Η υπόθεση καταγγελίας βιασμού από τον Αλέξη Γεωργούλη που έκανε πολιτικός σύμβουλος του ΠΑΣΟΚ και νομικός σύμβουλος της Ε.Ε. έχει στρέψει το ενδιαφέρον του πολιτικού διαλόγου στην εξιχνίαση της καταγγελίας. Πολιτικά κόμματα, εκπομπές, δημοσιογράφοι, όλοι συζητούν για αυτή την υπόθεση.

Η Τατιάνα Στεφανίδου είχε στην εκπομπή της Πέμπτης συνέντευξη με άνθρωπο που είναι στον στενό φιλικό κύκλο του Αλέξη Γεωργούλη και του ζητήθηκε να μιλήσει για την πρώτη αντίδραση του Ευρωβουλευτή-ηθοποιού μετά την αποκάλυψη της εις βάρος του καταγγελίας.

Όπως ανέφερε ο συγκεκριμένος κύριος, ο Αλέξης Γεωργούλης πέρασε την Κυριακή του Πάσχα στη Λάρισα, καλεσμένος ων στο σπίτι του, έψησαν μαζί, έφαγαν και βοήθησε με το ψηφιδωτό. Ήταν δύο 24ωρα πριν γίνει γνωστή η υπόθεση.

«Είναι κρίμα για Χ λόγους να καταστρέφουμε ανθρώπους. Δεν αξίζει. Η συμπεριφορά του ήταν εντελώς φυσιολογική. Όπως ήταν όλες τις άλλες φορές. Δηλαδή ήρθε εδώ και επειδή δεν τρώει κρέας, του φτιάξαμε αυγά και μανιτάρια. Περάσαμε πάρα πολύ ωραία όλη την ημέρα, διασκεδάσαμε, δεν έδειχνε κάτι να τον απασχολεί. Στις 12 τη νύχτα το βράδυ της Κυριακής πήγαμε περίπατο όλοι μαζί στη θάλασσα, μιλήσαμε, περάσαμε πολύ όμορφα».

Ο επιστήθιος φίλος του κ. Γεωργούλη ανέφερε πως όταν έγινε η αποκάλυψη, τον πήρε τηλέφωνο και του ζήτησε να ενημερώσει τη μητέρα του γρήγορα, πριν το μάθει από τις ειδήσεις.

«Ήταν να έρθει ξανά για να περάσουμε μαζί για τα γενέθλια, τον πήρα τηλέφωνο και ήταν στενοχωρημένος, μου είπε ότι κάτι έμαθε και ότι θα πρέπει να ενημερώσει τη μητέρα του. Εν τω μεταξύ εγώ είχα μάθει τι είχε διαρρεύσει. Του είπα να πάει, καθώς η μητέρα του είναι πολύ ευαίσθητη, να μην πάθει τίποτα αν το ακούσει από τις τηλεοράσεις. Πήγε και κάθε μέρα έχουμε επαφή. Μου έδωσε την εντύπωση ότι τότε ενημερώθηκε, κι ακόμα δεν ξέρει τίποτα για το τι ακριβώς γίνεται».

Όπως τόνισε ο φίλος του Γεωργούλη, θεωρεί πως η ψυχραιμία που δείχνει ο Ευρωβουλευτής, είναι δείγμα του ότι είναι σίγουρος πως θα δικαιωθεί δικαστικά και δήλωσε πως αν πίστευε ότι έχει γίνει ο βιασμός, για τον οποίο καταγγέλλεται, δεν θα τον άφηνε να μπει στο σπίτι του που έχει 4 κόρες.

«Δεν τον είδα να αλλάξει κάτι στη συμπεριφορά του και ίσως να μην θέλει να έρθει εδώ για να μην πει κάτι. Είναι αισιόδοξος και όπως είπε η μαμά του, όλα κάποια στιγμή θα βγουν στο φως. Πόσο ψύχραιμος μπορεί να ‘ναι όταν καίγεται η καριέρα του. Έχω 4 κόρες και δεν θα τον έβαζα στο σπίτι μου αν πίστευα ότι έχει κάνει κάτι τέτοιο».