Τέσσερις παίκτες είναι υποψήφιοι αυτήν την εβδομάδα του Survivor, με την ατμόσφαιρα να είναι φουλ τεταμένη. Για πρώτη φορά βγήκε υποψήφια η Σταυρούλα Χρυσαειδή, που ξέρασε σεξισμό απέναντι στην Ασημίνα Χατζηανδρέου, ενώ οι σκευωρίες συνεχίζουν. Ο Σπύρος Μαρτίκας, σαν κακό σπυρί που δεν φεύγει ούτε με τρισάγιο, βρίσκεται επίσης προτεινόμενος προς αποχώρηση.

Την τετράδα των υποψηφίων συμπληρώνουν η Ασημίνα και η Μαίη. Για αυτό τον λόγο, λοιπόν, η Σταυρούλα ένιωσε αδικημένη και τα έβαλε με την Ασημίνα. Συγκεκριμένα, έκανε μια αναφορά στον σύντροφό της, Χρήστο Δάντη, λέγοντας ότι η συμπαίκτριά της έχει άντρα με λεφτά εκτός παιχνιδιού. Μια ατυχής δήλωση που δεν θα έπρεπε να βγαίνει από το στόμα μιας γυναίκας στην εποχή που ζούμε.

Δηλαδή μια γυναίκα δεν είναι από μόνη της ικανή να συνεχίσει σε ένα ριάλιτι και χρειάζεται έναν πλούσιο σύντροφο για να την στηρίξει; Μπορεί η πρόθεσή της να μην ήταν να προσβάλει την Ασημίνα και την σχέση της, καθώς φοβάται ότι θα αποχωρήσει, αλλά με τα μισογύνικα σχόλια επιβαρύνει τη θέση της. Για τους δύο συνυποψήφιους δεν ακούστηκε ούτε κουβέντα. Και ο Στάθης λένε ότι έχει την Αλεξάνδρα Παναγιώταρου και ο Μαρτίκας την Βρισηίδα. Δεν γίνεται να κάνεις τα στραβά μάτια για κάποιους και άλλους να τους «στήνεις στον τοίχο»

Μάλιστα, η συζήτηση για τον Δάντη έγινε πίσω από την πλάτη της Ασημίνας. Ο Σπύρος, φαίνεται να μιλούσε με τη Σταυρούλα για την Ασημίνα στην καλύβα, όταν στην συζήτηση «έπεσε» το όνομα του Δάντη. Τότε η Σταυρούλα εκνευρισμένη είπε ότι η ίδια δεν έχει πλούσιο σύντροφο εκτός παιχνιδιού και ότι θέλει ο κόσμος να την στηρίξει. Παράλληλα ο Μαρτίκας συμφωνούσε, λέγοντας ότι ο Δάντης είναι η «βιτρίνα» της Ασημίνας.

Μαρτίκας ο δολοπλόκος

Ο γνωστός συνθέτης δεν μπορούσε να μην σχολιάσει τις ατάκες που ακούστηκαν, σχολιάζοντας ότι τα «βρώμικα μυαλά, βρώμικα σκέφτονται». Προφανώς και εννοούσε ότι ο Μαρτίκας έχει χτίσει ήδη μια πλεκτάνη, ενώ ξέρει πώς να κατευθύνει ψηφοφορίες. Φυσικό και επόμενο ήταν να πιστεύει ότι και άλλοι παίκτες κάνουν το ίδιο. Η Σταυρούλα φανερά παρασυρμένη από εκείνον, έπεσε στην παγίδα και έχει αρχίσει να γίνεται το ίδιο αντιπαθητική στο κοινό. Μήπως, όλο αυτό ήταν ένα μεθοδευμένο σχέδιο από τον professor για να διώξει την Σταυρούλα, τώρα που τα βλέπει σκούρα; Θα μπορούσε.

Γιατί, όμως, δίνετε περισσότερο έμφαση στο image της Σταυρούλας και όχι στον Μαρτίκα; Γιατί αυτός έχει αποδεχθεί μια κακή αρρώστια για τους παίκτες από την οποία δεν μπορούν να απαλλαχθούν. Κάτι σαν τον κορονοϊό. Στην αρχή σε τρόμαζε, σε εκνεύριζε αλλά έμαθες να ζεις με αυτό. Οι συμπαίκτες του έχουν αποδεχθεί ότι δεν θα φύγει ποτέ και το όνομά του παίζει για τον τελικό. Έχει δεν έχει πραγματικό κοινό, δεν μπορούμε να μην παραδεχτούμε ότι είναι ο φετινός terminator.

Η Σταυρούλα, από την άλλη, διατηρούσε ένα πιο low profile, αν και φαινόταν κάπως οξύθυμη. Όσο πιο πολύ ξεδιπλώνεται ο χαρακτήρας της, καθώς τα περιθώρια στενεύουν, τόσο πιο εκνευριστική γίνεται για κάποιους. Το ίδιο συμβαίνει και με τους υπόλοιπους παίκτες, οι οποίοι επίσης αποδεικνύονται σκάρτοι. Αυτό μπορεί να κάνει τον Μαρτίκα λιγότερο αντιπαθή, αλλά μην ξεχνάμε ότι υπήρξε ένα μεγάλο αγκάθι για την ομάδα του. Είναι ο χλαπάτσας στης Ελλάδος τα Παιδιά που κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα με την στρατηγική του. Είναι το πρόβλημα πίσω από κάθε διαφωνία και ο master mind σχεδόν κάθε άβολης κατάστασης. Θα μπορούσε να γίνει ρήτορας με τέτοια πειθώ που έχει.

Η Σταυρούλα έχει αποδείξει πόσο καλή παίκτρια είναι, μέχρι που έχει αποδεχθεί ότι μέσα της κρύβει «έναν άνδρα». Μάλλον, χαίρεται όταν της λένε ότι είναι ισάξια των ανδρών, για τον λόγο ότι μπορεί να κερδίσει παίκτες επιπέδου Σοϊλέδη. Ακόμα, κι αυτό κρύβει μια υποβάθμιση του γυναικείου φύλου. Όπως και να έχει μιλάμε για ένα ξεσκέπασμα που μπορεί να της κοστίσει την θέση της στο τελικό – η οποία αγωνιστικά της τουλάχιστον της αξίζει-.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Σασμός: Τα πιο τρανταχτά σεναριακά και σκηνοθετικά λάθη που έχουμε δει μέχρι τώρα

Σασμός: Συγκινητική η σκηνή της εκτέλεσης του Καραπάνου αλλά με ένα λάθος που «βγάζει μάτι»

Survivor: Τα ποσά που συγκέντρωσαν οι παίκτες θα σε κάνουν να «αλληθωρίσεις» – Ποιανού η αμοιβή ξεπερνάει ήδη το χρηματικό έπαθλο του ριάλιτι