Κούρασε πολύ γρήγορα η φάση με τον Βαλάντη στο Survivor. Ναι, τα νούμερα του χθεσινού επεισοδίου ήταν υψηλότερα από κάθε προηγούμενο, με εξαίρεση την πρεμιέρα. Αλλά έχουμε μπει ως κοινό στη διαδικασία της τοξικότητας που έχουν τα ριάλιτι από πολύ νωρίς. Ο Βαλάντης έχει αναλάβει έναν ρόλο που θα τον εκθέσει άσχημα και δεν αντιλαμβάνεται ότι το μοντάζ τρίβει τα χέρια του με τη συμπεριφορά του.

Το trailer μας είχε προϊδεάσει και στο ξεκίνημα κιόλας του επεισοδίου είδαμε τον Βαλάντη να τσακώνεται με τη Μυριέλλα. Το έκανε όμως σε βαθμό που η εικόνα που βγήκε προς το κοινό, ήταν πολύ άσχημη. Πολλοί θεώρησαν ότι θα χειροδικήσει. Άλλοι στα social media έκαναν λόγο για τοξική αρρενωπότητα.

https://twitter.com/MyshkinLeo/status/1479004915016114177

Εμείς απλώς θα πούμε ότι η συμπεριφορά του Βαλάντη δε μας έμοιαζε και για πολύ οργανική, πολύ αληθινή. Είναι ακριβώς τα ίδια πράγματα που έκανε πριν ένα χρόνο ο Τριαντάφυλλος. Κι εκείνος προέβαλλε την ηλικία του για να τον σέβονται οι συμπαίκτες του, κι εκείνος έφερνε στην κουβέντα το παιδί του, κι εκείνος μιλούσε αλαζονικά για την καριέρα του και το πόσο διάσημος είναι, λέγοντας σε Διάσημους και Μαχητές «τι έχεις κάνει στη ζωή σου εσύ;». Ίδια ήταν και η ρητορική του Βαλάντη στο χθεσινό επεισόδιο.

Συνολικά το χθεσινό επεισόδιο ήταν απωθητικό από την αρχή ως το τέλος. Ο Βαλάντης να ουρλιάζει, μετά να πετάει το κόκκινο ύφασμα που έχουν οι Διάσημοι και να λέει πως θα αγωνιστεί για τον εαυτό του, να δηλώνει διαρκώς ότι θέλει να φύγει, να τα βάζει με τους πάντες, να κατηγορεί τον Κωνσταντάρα ότι δεν κάνει δουλειές, να βρίσκει δικαιολογίες ανούσιες για το ότι αγωνιστικά είναι στους χειρότερους και δεν πετυχαίνει ούτε ελέφαντα από τα 2 μέτρα και να μην αφήνει ξανά άνθρωπο να ορθώσει λόγο. Μέχρι και τον Βισκαδουράκη διέκοψε, που είναι στο δικό του team

Είναι πολύ νωρίς για να συμβαίνει όλο αυτό στο Survivor και πραγματικά αναρωτιόμαστε αν πιστεύουν στην παραγωγή πως θα αντέξει ο κόσμος για τους επόμενους 2-3 μήνες τουλάχιστον να βλέπει τέτοιες σκηνές…

Δεν ξέρω αν όντως ο Βαλάντης συμπεριφέρεται έτσι με στόχο να γίνει ενοχλητικός στο κοινό και να τον διώξουν, όπως ισχυρίστηκε στη Μυριέλλα, σύμφωνα με την ίδια, όμως βάζει τον εαυτό του σε μπελάδες με τη συμπεριφορά του.

Ειρήσθω εν παρόδω, θα διαφωνήσουμε με την Ελεωνόρα Μελέτη που επιχείρησε να τον υποβιβάσει αναφέροντας ειρωνικά ότι έχει κάνει σπουδαία καριέρα μουσικά με το τραγούδι Στο Ασανσέρ. Γιατί αν ισχύει αυτό κ. Μελέτη, τότε θα πρέπει να εφαρμοστεί στο 90% των τραγουδιστών της χώρας. Δηλαδή τι το ανώτερο έχουν τόσα και τόσα τραγούδια, όχι μόνο των 90’s-00’s, αλλά και των τελευταίων ετών, σε σχέση με το Ασανσέρ ή άλλα τραγούδια του Βαλάντη;

Το Survivor είναι ριάλιτι επιβίωσης, όχι διαγωνισμός καριέρας

Κανονικά η παραγωγή του Survivor θα έπρεπε από πέρσι να έχει μετριάσει κάπως τις επιλογές της σε επίπεδο μοντάζ. Δεν το έκανε. Δεν το κάνει ούτε φέτος που υπάρχει μια πολύ μεγαλύτερη ευαισθησία και στην ουσία εκθέτει τον Βαλάντη, που σίγουρα δεν είναι άμοιρος ευθυνών και ήξερε που μπήκε και τι θα χρειαστεί να κάνει, αλλά σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να έχει ένα όριο.

Οκ οι φωνές, οκ να λες ότι εσύ λες μόνο αλήθεια και οι άλλοι 10 των Διασήμων στο Survivor ψεύδονται, παλεύεται να παρομοιάζεις τον εαυτό σου με τον Χριστό, αλλά όταν είσαι σε τέτοια απόσταση από έναν άνθρωπο, τη Μυριέλλα εν προκειμένω, και η στάση σου είναι επιθετική, βάζεις μόνος σου τον εαυτό σου στη λαιμητόμο. Είναι εξόφθαλμοι οι θεατρινισμοί, όχι μόνο από τη μεριά του, αλλά από αρκετούς στο Survivor.

Τι σχέση μπορεί να έχει το τι έχει πετύχει ο καθένας στην έξω ζωή του; Τι σχέση έχει η ηλικία με τον σεβασμό; Τι κι αν είσαι 46, τι κι αν είσαι 26; Μήπως ο Βισκαδουράκης ή ο Μπέλλος δεν είναι 53 και 54 ετών, δηλαδή μεγαλύτεροι του Βαλάντη; Μίλησαν για την ηλικία τους καθόλου; Όχι. Μπαίνουν, αγωνίζονται και κάνουν ό,τι μπορούν.

Τι σχέση έχει το αν είσαι πατέρας, μητέρα, θείος ή εγγόνι κάποιου; Έχετε μπει όλοι για ένα παιχνίδι επιβίωσης. Το μόνο που μετράει είναι το τι κάνετε εκεί. Στην καλύβα, στα αγωνίσματα, στις ψηφοφορίες. Πού αποσκοπεί το να κάθεστε να μετράτε τις καριέρες σας; Ας είναι και τελευταία κομπάρσα η Μυριέλλα. Μήπως το Survivor είναι ένα ριάλιτι που φέρνει το αφάν γκατέ της σοουμπίζ; Όχι. Ανθρώπους που κάποτε ήταν στα πάνω τους και τώρα δεν είναι, προσεγγίζει η παραγωγή.

Ο Βαλάντης έχει γίνει σε 4-5 επεισόδια τόσο ενοχλητικός για το κοινό, που καταφέρνει ένας άνθρωπος να επισκιάσει τους ήρεμους Κωνσταντάρα, Παναγιωτακοπούλου και Ευρυδίκη, ενώ έχει σύρει στο χορό μέχρι και τον Πηλίδη που το παιδί είναι προφανές πως μπήκε με στόχο να δείξει ότι αγωνιστικά είναι σούπερ.

Όσο για τη Μυριέλλα; Απ΄όσα βλέπουμε, έχει όλα τα στοιχεία για να κάνει κάποιον έξω φρενών, έχει απλώσει δίχτυα στους Μαχητές, έχει κερδίσει τη συμπάθεια τους και δεν είναι τυχαίο που την αποκαλούν τη δυνατότερη παίκτρια των Διασήμων. Κάτι που είναι αναληθές. Ευρυδίκη, Αθηνά, ακόμα και η Ναυσικά, είναι πολύ καλύτερες αγωνιστικά από τη Μυριέλλα. Το είπε όμως η κοπέλα ανοιχτά. Θέλει να μείνει πολύ για να βγάλει λεφτά και να βοηθήσει την οικογένεια της.

Εμείς θα αφήσουμε την Ελισάβετ Σπανού να τα πει για εμάς.

Όπως καλά τα λέει και το ακόλουθο tweet για το φετινό Survivor.

ΥΓ. Ψιλοακατανόητη η επιλογή του Survivor να διατηρήσει τους 3 υποψήφιους μετά την αποχώρηση του Χατζηγεωργίου και να προσθέσει σε αυτούς άλλους δύο υποψήφιους από τις ασυλίες της επόμενης εβδομάδας. Ή που θα έπρεπε να μην υπάρχουν αγωνίσματα ασυλίας την επόμενη ή θα έπρεπε να σβηστούν οι υποψηφιότητες των 3 και να το πάνε από την αρχή. Τώρα, που το κοινό θα κληθεί να στηρίξει δύο νέους παίκτες, πιθανότατα Διάσημους, αφού δεν φαίνεται να μπορούν να κερδίσουν αγώνισμα, θα είναι ουσιαστικά αλλοιωμένο το αποτέλεσμα. Αλλιώς θα ψήφιζε το κοινό των 3 γνωρίζοντας ποιοι είναι οι άλλοι υποψήφιοι.

* Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από σχόλιο της Soula Glamorous στο Instagram