Αξιοπρέπεια. Αυτή ήταν η λέξη που χρησιμοποίησαν οι παίκτες των Μπλε και στη συνέχεια των Κόκκινων στο χθεσινό επεισόδιο του Survivor All Star. Δηλαδή οι άνθρωποι που πήγαν για δεύτερη φορά σε ένα σκληρό ριάλιτι, όπου βάζουν τον οργανισμό τους σε κίνδυνο, που για 5.000 ευρώ την εβδομάδα παίζουν αγωνίσματα όπως το χθεσινό και τραυματίζονται, παίκτριες που έχουν χαλάσει το ορμονικό τους σύστημα έναντι ποσού και για τους followers που θα πάρουν ή τις ξεπέτες που θα κάνουν όταν βγουν έξω, πρόταξαν την αξιοπρέπεια.

Αυτό δεν είναι το μόνο σημείο αντιφάσεων και υποκρισίας που έχουμε δει στους παίκτες των δύο ομάδων, ιδίως των Μπλε, που κοιτάνε μόνο τα στραβά των άλλων και στα δικά τους στρέφουν βλέμμα στον ουρανό για να δουν αν ψιχαλίζει.

Το είχαμε δει έντονα το 2021, όταν ο Τριαντάφυλλος έβγαινε off κατά το δοκούν και οι Κόκκινοι δεν έβγαζαν άχνα, αλλά μόλις έκανε κάτι αντίστοιχο κάποιος από τους Μπλε, έσπευδαν να μιλήσουν για θεατρινισμούς και κοροϊδία.

Δύο λέξεις που ταιριάζουν στους συμμετέχοντες στο Survivor All Star απόλυτα. Φαρισαϊσμός, με μία λέξη. Και δεν είναι πως δεν το περιμένουμε ως θεατές. Το αναμενόμενο είναι. Απλώς, είναι ενοχλητικό να περιμένουν οι περισσότεροι πως θα πείσουν το κοινό για την ηθική τους ανωτερότητα.

Γι΄αυτό και ο Σπύρος Μαρτίκας, όσο κι αν τον αντιπαθεί ή τον συμπαθεί κανείς, είναι ο καλύτερος όλων εκεί μέσα. Γιατί δεν υποκρίνεται. Είναι ξεκάθαρος πως θα βάζει κάθε φορά και έναν διαφορετικό στόχο για να τον εκθέσει στο κοινό με τη δεινή του ρητορεία και δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του. Οι υπόλοιποι το ρίχνουν στην υποκριτική.

Στο χθεσινό επεισόδιο είδαμε την ομάδα των Μπλε να αποχωρεί από ένα αγώνισμα στο οποίο κέρδιζε με 8-6 και στο οποίο θα κέρδιζε κατά πάσα πιθανότητα και θα απολάμβαναν ένα έπαθλο φαγητού μετά από μέρες, επειδή ο Μάριος Πρίαμος αρνήθηκε να παίξει χωρίς να έχει χαρτί γιατρού.

Ακόμα κι αν όντως ο Πρίαμος νοιάστηκε για τα στατιστικά του, γιατί είχε ήδη δύο ήττες στο παιχνίδι, δεν είναι η πρώτη φορά που παίκτης πάει να λουφάξει. Το έχουν κάνει και αυτοί που κατηγορούσαν χθες ή έχουν μείνει σιωπηλοί όταν το έκανε μέλος της ομάδας τους. Δηλαδή ο Ηλίας Μπόγδανος, που είχε τον Τριαντάφυλλο στην ομάδα του, το 2021 δεν είχε πει κουβέντα, παρά μόνο και τώρα ξαφνικά θίχτηκε;

Ο ίδιος άφησε ως παρακαταθήκη την ατάκα «τι παράσταση δίνετε ρε π…η μου, τι παράσταση δίνετε κάθε μέρα» και τελικά ήρθε κι η δική του σειρά και όλης της Μπλε Ομάδας να δώσει μια παράσταση.

Αναμφίβολα, θα πρέπει η παραγωγή να διαφοροποιήσει τους κανόνες και να επιβάλλει έναν πόντο μείον ή ένα μειονέκτημα στο αγώνισμα αν κάποιος παίκτης αρνείται να παίξει χωρίς να έχει ιατρική γνωμάτευση, ώστε να αποφεύγονται στο μέλλον τέτοιες αντιδικίες.

Στην χθεσινή περίπτωση πάντως, είναι πιθανό το ίδιο το αγώνισμα και το ότι προκάλεσε πολλούς τραυματισμούς, να ανάγκασε τους παίκτες και των δύο ομάδων να βγουν εκτός εαυτού, βλέποντας πως ξεμένουν από διαθέσιμους παίκτες. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι οι Μπλε, μετά από 4 ήττες, με 3 πανωλεθρίες αυτή την εβδομάδα, παράτησαν την ευκαιρία τους να κερδίσουν, να φάνε πίτσες και να ενωθούν, έστω για λίγο, όντας για μέρες σε κλίμα αντιπαράθεσης.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που ειπώθηκε από την Σαλταφερίδου στο συμβούλιο, αλλά και συνολικά από τους Μπλε, πως ο Πρίαμος έκανε κινήσεις που έδειχναν ότι κοροϊδεύει και μάλλον αποφεύγει να παίξει. Κατηγόρησαν τους αντιπάλους τους πως έχουν κάνει συνωμοσία, αλλά την ίδια στιγμή ενοχλήθηκαν όταν και οι Κόκκινοι υποστήριξαν ως απάντηση τα ίδια για τον Αναγνωστόπουλο και τους Μπλε, με την Σαλταφερίδου να λέει «ντρέπομαι γι΄αυτόν τον τρόπο σκέψης» και τον Μαρτίκα να την αποδομεί, όπως έκανε και με τον Γκότση.