Πίσω από τις αποβολές Γιωρίκα Πιλίδη και Ηλία Γκότση κρύβεται έντονο παρασκήνιο. Είναι η πρώτη φορά που αποβάλλονται τέσσερις παίκτες συνολικά από το Survivor και δεν ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι μέχρι το τέλος του ριάλιτι επιβίωσης. 

Οι δύο παίκτες παραβίασαν βασικούς κανόνες του παιχνιδιού, όπως αντίστοιχα συνέβη με Ασημίνα Χατζηανδρέου και Κατερίνα Δαλάκα. Βέβαια, μετά από έρευνα που προέκυψε για τις δύο παίκτριες που βρέθηκαν με κινητό στα χέρια, αποκαλύφθηκε πως δεν είχαν καμία επικοινωνία με κάποιον από την Ελλάδα.

Όμως ο φονικός σεισμός στην Τουρκία, καθιστούσε αδύνατη την έρευνα χρονικά, αφού ο Ατζούν είχε μεταφερθεί στην χώρα για ανθρωπιστική βοήθεια. 

Το παρασκήνιο με την αποβολή Γκότση και Πιλίδη

Όσον αφορά τον Γκότση και τον Πιλίδη, στην εκπομπή «Πρωινό μας» του ΣΚΑΪ, αποκαλύφθηκε το παρασκήνιο με την αποβολή τους. Αρχικά, το θέμα ξεκίνησε από τον Τάκη Καραγκούνια, ο οποίος είχε αφήσει αιχμές για τον Ηλία Γκότση, που έτρωγε κρυφά. Η παραγωγή μετά από έρευνα και επικοινωνία με έναν ντόπιο, ανακάλυψαν πως είχε κατάθεση 300 ευρώ από τον λογαριασμό του Πιλίδη. 

Για τον λόγο αυτό ο πρωταθλητής πάλης κατηγορήθηκε για χρήση κινητού, αφού βρέθηκε κλήση στην Ελλάδα σε συγκεκριμένο αριθμό.

Στη συνέχεια ο ντόπιος παρέδωσε μια χειρόγραφη λίστα με ψώνια του Ηλία Γκότση. Η λίστα ήταν γραμμένη στα αγγλικά αναγράφονται μεταξύ άλλων καπνικά προϊόντα καθώς και αναψυκτικά. Δεν έχει γίνει γνωστό πάντως, που βρήκε ο τα χρήματα ο Ηλίας Γκότσης για αυτά τα ψώνια.

Μάλιστα, όταν ο Γιωρίκας Πιλίδης ρωτήθηκε από τους ανθρώπους της παραγωγής για την χρήση κινητού, το παραδέχθηκε σε αντίθεση με τον Ηλία Γκότση που αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με φαγητό. Τότε η παραγωγή έφερε στο συμβούλιο τον ντόπιο, ο οποίος έδειξε τον Γκότση ως τον παίκτη που του είχε δώσει τη λίστα. Ωστόσο, εκείνος επέμενε ότι δεν έχει σχέση λέγοντας ότι δεν γνωρίζει αγγλικά.