Από το ξεκίνημα, από τη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στον Άγιο Δομίνικο, οι παίκτες του Survivor έδειξαν πως οι εντάσεις θα αποτελούσαν κυρίαρχο στοιχείο σε ακόμα μία σεζόν. Είναι λες και πήγαν μπριζωμένοι στο ριάλιτι επιβίωσης. Αν τώρα που ακόμα είναι νωρίς τους βλέπουμε να πλακώνονται, τότε δεν θέλουμε να φανταστούμε τι θα γίνει μόλις η πείνα γίνει μεγαλύτερη και τα νεύρα θα τους κατακλύσουν.

Στο χθεσινό επεισόδιο, πάντως, παρακολουθήσαμε τις δύο αναμετρήσεις ανάμεσα στους Διάσημους και τους Μαχητές και προφανώς τα μπινελίκια, οι τσακωμοί και οι φωνές δεν έλειπαν. Στο αγώνισμα για το έπαθλο φαγητού, η ένταση χτύπησε κόκκινο, με τον Γιωρίκα Πηλίδη και τον Γιώργο Κατσαούνη να πιάνονται στα χέρια. Το είχαμε μυριστεί πως θα συμβεί, από το επεισόδιο του Σαββάτου.

Σε μια από τις φάσεις, λοιπόν, που έκριναν τον αγώνα μπάσκετ ο Γιωρίκας Πηλίδης κατάφερε να βάλει καλάθι και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Ο Γιώργος Κατσαούνης δείχνοντας υπερβάλοντα ζήλο όρμηξε με φόρα επάνω του προκειμένου να του κάνει «μπλοκ», μιλώντας μάλιστα μπασκετικούς όρους, ωστόσο, δεν τα κατάφερε, έπεσε με δύναμη πάνω του και τον έριξε κάτω.

Το αποτέλεσμα ήταν να πιαστούν στα χέρια, μαινόμενοι. Οι συμπαίκτες επενέβησαν για να αποφύγουν τα χειρότερα, αλλά το μίσος στα βλέμματα των δύο, τα έλεγε όλα. «Μάζεψε το στόμα σου» φώναζε ο Γιώργος Κατσαούνης κι ο Γιωρίκας Πιλίδης του απάντησε σε έντονο ύφος: «Γιατί τι θα μου κάνεις;». Στο μεταξύ, στο «παιχνίδι» αυτό μπήκε και ο Θανάσης Βισκαδουράκης, ο οποίος σε κάποιο σημείο ακούγεται να λέει: «Συγγνώμη είδατε πως το εκμεταλλεύτηκα κι έδωσα πάσα στον Γιωρίκα; Είμαι κοντά σου από εδώ και πέρα. Θα τον αποτελειώσω εγώ τον βλάχο». Ο ηθοποιός προφανώς αναφέρθηκε στον Γιώργο Κατσαούνη, που ήταν ένας από τους αντιπάλους.

Βέβαια, ο παίκτης των Μαχητών έχει μπει στο στόχαστρο και από την ίδια του την ομάδα, με τον ίδιο να υποστηρίζει ωστόσο πως αρχίζουν να το ζηλεύουν. Έτσι κι αλλιώς, στο τέλος του αγωνίσματος, η Ασημίνα Χατζηανδρέου πήρε θέση για τον τσακωμό του συμπαίκτη τους, λέγοντας πως «εδώ κάνουμε επιδείξεις ποιος είναι μεγαλύτερος άντρας; Έχουμε έρθει στο Survivor για να κάνουμε αυτή την επίδειξη; Θεωρώ αυτό που κάνει ότι είναι εγωιστικό, δεν ακούει κανέναν, πάνω στον εκνευρισμό του θολώνει».

Αντίστοιχο βαρύ κλίμα επικρατεί και στην καλύβα των Διασήμων, εκεί όπου η συζήτηση για τα όσα συνέβησαν στο συμβούλιο του νησιού φούντωσε για τα καλά μεταξύ της Μυριέλλας Κουρεντή και της Αθηνάς Ευμορφιάδη. Η ένταση μεταφέρθηκε και στον Βαλάντη ο οποίος τόνισε πως αρκετοί συμπαίκτες του δεν έχουν καταλάβει που έχουν έρθει και έγινε έξαλλος με την ομάδα του κάνοντας «επίθεση» στους συμπαίκτες τους κατηγορώντας κάποιους ότι δεν κάνουν δουλειές και λέγοντάς τους τεμπέληδες.