Περιεχόμενα
- Guess my age (ΣΚΑΪ, 2019)
- ΒΖΖΖΖ (Mega, 1998)
- The Exam (Mega, 2003)
- Sumusu (Mega, 2007)
- Μια τρύπα στο νερό (Mega, 2008)
- Big in Japan (Alpha, 2008)
- Το σούπερ µάρκετ (ΑΝΤ1, 1993)
- Μπράβο χάσατε (ΑΝΤ1, 1995)
- Άντρες έτοιμοι για όλα (ΑΝΤ1, 1998)
- Στα όρια (ΑΝΤ1, 2002)
- Το ταίρι ξέρει (ΑΝΤ1, 2018)
- Beat buzzer, (ΑΝΤ1, 2018)
Δώρα, χρηματικά έπαθλα, ταξίδια και εμπειρία για εκείνους που τολμούσαν να λάβουν μέρος σε ένα τηλεπαιχνίδι και ίσως είναι και οι μόνοι που θυμούνται πια τα συγκεκριμένα τηλεπαιχνίδια. Κάποια από τα οπόια έγραψαν ιστορία και άλλα έληξαν την παρτίδα γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες.
Ψάχνοντας θυμηθήκαμε και εμείς τους παρουσιαστές των τηλεπαιχνιδιών και ήταν έκπληξη γιατί πολύ πιθανόν να έχουν ξεχάσει και οι ίδιοι ότι κάποτε βρέθηκαν στο «τιμόνι» τους.
Guess my age (ΣΚΑΪ, 2019)
Μπορεί ο Γιώργος Λιάγκας πλέον να είναι μόνιμος «θαμώνας» της πρωινής ζώνης και να προκαλεί διάφορες συζητήσεις γύρω από το όνομά του, όμως στο παρελθόν έχει δοκιμάσει να παρουσιάσει τηλεπαιχνίδι και μάλιστα με σχετική επιτυχία.
Ποιος τον θυμάται όμως όταν παρουσίαζε στον ΣΚΑΙ στην καθημερινή ζώνη το «Guess my age» που όλοι ήθελαν να κάνουν την μαντεψιά για την ηλικία κάποιων ανθρώπων;
Εμείς το είχαμε ξεχάσει παντελώς (ήταν και αδιάφορο παιχνίδι, για; να είμαστε ειλικρινείς).
ΒΖΖΖΖ (Mega, 1998)
Εκεί στο μακρινό 1998 στο Mega πέντε άντρες και πέντε γυναίκες φλέρταραν, γνωρίζονταν, αποκάλυπταν ο ένας στον άλλο τα προτερήματα, τα ελαττώματα, τα κοινά τους ενδιαφέροντα και ζευγάρωναν για να κάνουν ένα εξωτικό ταξίδι με οικοδέσποινα τη Μαρίνα Τσιντικίδου.
Δεν έμεινε αξέχαστο; (Άραγε πόσοι που ζευγάρωσαν σε εκείνο το ταξίδι, τώρα πια δεν θέλουν να δουν μπροστά τους ο ένας τον άλλο; Σημείωση: Δεν υπάρχει ούτε βίντεο από το συγκεκριμένο τηλεπαιχνίδι, δεν ξεχάστηκε απλώς, αυτοκαταστράφηκε!).
The Exam (Mega, 2003)
Ο Αντώνης Φραγκάκης δεν μας πάει εύκολα στο μυαλό για παρουσιαστής τηλεπαιχνιδιού και όμως… Ούτε αυτός γλίτωσε και μας καλούσε στο The Exam.
Ήταν παιχνίδι γνώσεων με αντίπαλο το χρόνο που έτρεχε, και όσο τα δευτερόλεπτα λιγόστευαν, το ίδιο λιγόστευε και το χρηματικό έπαθλο. Αγωνία και συμμετοχή κοινού από το σπίτι, με SMS.
Sumusu (Mega, 2007)
Το κόνσεπτ ήταν, αν μη τι άλλο, πρωτότυπο και ήταν εκείνη η εποχή που ακόμη τα SMS κόστιζαν γιατί δεν υπήρχαν πακέτα, όπως σήμερα. Τα έχετε ξεχάσει αυτά;
Και όχι μόνο… Βάζω στοίχημα ότι έχετε ξεχάσει και τον Θανάση Τσαλταμπάση να παρουσιάζει το Sumusu που κέρδιζε ο πιο γρήγορος στο γράψιμο SMS, με τα πόδια! Ναι, ναι, με τα πόδια!!!
Μια τρύπα στο νερό (Mega, 2008)
Και ο Γιώργος Πυρπασόπουλος όμως δοκίμασε την τύχη του στην παρουσ΄΄ιαση τηλεπαιχνιδιού και μάλιστα μπελαλίδικου!
Οι παίκτες αντί για γνώσεις έπρεπε να διαθέτουν ευλυγισία για να μπορούν να περάσουν μέσα από τα «ανοίγματα» ενός τοίχου και διάφορες άλλες τέτοιες δοκιμασίες. Τους χαμένους τους περίμεναν μία πισίνα και ένας ναυαγοσώστης!
Big in Japan (Alpha, 2008)
Για το συγκεκριμένο παιχνίδι κάπου πέτυχα και το δελτίο Τύπου της εποχής. Κυριολεκτικά το είχα διαγράψει εντελώς από την μνήμη μου όπως και πολλοί άλλοι υποθέτω. Δεν το λες και αξιομνημόνευτο.
Το «Big in Japan», όπως λέει και ο τίτλος, ήταν ένα γιαπωνέζικο τηλεπαιχνίδι. 12 Έλληνες, έξι αγόρια και έξι κορίτσια, βρίσκονταν στο Τόκιο και προσπαθούσαν να «επιβιώσουν» παίρνοντας μέρος σε ξεχωριστά παιχνίδια και δοκιμασίες, ζώντας μία διαφορετική καθημερινότητα.
Κατοικούσαν όλοι μαζί σε ένα σπίτι και συμμετείχαν σε παράξενα αλλά και αστεία γιαπωνέζικα παιχνίδια. Έπαθλα και τιμωρίες περίμεναν νικητές και χαμένους.
(Μη νομίζετε ότι θυμήθηκα κάτι, ίσως μία θολή εικόνα αδιάφορη, να ‘ναι καλά το δελτίο Τύπου που τα έγραφε όλα αυτά).
Το σούπερ µάρκετ (ΑΝΤ1, 1993)
Αυτό το παιχνίδι έγινε σε λάθος εποχή, σήμερα έπρεπε να γίνει και δεν θα ήξεραν πού να βολέψουν τους υποψήφιους παίκτες που θα έκαναν ουρά.
Τότε πηγαίναμε στο σούπερ μάρκετ και μάλιστα συχνά και επιστρέφαμε χαρούμενοι στο σπίτι, με τις σακούλες γεμάτες και ούτε κοιτάζαμε τιμές, όχι σαν τώρα που τρομάζουμε να περάσουμε απέξω…
Για να δούμε όμως και το τηλεπαιχνίδι: παρουσιαστής ήταν ο Μάκης Πουνέντης, τον θυμάμαι να κάνει διάφορα παλαβά μέσα σε ένα υπερμάρκετ εκείνης της εποχής.
Η δοκιμασία αφορούσε στις αντοχές µνήµης των παικτών στις τιμές και τις πληροφορίες των προϊόντων που υπάρχουν στα σούπερ µάρκετ.
(Θα το παραδεχτώ, θα ήμουν από τους τοπ παίκτες αν το έκαναν σήμερα).
Μπράβο χάσατε (ΑΝΤ1, 1995)
Έχεις κερδίσει ποτέ κάτι επειδή έκανες λάθος; Ε σε αυτό το παιχνίδι μόνο με τις λάθος απαντήσεις διεκδικούσες το έπαθλο! Ήταν ένα παιχνίδι ετοιμότητας και οι απαντήσεις ξεκαρδιστικές.
Παρουσιάστρια η Πωλίνα (Η τραγουδίστρια ντε!).
Άντρες έτοιμοι για όλα (ΑΝΤ1, 1998)
Θα πω ότι οι άνδρες ποτέ δεν είναι έτοιμοι για όλα, αλλά ο Ανδρέας Μικρούτσικος τους παρακινούσε να τα περιμένουν όλα…
Ένα παιχνίδι υπερθέαμα. Δέκα άνδρες συναγωνίζονταν στις «δοκιμασίες» που τους υπέβαλλε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.
Τις προσπάθειές τους παρακολουθούσαν 100 κυρίες που ψήφιζαν ποιοι απ’ τους διαγωνιζόμενους θα προκρίνονταν στους επόμενους γύρους και ποιοι θα αποχωρούσαν… βρεγμένοι.
Την τιμωρία των χαμένων αναλάμβαναν 10 καλλίγραμμες κοπέλες που τους έριχναν στην πισίνα της εκπομπής.
Στα όρια (ΑΝΤ1, 2002)
Θα πω ότι αυτό το παιχνίδι όποτε το έβλεπα ένιωθα ότι παρακολουθούσα αστυνομικό τμήμα και ανάκριση, αλλά είχε την πλάκα του.
Κάθε παίκτης διεκδικούσε 50.000€, αν απαντούσε σε επτά απλές ερωτήσεις, με μία μόνο προϋπόθεση: να διατηρήσει την ψυχραιμία του!
Για να κερδίσει έπρεπε να απαντήσει σωστά, κρατώντας ταυτόχρονα τους σφυγμούς του κάτω από το «επιτρεπτό όριο».
Όσο οι σφυγμοί ξεπερνούσαν το όριο αυτό, δεν είχε δικαίωμα να απαντήσει και του αφαιρούνταν χρήματα, μέχρι να… ηρεμήσει. Παρουσίαζε ο Κώστας Αποστολίδης.
(Το θυμηθήκατε; Όχι ε;)
Το ταίρι ξέρει (ΑΝΤ1, 2018)
Η περσόνα Τόνι Σφήνος στην πρώτη του προσπάθεια να παρουσιάσει τηλεπαιχνίδι που δεν έμεινε αξέχαστο παρά τις καλές προθέσεις.
Σε κάθε επεισόδιο, τέσσερα ζευγάρια υποβάλλονταν σε ευφάνταστες δοκιμασίες παιχνιδιών.
Τα παιχνίδια χωρίζονταν σε τέσσερις γύρους. Μόλις ολοκληρώνονταν οι τρεις πρώτοι προέκυπτε το πρώτο ζευγάρι που έπαιζε στον μεγάλο τελικό της ημέρας.
Στον τέταρτο γύρο, έπαιζαν τα τρία εναπομείναντα ζευγάρια για να προκύψει το δεύτερο ζευγάρι του τελικού.
Στον μεγάλο τελικό κάθε επεισοδίου, τα δύο αντιμέτωπα ζευγάρια διεκδικούσαν ένα αυτοκίνητο ή ένα scooter.
Beat buzzer, (ΑΝΤ1, 2018)
Αυτό το ψιλοθυμάμαι και πήγε άδοξα εντελώς. Η ιδέα δεν ήταν κακή, αλλά το ελληνικό κοινό είχε άλλη άποψη και δεν την αγκάλιασε.
Ο Γιώργος Μαυρίδης και τέσσερις διαφορετικοί φίλοι δικοί του, αλλά και των τηλεθεατών, στριμώχνονται σε ένα αμάξι και αρχίζαν τις βόλτες μετά μουσικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής οι τέσσερις συνεπιβάτες έπρεπε να απαντήσουν ποιος τραγουδάει. Τα χρήματα από τις σωστές τους απαντήσεις δίνονταν σε κοινωφελή ιδρύματα. Ήταν και για καλό σκοπό, έτσι;