Η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, χθες, όπως ήταν αναμενόμενο καλύφθηκε εκτενώς από τα μέσα ενημέρωσης. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο λαϊκό προσκύνημα, στην Μητρόπολη Αθηνών, καθώς και στο Τατόι, εκεί όπου μεταφέρθηκε η σορός του για την ταφή, με τους ρεπόρτερ να ψάχνουν την πιο σωστή θέση για την καλύτερη εικόνα.

Ανάμεσα στα όσα πέρασαν μπροστά από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες, οι ψυχαγωγικές εκπομπές έδωσαν και την εξήγηση για την πινακίδα του αυτοκινήτου που συνόδευε τη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Ήταν, μάλιστα, το αγαπημένο του.

Το ασημί τζιπ λοιπόν είχε μία κίτρινη πινακίδα που έγραφε «K13», που σημαίνει Κωνσταντίνος ο 13ος. Αυτό που αναφέρθηκε, χθες, είναι ότι ουσιαστικά μετρούσε τον εαυτό του ως βασιλιά, απο την εποχή του Βυζαντίου, καθώς και ότι είναι η επίσημη επιγραφή.

Η πραγματικότητα είναι όμως ότι ναι μεν έχει γίνει ειδική παραγγελία αυτή η πινακίδα, αλλά ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος υπέγραφε πάντα ως «Κωνσταντίνος ο 2ος», ποτέ ο 13ος.

Διαβάστε ακόμη: Άρχισαν τα ζόρια για το Survivor: Του «έφαγαν» 15% σε τηλεθέαση οι σειρές και πήραν την πρωτιά – Άντεξε το MasterChef