Η αισθητή απουσία του Γιωρίκα Πηλίδη από το Survivor έχει προκαλέσει ανησυχία στους τηλεθεατές, ενώ μυστήριο παραμένει ακόμα η κατάστασή του. Η απουσία του, μεταξύ άλλων, έχει κοστίσει σημαντικές νίκες στην ομάδα των Διασήμων, αφού ήταν από τους πιο δυνατούς παίκτες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γιώργου Λιανού, ο αθλητής αντιμετωπίζει κάποια θέματα με το στομάχι του και έτσι νοσηλεύεται στην κλινική και παρακολουθείται από τους γιατρούς. Βέβαια, υπάρχουν κάποιες εικασίες ότι απομακρύνεται λόγω της δήλωσής του για στημένους αγώνες πάλης.

Ωστόσο, το Πρω1νό αποκάλυψε τι ακριβώς συμβαίνει με την υγεία του. Ειδικότερα, ο Νίκος Παρτσώλης ανέφερε πως το πρόβλημα στο στομάχι σχετίζεται με τη μείωση της ποσότητας της τροφής. Ο Πηλίδης ήταν συνηθισμένος να καταναλώνει 4.000 θερμίδες ημερησίως λόγω των προπονήσεων του και πλέον στο Survivor καταναλώνει 220, όταν η ομάδα του δεν κερδίζει στα έπαθλα φαγητού.

Μάλιστα, με ειδική θεραπεία προσπαθούν να κάνουν τον Πηλίδη καλά, ώστε να γυρίσει στην καλύβα, όμως, αυτό δεν εξασφαλίζει ότι μετά την επιστροφή του δεν θα αντιμετωπίσει ξανά το ίδιο πρόβλημα. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ανακοινωθεί αν θα αποχωρήσει τελικά από το παιχνίδι. Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, ο ίδιος δεν θέλει να επιστρέψει στους αγώνες, αφού δεν μπορεί να προσαρμοστεί στις απαιτητικές συνθήκες του παιχνιδιού.