Αγαπημένα τηλεπαιχνίδια που κάποια παίζονται μέχρι σήμερα στη μικρή οθόνη και κυριολεκτικά αγαπήσαμε πολύ…

Το Μεγάλο Παζάρι…

Η κουρτίνα τρία και ο Ζονκ! Πρώτος διδάξας ο Ανδρέας Μικρούτσικος στις πολύ δυναμικές εποχές του, εκρηκτικός, όπως πάντα, και με το χαρακτηριστικό μπρίο του στο MEGA το 1992.

Πλέον το παρουσιάζει ο τραγουδιστής Ηλίας Βρεττός στον Alpha ως Το Πιο Μεγάλο Παζάρι με όχι και τόσο μεγάλη επιτυχία, όπως στην πρώτη βερσιόν.

Δώρα όλων των ειδών αν βοηθούσε η τύχη και δεν έπεφτες πάνω στον Ζονκ!

Ο Μονομάχος

Ναι ξέρω θα μου πείτε παίζεται και φέτος με παρουσιαστή τον Χρήστο Φερεντίνο στον ΣΚΑΪ. Σαν να μην πέρασε μία μέρα!!! Γιατί το 2002 ο Χρήστος Φερεντίνος είχε ξαναπαρουσιάσει τον Μονομάχο στο STAR.

Οι όροι του παιχνιδιού μοιάζουν πολύ με το «Ο Καλύτερος Κερδίζει« με κάποιες διαφοροποιήσεις όπως δεν είναι όλοι εναντίον όλων, αλλά ένας εναντίον όλων.

Ένας παίκτης-μονομάχος τα βάζει με 100 αντιπάλους, προσπαθώντας να τους βγάλει εκτός παιχνιδιού, όσο εκείνος προχωρά απαντώντας σωστά.

Όσο περισσότεροι αντίπαλοι μένουν έξω, τόσο περισσότερα χρήματα κερδίζει. Μία χρονιά το είδαμε και με τον τίτλο «Φάτους Όλους» και παρουσιαστή τον Καλυβάτση, χωρίς να σημειώσει ιδιαίτερη επιτυχία.

Ο Τροχός της Τύχης

Πέρασε από πολλά «χέρια» αλλά τα πρώτα χέρια ήταν του Γιώργου Πολυχρονίου που είχε σημειώσει και μεγάλη επιτυχία το μακρινό 1990 στον ΑΝΤ1 με την εντυπωσιακή Κρίστα στο πλευρό του. Κάποιο διάστημα το παρουσίαζε ο Παύλος Χαϊκάλης, το έχει παρουσιάσει ο Δάνης Κατρανίδης, το παρουσίασε και ο Γιάννης Κουτράκης στο MEGA και πλέον το παρουσιάζει ο Πέτρος Πολυχρονίδης στο STAR.

Οι παίκτες προσπαθούν να βρουν τη φράση ή λέξεις που κρύβονταν στο παζλ, «αγοράζοντας» γράμματα από τον τροχό της τύχης, με έπαθλο σκάφη, αυτοκίνητα κι άλλα δώρα. Εκατομμύριαααα.

Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος

Η Έλενα Ακρίτα πολύ πριν την κερδίσει η υποκριτική και σε ένα διάλειμμα από τη δημοσιογραφία, είχε μεταμορφωθεί σε μία αδίστακτη παρουσιάστρια που βασάνιζε τους παίκτες του Πιο Αδύναμου Κρίκου στο MEGA το 2001-2003.

Στη συνέχεια το 2019 το κόνσεπτ επανήλθε με παρουσιαστή τον Τάσο Τρύφωνος στον ΣΚΑΪ και συνέχισε στην ΕΡΤ την πορεία του. Ποιος ήταν τελικά ποιο αδίστακτος θα το αποφασίσετε εσείς.

9 γύροι με ερωτήσεις, 9 παίκτες, οι οποίοι απαντούσαν, με την κάθε λάθος απάντηση να κοστίζει.

Στο τέλος κάθε γύρου, ψήφιζαν τον πιο αδύναμο παίκτη-κρίκο που είχε κοστίσει τους περισσότερους πόντους, για να να φύγει απ’ το παιχνίδι.

Ρουκ Ζουκ

Πρώτη διδάξασα στο Ρουκ Ζουκ ήταν η Μαίρη Μηλιαρέση στο MEGA το 1994 και μάλιστα με επιτυχία, πλέον την σκυτάλη εδώ και χρόνια έχει πάρει η Ζέτα Μακρυπούλια και το από Ρουκ… Ζουκ παίζεται στον ΑΝΤ1.

Κάθε παίκτης της ομάδας προσπαθεί να περιγράψει ένα θέμα στον επόμενο, δίχως να χρησιμοποιήσει κάποια απ’ τις απαγορευμένες λέξεις ή τις λέξεις που είχε χρησιμοποιήσει ο προηγούμενος.

Χτυπήματα στην πλάτη, ακουστικά κι ένα παιχνίδι που αγαπάμε, το επιτραπέζιο ταμπού πριν καν κυκλοφορήσει.

Ποιος θέλει να γίνει Εκατομμυριούχος

Εντάξει παιχνίδι με ιστορία και τον Σπύρο Παπαδόπουλο στο τιμόνι του στο MEGA το 1999. Κατάφερε να αποκτήσει φανατικό κοινό και μάλιστα κυκλοφορούσε και σε διαδικτυακή έκδοση για «προπόνηση» αν θα τα καταφέρναμε.

Μετά το MEGA πήρε μεταγραφή στη ΝΕΤ αλλά και στον ALPHA με παρουσιαστή τον Θοδωρή Αθερίδη, αργότερα το είδαμε και σε μία παραλλαγή ως «Hot Seat» στον ΣΚΑΪ και πλέον το βλέπουμε στον ΑΝΤ1 με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Ένας παίκτης απαντά σε ερωτήσεις γνώσεως (σαν multiple choice test) ανεβαίνοντας επίπεδα με τα ανάλογα χρηματικά ποσά και έχει τρεις βοήθειες για την περίπτωση που διστάζει σε κάποιες απαντήσεις.

Θεωρείται κλασικό παιχνίδι και έγινε μέχρι και πηγή έμπνευσης για την ταινία που βραβεύτηκε με το Όσκαρ, το Slumdog Millionaire.

Ραντεβού στα Τυφλά

Η Βάσια Τριφύλλη στο MEGA το 1991 έγραψε ιστορία και προσπάθησε να βρει το τέλειο ταίρι σε πολλούς μοναχικούς ανθρώπους. Στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε η Μπονάτσα Ισαβέλλα Βλασσιάδου με μπρίο και τσαχπινιά. Ενώ την τύχη του δοκίμασε και ο Μάρκος Σεφερλής στην παρουσίαση.

Φέτος ακούστηκε ότι θα το παρουσίαζε η Ανίτα Πάνια αλλά το σχέδιο δεν ευόδωσε.

Ένας/Μία παίκτης/παίκτρια έκανε ερωτήσεις σε 3 υποψηφίους που τον/την διεκδικούσαν και κρύβονταν πίσω από έναν τοίχο, επιλέγοντας στο τέλος τον/την κατάλληλη, με έπαθλο ένα κοινό ταξίδι, ώστε να ζήσουν εκεί τον έρωτά τους. Τοίχε, τζους.

Τα Τετράγωνα των Αστέρων

Τα Τετράγωνα των Αστέρων ήταν το πρώτο έγχρωμο τηλεπαιχνίδι στην ιστορία της τηλεόρασης της χώρας, βγήκε στον αέρα στις 15 Ιουνίου 1980 και ολοκλήρωσε τον κύκλο του στις 4 Οκτωβρίου 1981. Δεν ήταν ελληνική ιδέα. Ήταν η προσαρμογή του Αμερικάνικου «Hollywood Squares» και η Μαρία Αλιφέρη είχε κάνει σλόγκαν τη φράση «Σας Αγαπώ».

Το 2003 Τα Τετράγωνα των Αστέρων επανήλθαν στην μικρή οθόνη με παρουσιαστή τον Γιώργο Μαρίνο και στα Τετράγωνα γνωστά πρόσωπα της εποχής, όπως Χάρης Ρώμας. Δούκισσα, Σάκης Μπουλάς κ.ά. χωρίς όμως να κάνει μεγάλο γκελ στο τηλεοπτικό κοινό. Ο/Η παρουσιαστής/στρια έθετε τις ερωτήσεις και οι Αστέρες απαντούσαν άλλοτε παραπλανητικά και άλλοτε με ειλικρίνεια.

Οι παίκτες καλούνταν να ανακαλύψουν ποιος έλεγε την αλήθεια προκειμένου να κερδίσουν πλούσια δώρα.

Σε λίγες μέρες θα το δούμε στην ΕΡΤ ξανά, με παρουσιάστρια τη Σμαράγδα Καρύδη και θέλουμε να δούμε αν θα εκτοπίσει τον Γιώργο Μαρίνο.

Οι Κόντρες

Πααααάρα πολύυυυ ωραίοοοο! Εδώ υπάρχουν επίσης πολλές βερσιόν με ιστορικότερη και πιο επιτυχημένη εκείνη που παρουσίαζε ο Βλάσσης Μπονάτσος το μακρινό 1992.

Στη συνέχεια το πήρε ένας άλλος «Απαράδεκτος» ο Σπύρος Παπαδόπουλος ως «Κόντρα Πλακέ» και πολλά χρόνια αργότερα το παρέλαβε ο Χρήστος Φερεντίνος ως «Άκου τι είπαν», ενώ πλέον προβάλλεται με παρουσιαστή τον Μάρκο Σεφερλή ως 5X5 στον ΑΝΤ1.

Το παιχνίδι «Κόντρες» καλεί παρέες να διαγωνιστούν σε ένα παιχνίδι γνώσεων, αλλά και ερμηνείας της κοινής γνώμης.

Οι παίκτες καλούνται να μαντέψουν τις δημοφιλέστερες απαντήσεις του κοινού (των περίφημων 100 ανθρώπων) σε σειρά από απαντήσεις.

Κάθε φορά δυο παίκτες από κάθε ομάδα βρισκόταν αντιμέτωποι στο κέντρο του πλατό. Ο πιο γρήγορος κερδίζει το πλεονέκτημα να δώσει πρώτος μια πιθανή απάντηση, όμως την απάντησε «έφερνε» στην ομάδα του ο παίκτης που μάντευε την πιο δημοφιλή απάντηση.