Η Άννα Βίσση είναι το πρόσωπο των ημερών, των τελευταίων 24ώρων, διότι προκάλεσε κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Αθήνα από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι τα βαθιά μεσάνυχτα. Η συναυλία της στο Καλλιμάρμαρο συγκέντρωσε περίπου 65.000 κόσμου, σύμφωνα με την παραγωγή, και τέτοια κοσμοσυρροή μπλόκαρε όλη την κυκλοφορία στους πέριξ δρόμους.

Ήταν η πιο μεγαλειώδης συναυλία από Έλληνα καλλιτέχνη το φετινό καλοκαίρι και στις 2 πιο μεγαλειώδεις μαζί με Coldplay, τους οποίους κόντραρε για τα καλά. Και το μεγαλείο πάει πάντοτε πακέτο με τα πολλά λεφτά.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Λιάγκας στην εκπομπή του, το μίνιμουμ εισιτήριο στη συναυλία της Βίσση κόστιζε 20 ευρώ. Αν θεωρούσε πως τόσο κόστιζαν όλα τα εισιτήρια, τα έσοδα από τη συναυλία ήταν 1.3 εκατομμύρια ευρώ. Κι αυτό είναι το μίνιμουμ, τονίζουμε. Πιθανότατα, με έναν πρόχειρο υπολογισμό για τα εισιτήρια που ήταν σε παραπάνω βαθμίδες και πιο προνομιακές θέσεις, μείον τους «τζαμπατζήδες», τα έσοδα να ξεπέρασαν τα 1.6 εκτομμύρια ευρώ.

Τι βάζει στην τσέπη της η Άννα Βίσση

Φυσικά, από αυτά, δεν πάνε όλα στη Βίσση, αλλά ένα σημαντικό ποσοστό πάει στην παραγωγή, την οποία κάνει η αδερφή της, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή. Σε μια τέτοια ακριβή παραγωγή, το κόστος υπολογίζεται γύρω στα 400-450.000 ευρώ.

Επομένως, στην τραγουδίστρια πήγε ένα ποσό κοντά στα 1.1 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία προφανώς δεν είναι όλα δικά της, αλλά μοιράζονται ένα ποσό από αυτά οι καλλιτέχνες που ήταν μαζί της, οι μουσικοί της και διάφοροι άλλοι συνεργάτες της, είτε προσωπικοί της Βίσση είτε στο κομμάτι της προώθησης.

Άρα, το ελάχιστο ποσό που καταλήγει στην σουπερστάρ της βραδιάς, στη Βίσση, είναι περίπου στις 800.000 ευρώ και όχι 1 εκατομμύριο που ανέφερε ο Λιάγκας, μην υπολογίζοντας τους συνεργάτες της. Πρόκειται για ποσό που μπορεί και να ισοδυναμεί με το εισόδημα της από το Hotel Ερμού.

Και, μάλλον, είναι ένα ποσό που από μία μόνο συναυλία, δύσκολα μπορεί να το βγάλει ένας τραγουδιστής ή μία τραγουδίστρια στην Ελλάδα.

Βέβαια, ο Βαγγέλης Περρής ανέφερε πως το 65.000 είναι καθ’ υπερβολήν αριθμός και όχι πραγματικός, που βγήκε προς τα έξω από τη διοργάνωση ψευδώς, αφού το Καλλιμάρμαρο χωράει μέχρι 45 χιλιάδες σύνολο μαζί με την αρένα, αν στριμωχτούν κιόλας, όπως υποστήριξε.

Πάντως, το πρόσφατο παρελθόν ίσως τον διαψεύδει, διότι στο Καλλιμάρμαρο πήγαν για το τουρνουά Γιαννακόπουλος 42.000 κόσμου, όπως ανακοίνωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, που ήταν όλοι καθήμενοι. Άρα, αν προστεθεί και η αρένα, δεν μπορεί αυτός ο αριθμός να ανέβει πάνω από τις 60.000;