Η κατάσταση με τη Ματούλα Ζαμάνη στην τηλεόραση, έχει ξεφύγει αρκετά, ειδικά στην εκπομπή Το Πρωινό με τον Γιώργο Λιάγκα, όπου αφιερώνονται ώρες για να θέσει ο κάθε τυχάρπαστος την άποψή του. Το κυνήγι της τηλεθέασης είναι ακριβώς αυτό, κυνήγι, και στο κυνήγι ο στόχος είναι πάντα το αίμα, να πετύχεις το ζώο, να το σκοτώσεις και να πάρεις το κουφάρι του στους ώμους σου. Έτσι λειτουργεί η τηλεόραση, ειδικά άνθρωποι σαν τον Λιάγκα και την Καινούργιου που μπροστά στην επιτυχία, δεν θα λογαριάσουν και πολλά.

Αυτό το έχουν αποδείξει και συνεχίζουν να το αποδεικνύουν, δεν είναι μια αυθαίρετη δική μου εκτίμηση.

Στην εκπομπή του Λιάγκα ζήσαμε το πρωί της Πέμπτης την υπέρτατη υποκρισία, ένα καλοστημένο θέατρο, που μόνο θυμηδία προκαλεί.

Είχαν, λοιπόν, στην εκπομπή καλεσμένο τον κ. Ανδρέα Καραγιάννη, δημοσιογράφο του ekklisiaonline.gr, ο οποίος μας έχει δείξει το τι πρεσβεύει, το ποιος είναι, πέρσι, που είχε σταθερή θέση στην εκπομπή της Καινούργιου. Φέτος, φαίνεται πως πήρε μεταγραφή στο Πρωινό του Λιάγκα.

Δεν θα μπούμε σε διαδικασία να σχολιάσουμε το τι έχει ξεστομίσει κατά καιρούς ο συγκεκριμένος, αλλά δεν πρόκειται για άνθρωπο που έχει κρυφτεί, που έχει καλύψει τον χαρακτήρα του υπό τον φόβο κάποιας κοινωνικής κατακραυγής. Αυτό οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε.

Όταν λοιπόν τον καλείς στην εκπομπή σου, ξέρεις πάνω κάτω τι θα σου πει, δεν πρόκειται να σε σοκάρει με τις τοποθετήσεις του. Αφού λοιπόν ξέρεις, το να εξανίστασαι με αυτά που λέει, δεν σε κάνει τίποτα περισσότερο από υποκριτή.

Η καλύτερη μυθοπλασία στην τηλεόραση είναι οι ψυχαγωγικές εκπομπές

Ο άνθρωπος εξέφρασε την άποψη πως αυτό που έκανε η Ζαμάνη δεν το αποδέχεται, όχι λόγω κιλών ή ότι είναι γυναίκα, αλλά γιατί το θεωρεί πράξη «εκπόρνευσης» και δεν θα το δεχόταν από κανέναν και καμία. Σεβαστή άποψη, δεν χρειάζεται να πάει κάποιος να του επιβάλλει κάτι άλλο, δεν έχει και νόημα δηλαδή όταν μιλάς με έναν άνθρωπο που οι απόψεις του ορίζονται από την εκκλησία.

Το να βλέπουμε μετά τέτοιες αντιδράσεις, μια μικρή παραστασούλα, από το πάνελ, αυτόν τον οδυρμό οργής και αντίστασης στην «κακιά λέξη», είναι ο ορισμός του «πόσα θέλετε να μας τρελάνετε;».

Και σε συνδυασμό με αυτό, να έχουμε και έναν ακόμα τσακωμό σε αυτή την ξεκάθαρη ανάθεση ρόλων στις κυρίες του πάνελ που συζητούν για το περιστατικό με τη Ζαμάνη.

Τα γράψαμε και εδώ, η τηλεόραση είναι το βασίλειο της υποκρισίας και όσοι βρίσκονται στις ψυχαγωγικές εκπομπές, είναι οι ιδανικοί υπήκοοι. Κι ο Λιάγκας, μάλλον ο καλύτερος σεναριογράφος-σκηνοθέτης.

Δεν υπάρχει, τελικά, καλύτερη μυθοπλασία, καλύτερος συνδυασμός κωμωδίας-δράματος από τις πρωινές και μεσημεριανές εκπομπές στην τηλεόραση.

* Εικονογράφηση: Πέγκυ Δαδάκη