Για να αντέξει κανείς σε αυτό το τηλεοπτικό τοπίο της prime time και να μην πάρει την κατηφόρα σε επίπεδο τηλεθέασης, θα πρέπει να λειτουργήσει σαν σε συνθήκες επιβίωσης. Και στην επιβίωση δεν υπάρχουν ηθικές και κανόνες. Κάνεις ό,τι μπορείς για να αντέξεις. Και το Survivor All Star, ως κατ΄εξοχήν προϊόν που αφορά την ικανότητα επιβίωσης, έχει επιστρατεύσει αυτή την εβδομάδα το πιο μεγάλο του όπλο: το καρακατιναριό.

Αυτό βλέπουμε να εκτυλίσσεται στον Άγιο Δομίνικο και στις ψυχαγωγικές εκπομπές, μετά την αποκάλυψη του ειδυλλίου Καρολίνας-Πρίαμου, που για την Καρολίνα είναι έρως και αγάπη.

Με κύριους εκφραστές τον Σπύρο Μαρτίκα και τον Νίκο Μπάρτζη, αυτές οι παράτυπες συναντήσεις του Μάριου με την Καρολίνα, αλλά και του Σάκη με τη Μαριαλένα, έχουν οδηγήσει σε ένα ανελέητο ξεκατίνιασμα στο Survivor All Star, που όσο ενοχλεί, άλλο τόσο καταφέρνει να σταθεί στο ψυχολογικό όριο του 20%, απέναντι σε Σασμούς και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.

Στο χθεσινό επεισόδιο είδαμε αυτούς τους «κατινισμούς» να επεκτείνονται και σε άλλους παίκτες, με την πλειοψηφία πλέον να είναι ένα ανυπόφορο θέαμα, όταν δεν υπάρχουν αγωνίσματα. Κι ευτυχώς που αυτά διατηρούν μια αγωνία και επιτρέπουν στον θεατή να ξεγνοιάσει για μία-μιάμιση ώρα, γιατί το πριν και το μετά τους είναι πλέον ένα άρλεκιν, σαν κι αυτά που έγραφε η μαμά του Chandler Bing.

Ένας από τους παίκτες που φαίνεται ότι μπήκε με αποκλειστικό σκοπό να δυναμιτίσει και να κάνει αισθητή την παρουσία του με τέτοιες πρακτικές, είναι ο Κρις Σταμούλης.

Είναι ο πιο άκυρος παίκτης που μπήκε στο Survivor All Star και με διαφορά. Στο Survivor 4 έκατσε μόλις 2 και κάτι μήνες και σε αυτό το διάστημα είχε προλάβει να γίνει ακόλουθος του Αλέξη Παππά και να εκφράζει τις δικές του απόψεις σαν ηχώ του αρχηγού του. Αγωνιστικά δεν ήταν καν μέτριος και δεν προσέφερε ούτε σε επίπεδο ριάλιτι ούτε στους αγώνες. Το κοινό δεν θα θυμόταν ποτέ ποιος είναι, αν δεν έμπαινε στο All Star.

Και φαίνεται, απ΄όσα έγιναν στο συμβούλιο, ότι μπήκε για να προσφέρει συγκεκριμένη υπηρεσία και μετά να αποχωρήσει, αφού βλέπουμε πως αγωνιστικά είναι, αν όχι ο χειρότερος, στους 2-3 χειρότερους.

Σε αυτό το συμβούλιο, στη διαδικασία της ψηφοφορίας, είδαμε τη Μαριαλένα Ρουμελιώτη να ψηφίζει τον Κώστα Αναγνωστόπουλο γιατί έχει θέματα με τη μέση του και δε μπορεί να αποδώσει αγωνιστικά. Κι όμως ανέφεραν στην εκπομπή της Σκορδά, αυτό που έκανε δεν διαφέρει καθόλου απ΄αυτό που η ίδια κατηγορούσε στον Μπάρτζη, τον Τζέιμς και τη Βέλλη το 2021, όταν είχαν ψηφίσει την αδύναμη αγωνιστικά Χριστίνα Κεφαλά, μετά από έναν τραυματισμό της.

Τότε, ο Αλέξης Παππάς τους είχε στρέψει όλους εναντίον των τριών, με αποτέλεσμα να μην παίξουν στο τότε αγώνισμα και η τριάδα να κερδίσει μόνη της το έπαθλο με τα 21 σουβλάκια.