Ακόμα μια έκρηξη θυμού που οδήγησε σε λεκτική και σωματική βία παρακολουθήσαμε στο χθεσινό επεισόδιο του Survivor. Αυτήν τη φορά πρωταγωνιστές ήταν ο Κωνσταντίνος Εμμανουήλ και η Βρισηίδα Ανδριώτου, δύο ιδιαίτεροι και εκρηκτικοί χαρακτήρες που δεν κωλώνουν σε τίποτα.

Ωστόσο, το χθεσινό συμβάν μας έπιασε εξαπίνης και αποτελεί ακόμα μια απόδειξη ότι το φετινό ριάλιτι έχει παρεκτραπεί. Η Βρισηίδα νευρίασε με τον Εμμανουήλ που της φώναζε, ενώ αγωνιζόταν, με αποτέλεσμα να αρχίζει να φωνάζει, σπρώχνοντάς τον. «Κωνσταντίνε, μην μου φωνάζεις, ”στόχευσε” γιατί στοχεύω!», είπε ενώ καθόταν στον πάγκο. Κοπάνησε το πόδι της και φώναξε για να της δώσει σημασία: «Σου μιλάω!».

«Πάω να παίξω, τι μου μιλάς;», της απάντησε νευριασμένος, με την Βρισηίδα να κατεβαίνει από τον πάγκο και να του λέει: «Μου είπες σκάσε, μου είπες σκάσε!». «Δεν σε έβρισα αγόρι μου, δεν σε έβρισα», συνέχισε να επαναλαμβάνει με έντονο ύφος σπρώχνοντάς τον. «Με σπρώχνεις; Είσαι καλά; Είσαι καλά κορίτσι μου; Επικοινωνείς;», την ρωτούσε εκείνος που κατάλαβε ότι είχε βγει εκτός εαυτού. «Έχω δίκιο αλλά κανείς δεν παίρνει θέση έτσι;», είπε η Βρισηίδα πετώντας και το νερό που κρατούσε στα χέρια της.

Βέβαια, λίγοι ασχολήθηκαν με το bullying που του έκανε, αφού πολλοί θεωρούν τον Εμμανουήλ πιο «τοξικό». Η βία, όμως, είναι βία, σε κάθε μορφή της και δεν θα έπρεπε να γίνεται καμία διάκριση. Η Βρισηίδα έσπρωξε και έβρισε τον Εμμανουήλ και το περιστατικό αυτό δεν είναι λιγότερο βίαιο από αυτό ανάμεσα στον Άρη Σοϊλέδη και τον Τάκη Καραγκούνια πριν μερικές εβδομάδες. Ο παρουσιαστής τότε τους έδιωξε από το Συμβούλιο και ζήτησε συγγνώμη από το τηλεοπτικό κοινό για τις εικόνες. Η Βρισηίδα από την άλλη, έμεινε ατιμώρητη.

Ξέρει ποιον σπρώχνει η Βρισηίδα

Αυτήν την φορά τίποτα από αυτά δεν συνέβη. Μπορεί η Βρισηίδα να μην έχει την σωματική διάπλαση και τη δύναμη του Άρη ή του Τάκη, όμως δεν σημαίνει ότι η χειροδικία απέναντι σε έναν εκνευριστικό παίκτη θα έπρεπε να περνάει απαρατήρητη. Ακόμα, κι αν είχε δίκιο η Βρισηίδα, το χάνει αυτομάτως, όσο κι αν δικαιολογείται με μια φωνή που πιάνει ακραίες συχνότητες – ίσως δεν ήξερες καν ότι υπήρχαν-  ή κλαίει.

Υπάρχουν κι εκείνοι που λένε ότι αμύνθηκε καθώς ο Εμμανουήλ την πλησίασε αρκετά απειλητική και ήρθε πολύ κοντά της, άρα έκανε καλά που τον έσπρωξε. Στο βίντεο δεν φαίνεται κάτι τέτοιο, αντιθέτως εκείνη κατεβαίνει από τον πάγκο και μοιάζει να του «κολλάει». Σίγουρα κι οι δύο πουλάνε τσαμπουκά, ενώ υστεριάζουν σε αυτήν την «κοκορομαχία».

Η Βρισηίδα φαίνεται να ξέρει, όμως, ποιους στοχεύει, αφού στο παρελθόν δεν έχει σπρώξει κανέναν άλλο συμπαίκτη της. Ο Εμμανουήλ καλώς ή κακώς έχει χάσει την εμπιστοσύνη των υπολοίπων, οπότε θα μπορούσε να βγει εκείνη από «πάνω». Εκεί την «παίρνει» και τα κάνει. Η συμπεριφορά της αυτή μπορεί να της γυρίσει και μπούμερανγκ, όμως, αφού είναι η πρώτη φορά που ο Κωνσταντίνος δεν είχε άδικο και υπερασπίστηκε σωστά τον εαυτό του.

Ο τηλεθεατής είναι «εκτεθειμένος» σε μια συνεχιζόμενη βία, που παίρνει διάφορες εκφάνσεις. Οι παίκτες μπορεί να μην σκέφτονται τι κάνουν, καθώς λειτουργούν υπό ακραίες συνθήκες πείνας και ανταγωνισμού. Η παραγωγή, όμως, θα έπρεπε να προσέχει τι βγαίνει στον αέρα περισσότερο, αφού οι τσακωμοί όλο και πληθαίνουν.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Ο Τάκης Καραγκούνιας έφερε τις Οικογενειακές Ιστορίες στο Survivor – Έχετε ξαναδεί πιο καλοσκηνοθετημένη κόντρα;

Survivor: Μας άξιζε να δούμε τα μαλακά μόρια του Κωνσταντίνου Εμμανουήλ

Τελειώστε αυτό το Survivor τώρα