Μέχρι να μπουν στο Survivor η Κάτια Ταραμπάνκο, ο Σάκης Αρσενίου, ο Γιώργος Ταλάντσεφ και ο Τάκης Καραγκούνιας, το ριάλιτι είχε τη δόση του ξεκατινιάσματος, αλλά είχε και τον ανταγωνισμό στον στίβο μάχης να σου κρατάει το ενδιαφέρον. Κι ας είχε αρχίσει να γίνεται μονόπατο με τους Διάσημους να κερδίζουν συνέχεια. Από την είσοδο αυτών των τριών παικτών και μετά, έχει κατευθυνθεί περισσότερο προς το ξεκατίνιασμα και τις λεκτικές διαμάχες κι είναι πια κουραστικό να το βλέπει κανείς.

Στους Μπλε υπάρχει εδώ και μέρες η αντιπαράθεση ανάμεσα στο στρατόπεδο Ασημίνας-Σοφιάννας-Πελαγίας (μέχρι που έφυγε) και στο στρατόπεδο Μαρτίκα-Σάββα-Ανδρέα-Θωμαΐδος. Ο Κατσαούνης είναι με το ενάμιση πόδι στο πρώτο στρατόπεδο και με το μισό στο άλλο, ενώ ο Γιάννης Τσολάκης επιχειρεί να διατηρήσει μια ουδέτερη στάση και ο Ταλάντσεφ δείχνει να εισχωρεί στο πρώτο μπλοκ.

Στους Διάσημους, πάνω που φαινόταν πως έχουν ηρεμήσει τα πράγματα, ήρθαν τα τελευταία δύο επεισόδια για να σχηματιστούν δύο μικρότερες ομάδες που και οι δύο τα έχουν με τη Μυριέλλα, αλλά και με τους υπόλοιπους. Χθες, είδαμε Ευρυδίκη, Βρισηίδα, Κάτια και Τάκη Καραγκούνια να σχεδιάζουν τη διάσπαση της 4αδας Άρη-Ναυσικάς-Ρουβά και Αρσενίου, γι΄αυτό και ψήφισαν τον τραγουδιστή στη χθεσινή ψηφοφορία. Η Μυριέλλα τα ακούει από τον Άρη, τα ακούει από τη Βρισηίδα και τον Τάκη, τα ακούει απ΄όλους.

Πλέον, έχει χαθεί το μέτρημα των μετώπων αντιπαράθεσης. Κανείς δεν τα πάει καλά με κανέναν σχεδόν και κανείς δεν ξέρει πού είναι το συμφέρον του να καταλήξει. Ο Αντρέας για παράδειγμα, την περασμένη εβδομάδα άκουσε τον Μαρτίκα να τον αποκαλεί χαζό, τον ειρωνεύτηκε, φαινόταν να υπάρχει ρήξη, αλλά ξαφνικά στο επεισόδιο της Κυριακής τους είδαμε να έχουν ενιαία στάση απέναντι στην Ασημίνα.

Ακόμα και ο Ρουβάς, που μέχρι πριν λίγο καιρό παρέμενε αμέτοχος, έχει εμπλακεί στο γαϊτανάκι της κόντρας. Μόνο ο Τσολάκης έχει μείνει άβρεχτος κι είναι το τελευταίο όρθιο οχυρό. Κι είτε θα πέσει είτε θα αποχωρήσει γιατί δεν θα εξυπηρετεί το κλίμα του Survivor.

Στο σημερινό επεισόδιο βλέπουμε από το trailer πως ο Σάκης Αρσενίου και ο Τάκης Καραγκούνιας είναι μια σπίθα μακριά από το να παίξουν μπουνιές. Ο λόγος; Αυτή η ακατάσχετη καραμέλα που ακούγεται στο Survivor για τα τιμημένα παντελόνια και τις αντρίκιες εξηγήσεις.

Από τις πρώτες εβδομάδες είχε φανεί ότι αυτός ο 5ος κύκλος θα είναι ψυχικό drain και μοιάζει σαν να έχουν περάσει 3-4 μήνες από τότε που ξεκίνησε. Ε, δεν έχουν περάσει ούτε καν 2 ολόκληροι μήνες. Στις 26 Φεβρουαρίου θα συμπληρωθεί αυτό το διάστημα. Κάθε επεισόδιο διαρκεί 3 ώρες και βάλε και είναι σαν να έχεις δει το Μπεν Χουρ.  Κι όλα αυτά που έχουν συμβεί, έχουν συμβεί πριν καν γίνει η ένωση. Αυτή θα έρθει σε 3-4 εβδομάδες. Φανταστείτε τι έχει να συμβεί εκεί, αν φτάσουν όσοι φτάσουν, αναίμακτα σε αυτό το χρονικό σημείο.

Και στις δύο ομάδες οι τσακωμοί είναι πιο συχνοί από τους τσακωμούς δύο γέρων στο καφενείο ή ενός ζευγαριού παντρεμένου 30 χρόνια που προκαλεί τεχνητές κρίσεις και τσακώνεται για τις χαμένες κάλτσες ή το καπάκι της τουαλέτας για να υπάρχει λίγη ένταση στη βαρετή καθημερινότητα. Μόνο που στο Survivor το ζήτημα της τροφής και της επιβίωσης είναι θεωρητικά κάτι μη βαρετό, κάτι σημαντικό. Το ξεκατίνιασμα το έχει επισκιάσει από μέρες κι αυτό.

Δε χρειάζεται να έχεις κάποια πληροφόρηση εκ των έσω για να καταλάβεις ότι το Survivor κινείται στον άξονα επιθυμιών της παραγωγής και του Ατζούν. Πάνω σε αυτόν τον άξονα βρίσκονται και οι φημολογούμενες προτάσεις προς τον σύντροφο της Μυριέλλας Κουρεντή και τον πρώην σύντροφο της Κάτιας Ταραμπάνκο. Σε αυτόν τον άξονα κινείται όλη η φημολογία που υπάρχει κάθε εβδομάδα για το ποιοι θα μπουν στο Survivor.

Να μια ακόμα παράμετρος που αλλοιώνει αρκετά για τον θεατή την απόλαυση. Έχουν περάσει οι αρχικοί παίκτες όλα τα ζόρια στο ξεκίνημα και βλέπουν να έρχονται νέοι και ξεκούραστοι κάποιοι καινούργιοι. Το κοινό χάνει αυτομάτως το δέσιμο και προσπαθεί να βρει ξανά τις ισορροπίες. Είναι σαν να είναι ο κάθε τηλεθεατής μέρος μιας ομάδας που η προσθήκη ενός παίκτη αλλάζει τους συσχετισμούς.

Ναι, το Survivor κάνει 25-26% και έχει βρει ένα σταθερό κοινό. Αλλά από τη μία απέχει κάπως από τα περσινά νούμερα κι από την άλλη, σε βάθος χρόνου, αυτή η τοξικότητα και η φασαρία θα κάνουν διαφορά.