Ας κλείσουμε για λίγο τα μάτια και σας γυρίσουμε ένα χρόνο πίσω. Τότε πιστεύαμε πως ήταν η πιο επώδυνη εποχή, αλλά να που ήρθε το 2021 και 2022 για να μας δείξουν ότι υπάρχουν και χειρότερα. Το Survivor ήταν την περασμένη χρονιά ένα παυσίπονο στη σκληρή καραντίνα. Ο μεγάλος του πρωταγωνιστής, όπως εξελίχθηκε, ήταν ο Τριαντάφυλλος.

Ο Ντάφυ είχε γίνει σταρ από την πρώτη στιγμή, γιατί μπήκε κιόλας με αυτό το attitude. Από τον δεύτερο μήνα του ριάλιτι και μετά, ο Τριαντάφυλλος καταλάμβανε το 50% του τηλεοπτικού χρόνου σε κάθε επεισόδιο. Μιλούσε όσο μιλούσαν όλοι οι άλλοι μαζί. Τσακωνόταν μόνος του με όλους. Δημιουργούσε προβλήματα εκεί που δεν υπήρχαν. Άναβε φωτιές που είχαν αρχίσει να σβήνουν. Χωρίς αυτόν, το περσινό Survivor θα είχε αποτύχει και ίσως να είχε μπει ταφόπλακα για το φετινό.

Ο Τριαντάφυλλος έδειξε ως χαρακτήρας ένα μονοπάτι στην παραγωγή. Κι αυτή το ακολούθησε και στο φετινό Survivor. Από την πρώτη στιγμή της επιλογής του Βαλάντη, όλοι έλεγαν πως είναι ο νέος Τριαντάφυλλος. Δεν πίστευε κανείς όμως πως θα επιβεβαιώσει αυτόν το ρόλο στα πρώτα επεισόδια. Ο Βαλάντης έχει ήδη βγει 2 φορές υποψήφιος, πάει για να παραμείνει και σήμερα στο παιχνίδι, σύμφωνα με τα spoilers, και μπορεί να σπάσει το ρεκόρ του Ντάφυ με 9 ή 10 υποψηφιότητες.

Το one man show του Βαλάντη στο Survivor

Στην παραλία των Διάσημων ο Βαλάντης έχει φέρει ήδη αναστάτωση. Μπορεί η Μυριέλλα να είναι η πέτρα του σκανδάλου, αλλά ο Βαλάντης υποκίνησε αυτή την αντίδραση. Στο επεισόδιο της Δευτέρας έφαγε 8 ψήφους, αλλά στο επεισόδιο της Τρίτης 6 Διάσημοι ψήφισαν τη Μυριέλλα.

Εκτός από τη Μυριέλλα, ο Βαλάντης έχει τσακωθεί στο Survivor με τον Κατσαούνη φυσικά, με τον Γιάννη Χατζηγεωργίου, με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, με τον Απόστολο Ρουβά, σχεδόν πήγε να τσακωθεί με τη Ναυσικά και έχει συγκεντρώσει δίπλα του την Αθηνά, τον Βισκαδουράκη και την Ευρυδίκη Παπαδοπούλου.

Σε κάθε επεισόδιο έχει πάντοτε τον περισσότερο χρόνο «κατοχής» είτε στα συμβούλια είτε στις δηλώσεις πριν και μετά από κάθε αγώνισμα. Πάνω που λέει θα σταματήσει να μιλάει και ζητάει να πάρει κάποιος άλλος τον λόγο, διακόπτει και συνεχίζει. Κι αν κάποιος υποστηρίξει όσα υποστηρίζει και ο ίδιος, τότε παίρνει μεγαλύτερο θάρρος να διακόψει και να πάρει το λόγο. Είναι σχεδόν one man show. Πετάει και κάτι ατάκες όπως αυτή για το «πουλάκι» που βλέπει η Μυριέλλα ή που παρομοιάζεται με τον Χριστό που σταυρώθηκε και τον πρόδωσαν οι μαθητές του και ενώ στο Twitter ήδη τον θέλουν εκτός, γίνεται ο πιο δημοφιλής. Όπως ο Τριαντάφυλλος πέρσι.

Από ένα σημείο και μετά, ο Ντάφυ ήταν ο πιο μισητός στα social media. Όμως το κοινό του, όπως φάνηκε, ήταν πιο ψημένο να τον ψηφίσει για να μείνει. Το ίδιο σενάριο βλέπουμε να ξετυλίγεται δειλά δειλά με τον Βαλάντη. Μέχρι που στο χθεσινό επεισόδιο είδαμε τον Βαλάντη να τάζει λεφτά στη Σοφιάννα για να του κάνει μασάζ. Στο περσινό Survivor ήταν μια από τις διαρκείς αιτιάσεις προς τον Τριαντάφυλλο ότι πρότεινε να δώσει 2.000 ευρώ κάποιον από τους συμπαίκτες του.

Για τον Τριαντάφυλλο πέρσι αυτός που τον ενοχλούσε και του έκανε συνεχώς επιθέσεις, ήταν ο Κόρομι. Για τον Βαλάντη το εξιλαστήριο θύμα είναι η Μυριέλλα. Οι δυο τους έχουν φέρει σε διάσπαση τους Διάσημους και τους βλέπεις σε κάθε συμβούλιο να τσακώνονται, να σταματάνε και να ξανασυνεχίζουν. «Δε θα μιλήσω άλλο» λένε και τελικά ξαναμιλάνε. Σε αυτό βέβαια παίζει ρόλο και το μοντάζ.

Στο περσινό Survivor βλέπαμε συμβούλια με τους Τριαντάφυλλο και Παππά να μιλάνε πάνω απ΄όλους. Kάποιοι παίκτες είχαν αφήσει να εννοηθεί πως μιλούσαν κι άλλοι, αλλά τους έκοβαν στο edit. Πολύ πιθανό να συμβαίνει το ίδιο και τώρα.

Ο κάθε Διάσημος έχει αναλάβει έναν ρόλο

Αφήνοντας για λίγο στην άκρη τον Βαλάντη, στο φετινό Survivor έχουν ανατεθεί και οι ρόλοι σε κάθε μέλος στους Διάσημους. Αρχικά, για δεύτερη χρονιά οι Διάσημοι πάνε από ήττα σε ήττα και δε βλέπονται αγωνιστικά.

Ευρυδίκη Παπαδοπούλου, Αθηνά Ευμορφιάδη, Γιώργος Πηλίδης και Λάμπρος Κωνσταντάρας είναι τα μόνα δυνατά χαρτιά τους. Οι υπόλοιποι 7 είναι αδύναμοι στους στίβους, δεν τρέχουν γρήγορα, δεν κολυμπούν γρήγορα και οι στόχοι τους είναι στην καλύτερη μέτριοι.

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας θυμίζει κάτι από Τζέιμς – αν και ο Καλαφατάς μπήκε με αυτόν τον τίτλο – γιατί παρόλο που στην κοψιά δεν του το έχεις ότι μπορεί να είναι αποτελεσματικός, εν τέλει φέρνει συνήθως νίκες.

Θανάσης Βισκαδουράκης, Απόστολος Ρουβάς και Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου είναι οι ειρηνοποιοί της παραλίας και αυτοί που μέχρι στιγμής δεν επιθυμούν να κυλιστούν στη λάσπη της ίντριγκας και του τσακωμού. Η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου είναι μια έκπληξη, καθώς έχει διαφορετική εικόνα απ΄αυτή που είχε στο Just The 2 Of Us με τον Τριαντάφυλλο πέρσι, αλλά και στο My Style Rocks. Είναι καλή αγωνιστικά και βγάζει ένα γνώθι σεαυτόν.

Μυριέλλα Κουρεντή και Γιάννης Χατζηγεωργίου είναι σαν εκείνα τα παιδιά που βλέπεις στην ταβέρνα το καλοκαίρι να τρέχουν και να ουρλιάζουν, αλλά δε θες να τα κλωτσήσεις για να μη σε πουν κακό και απλά χαμογελάς με εκείνο το γέλιο που από πίσω του κρύβει μπινελίκια.

Και μετά είναι οι Μαχητές. Κλασικά «ταυριά», δηλαδή παίκτες που είναι τρομερά αθλητικοί και μπορούν να κερδίσουν με άνεση σχεδόν όλους τους Διάσημους, αν το παιχνίδι δε βασίζεται περισσότερο σε τύχη. Σάββας, Μπέλος, Κατσαούνης, Ασημίνα, Σοφιάννα, ακόμα και η Κρυσταλλία με την Άσπα, παρουσιάζονται τουλάχιστον τίμιοι αγωνιστικά. Ο Σπύρος Μαρτίκας συνδυάζει στοιχεία Τριαντάφυλλου και Chris Σταμούλη. Αναρωτιέσαι δηλαδή πως δεν αποχώρησε από την πρώτη στιγμή και έδιωξαν τη Σπανού και θα φτάσει μέχρι λίγο πριν την ένωση χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα και χωρίς να φανεί και πολύ στο κοινό.

Το έτερο στοιχείο είναι πως το Survivor φέτος έχει μαζέψει και πολύ όμορφο κόσμο. Η Πελαγία, η Άσπα, η Σοφιάννα, η Ευρυδίκη, η Ναυσικά, η Βρισηίδα, ο Σάββας είναι πολύ ωραία άτομα και φαίνονται σε αυτό το ξεκίνημα αρκετά κομπλέ, μέχρι τουλάχιστον να τους παρασύρει η πείνα στον εκνευρισμό και την αντιπαράθεση.

Εν τέλει, (και) το φετινό Survivor είναι μια αντανάκλαση των εαυτών μας σε κάθε του κομμάτι. Σήμερα ταυτιζόμαστε με τον Βαλάντη ή τη Ναυσικά, αύριο αυτοί θα μας ενοχλούν περισσότερο απ΄όλους. Μια τεράστια πλάκα είναι το Survivor γιατί σε φέρνει αντιμέτωπο με τον γελοίο εαυτό σου κι αυτός είναι ο λόγος που σε αντίθεση με τα υπόλοιπα φετινά ριάλιτι, φαίνεται να αντέχει στον ανταγωνισμό με τις σειρές.

Το επόμενο μεγάλο crash test θα είναι το MasterChef που ξεκινάει τη Δευτέρα και ο Σασμός, αν επιλέξουν στον ALPHA να προβάλλουν δίωρα επεισόδια.