Ήδη οι πρώτες φήμες για οικειοθελής αποχώρηση του Στέλιου Χανταμπάκη από το Survivor All Star, είχαν ξεκινήσει από νωρίς το απόγευμα, χθες. Τελικά, ο παίκτης της κόκκινης ομάδας, μετά από πέντε μήνες παραμονής στον Άγιο Δομίνικο, αποφάσισε να φύγει από το ριάλιτι επιβίωσης, προκαλώντας έκπληξη σε συμπαίκτες και αντιπάλους. 

«Ήθελα να έρθω στο παιχνίδι για τον κόσμο, να προσπαθήσω ξανά. Όμως αυτό το διάστημα ήταν πάρα πολύ δύσκολο για μένα και περίμενα τη στιγμή που η ομάδα θα με βγάλει υποψήφιο για να πάρω και εγώ από τον κόσμο τη δύναμη για να μπορώ να συνεχίσω. Γιώργο, θα ήταν άκομψο και άδικο για την επιβεβαίωση πως θα παραμείνω στο παιχνίδι να περιμένω την ψηφοφορία του κόσμου, από τη στιγμή που δεν μπορώ ψυχολογικά να συνεχίσω στο παιχνίδι γιατί πέρασαν τεσσεράμισι μήνες μακριά από την οικογένεια μου

Οπότε το να χρησιμοποιήσω τον κόσμο για να πάρω μια επιβεβαίωση ή να το ακούσουν κάποιοι δεν θα το ήθελα. Σήμερα λοιπόν έχω αποφασίσει να αποχωρήσω από το παιχνίδι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Χανταμπάκης με τους περισσότερους από τους συμπαίκτες του να μην μπορούν να διαχειριστούν την συναισθηματική τους φόρτιση.

«Ξέρω ότι ο κόσμος με αγαπάει, μου ζήτησε να έρθω στο παιχνίδι και μου το έδειξε έξι χρόνια που τελείωσε το Survivor του ’17 αν με αγαπάει και αν με στηρίζει. Όμως εγώ δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο, πραγματικά δεν έχω άλλα ψυχικά αποθέματα. Δεν μπορώ να είμαι μακριά από τα παιδιά μου και τη μέρα που ψηφίστηκα ήταν τελειωτικό χτύπημα γιατί ένιωσα ότι είμαι ήδη στο αεροπλάνο και τρεις μέρες τώρα νομίζω ότι κοιμάμαι με τα παιδιά μου» συμπλήρωσε ο πρώην παίκτης της κόκκινης ομάδας.

Πάντως, ο Στέλιος Χανταμπάκης έφυγε με έναν παχυλό ποσό από τη συμμετοχή του στο Survivor All Star, αφού συγκέντρωσε περί τα 85.000 ευρώ.

Όσον αφορά το χθεσινό επεισόδιο, ο Σπύρος Μαρτίκας, ο οποίος για δέκα συνεχόμενες φορές έχει βρεθεί υποψήφιος για αποχώρηση, σχολίασε την ψηφοφορία. Όπως είπε στις κάμερες του Survivor:

«10η φορά υποψήφιος. Πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να το δικαιολογήσει; Ποια είναι τα κριτήρια που μπορεί να ψηφίσει κάποιος; Τα κριτήρια είναι η αγωνιστικότητα, η συμπεριφορά και κάτι άλλο, ο φόβος. φόβος παίζει από την πρώτη μέρα και εκδηλώνεται με πολλούς τρόπος. Ένας τρόπος που εκδηλώθηκε και χτες με την ψήφισή μου. Νίκο Μπάρτζη, όσο είμαι στο παιχνίδι και δεν μπορείς να κινηθείς έντιμα σε αυτό που παίζουμε τώρα θα βρίσκομαι απέναντί σου. 

Όσες φορές και να με ψηφίσεις και σε συνδυασμό με κάποιους άλλους καταφέρεις να με αποβάλεις από το παιχνίδι για να μην είσαι πια ανενεργός, για να μην πηγαίνεις πια σβηστός για να μας δείξεις τι είναι αυτό που θέλεις, θα υπάρχω και έξω και θα συνεχίσω να στηρίζω τους άξιους».

Το γεγονός σχολίασε και ο Σάκης Κατσούλης, ο οποίος είπε συγκεκριμένα: «Το χθεσινό συμβούλιο θύμισε την κόκκινη ομάδα, καθώς βγήκαν δύο υποψήφιοι από τους Μπλε. Όπως φαίνεται, ό,τι λούζεσαι, μετά από λίγο καιρό τα παθαίνεις. Δηλαδή, οι Μπλε βγάλανε δύο υποψήφιους αντί για έναν από την 1η κιόλας ψηφοφορία.

Στα δικά μου μάτια, ο Σπύρος δεν θα έπρεπε να έχει ψηφιστεί. Το πίστευε κι ο ίδιος και δεν το ήθελε κιόλας. Σαν ένα κομμάτι επιβράβευσης θα έπρεπε να τον αφήσουν έστω σε μία ψηφοφορία, χωρίς να είναι υποψήφιος. Παρ’ όλα αυτά, είδαμε ότι δεν έγινε. Δεν ξέρω αν είναι συνεννοημένοι, δεν ξέρω αν είναι χωρισμένοι σε τριάδες για να ψηφίσουν δύο, δεν ξέρω τι έχουν συνεννοηθεί. Παρ’ όλα αυτά, θεωρώ ότι άξιζε σε μία ψηφοφορία να μην είναι υποψήφιος, έχει φέρει πολλές νίκες, έχει μια σταθερή πορεία, μετά την ένωση, φέρνει σταθερά δύο και τρεις νίκες, ενώ άλλοι παίκτες δεν φέρνουν καμία. Οπότε, νομίζω είναι η εύκολη λύση και θα συνεχίσει να είναι μέχρι και να φύγει».