Το φετινό Survivor παρουσιάζεται πιο καλογραμμένο από κάθε προηγούμενο. Τα μεξικάνικα σίριαλ μπροστά σε αυτό που συμβαίνει στον 5ο κύκλο, μπορεί και να νιώσουν μειονεκτικά με τη δολοπλοκία και τη μηχανορραφία που ξετυλίγεται. Από τη στιγμή που η Μυριέλλα Κουρεντή παραδέχτηκε στο συμβούλιο πριν 2 εβδομάδες ότι της ζήτησαν ο Σάββας με τον Κατσαούνη να βγάλει υποψήφιο τον Βισκαδουράκη για να αποχωρήσει σίγουρα είτε η Σοφιάννα είτε η Ασημίνα, το Survivor έχει γίνει καλύτερο κι από το Maria la del Barrio.

Πρώτα ήταν η υποψία του Μαρτίκα πως ενδεχομένως η Μυριέλλα να είπε αυτό που είπε για να φέρει διάσπαση στους Μαχητές και να τους οδηγήσει στις 6 συνεχόμενες ήττες. Τόσες μετρούσαν σε αυτό το σημείο που ο Προφεσόρ Μαρτίκας είχε την επιφώτιση. Μετά, ήρθε το σχέδιο που ενορχήστρωσε ο Μαρτίκας, μια απάντηση στη Μυριέλλα. Γιατί στη Μπλε Ομάδα δεν αξίζει να χάνει. Το σχέδιο λοιπόν ήταν να εξυψώσουν τόσο πολύ τον Άρη Σοϊλέδη, ώστε να ενοχληθούν στην Κόκκινη Ομάδα οι παλιότεροι και να θεωρήσουν πως ένα νέο λιοντάρι ήρθε να τους πάρει την αγέλη.

Και το σχέδιο πέτυχε. Η Βρισήιδα πρώτη απ΄όλους τσίμπησε και στο επεισόδιο του Σαββάτου την είδαμε να λέει πως δεν άρχισαν να νικάνε γιατί ήρθε ο Άρης κι ότι η άνοδος της ομάδας των Διασήμων δεν οφείλεται σε αυτόν. Από κει που θα περίμενε κανείς κάποιο από τους Ρουβά ή Κωνσταντάρα να αισθανθούν ενοχλημένοι, ήρθε η αντίδραση από τη Βρισηίδα που μοιάζει να εποφθαλμιά για τον θρόνο του βασιλιά στην Κόκκινη Ομάδα. Από τη στιγμή κιόλας που έμαθε ότι είναι μετά τον Άρη η δυνατότερη, δεν θα διστάσει να κάνει challenge στο νέο βασιλιά.

Survivor de Papel: Ο El Μυρμιδών Σπύρος Μαρτίκας και η Σοφιάννα Τόκιο

Η Βρισηίδα είναι ο νέος Βαλάντης στο Survivor

Κι αυτό το challenge το έκανε με τον πιο υστερικό τρόπο, όπως ακριβώς το φώναξε έξαλλος ο Λάμπρος Κωνσταντάρας μετά τον τσακωμό που ξεκίνησε από την αντιπαράθεση με τη Μυριέλλα. Οι τσιρίδες της θα ξεπερνούσαν και μια μαμά στην παραλία που βλέπει το παιδί της να πηγαίνει στα βαθιά. Και μάλιστα για να υποστηρίξει την αρχική της τοποθέτηση ότι εκείνη τους έλεγε σωστά πως να χτυπήσουν το στόχο σε ένα αγώνισμα στο οποίο η ίδια ΔΕΝ έπαιξε.

Η διχόνοια του Μαρτίκα ποτίστηκε και φύτρωσε για τα καλά στην ομάδα των Διασήμων, με τη Βρισηίδα να ωρύεται προς τον Σοϊλέδη πως έχει μάθει να σέβεται και να του απευθύνεται με ύφος Μαρίας Αντουανέας «έλα ξεκουμπίσου», κάνοντας παγίωση της κατάληψης του θρόνου της βασίλισσας της ζούγκλάς.

Η Βρισηίδα σύμφωνα με τη μυθολογία ήταν το λάφυρο του Αχχιλέα για τον Τρωικό Πόλεμο. Η συνονόματη της θέλει να πάρει ως αιχμάλωτη την Κόκκινη Ομάδα στα ουρλιαχτά της που θα παρέλυαν μέχρι και τη Γένεφερ από το The Witcher. Ίσως μετά το χθεσινό θα έπρεπε να την λένε Τσιρίδα Ανδριώτου. Θύμισε κάτι από Βαλάντη που εκεί που σου μιλούσε με ηρεμία, πήγαινε η φωνή με μια γκαζιά από το 2 στο 10 και μετά ξανά στο 2 σε χρόνο dt. Έτσι και η Βρισηίδα. Σηκώθηκε από την ξάπλα, ούρλιαξε 3 δευτερόλεπτα καταπίνοντας συλλαβές, χτύπησε το χέρι στο πάτωμα και έπεσε ξανά πίσω, λες και την κατέλαβε για λίγο ο κρυμμένος Hulk μέσα της.

Είναι τόσο πολυεπίπεδο και πολυδαίδαλο το Survivor ως προς την ανάδειξη κοινωνικών συμπεριφορών και πρωτόγονων καταβολών, που θα έπρεπε κάποιος σύγχρονος Βαρουφάκης να εξελίξει τη θεωρία των παιγνίων βασισμένος σε αυτό που βλέπουμε φέτος.