Σε γρίφο για δυνατούς λύτες αναδεικνύεται το τηλεοπτικό μέλλον της Ζέτας Μακρυπούλια, εφόσον το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό της με τον ΑΝΤ1 και όλα είναι ανοιχτά.

Μάλιστα, την αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι με τη Ζέτα Μακρυπούλια ενίσχυσε, την Τετάρτη (22/02), και η δημοσιογράφος Αφροδίτη Γραμμέλη που ανέφερε στον ΣΚΑΪ: «Για εμένα, αυτή τη στιγμή, η διαπράγματευση με τον ΑΝΤ1 είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες συζητήσεις που είχε με τον σταθμό στις προηγούμενες ανανεώσεις συμβολαίων. Υπάρχει μία κόπωση και δεν έχει να κάνει μόνο με το παιχνίδι (σ.σ. “Rouk Zouk”), το οποίο μετρά όντως πολλά χρόνια».

Ακόμα, η δημοσιογράφος πρόσθεσε: «Είναι με το ένα πόδι στον ΑΝΤ1. Έγινε ένα ραντεβού, στο οποίο συζητήθηκαν διάφορα. Η Ζέτα (σ.σ. Μακρυπούλια) δεν είναι πολύ ζεστή να αναλάβει να παρουσιάσει κάποιο ριάλιτι. Ο σταθμός αντιπρότεινε συμμετοχή στη σειρά “Ψυχοκόρες”, γιατί η σειρά “Μάγισσα” έχει αρχίσει ήδη γυρίσματα. […] Δεν θεωρώ σίγουρη την παραμονή της Ζέτας Μακρυπούλια στον ΑΝΤ1, θεωρώ ότι είναι ένα από τα συμβόλαια που θα μας απασχολήσουν έντονα το επόμενο διάστημα. […] Ο ΑΝΤ1 θέλει ξεκάθαρα τη Ζέτα Μακρυπούλια στο δυναμικό του».

Από το «Rouk Zouk» στο «The Traitors»;

Η Ζέτα Μακρυπούλια έχει δεχθεί πρόταση από τον ΑΝΤ1, όσον αφορά στην επόμενη τηλεοπτική σεζόν, να παρουσιάσει – εκτός από το «Rouk Zouk» – και το νέο ριάλιτι σόου του σταθμού, που λέγεται «The Traitors».

Το «The Traitors» μοιάζει σαν το «Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο», που παίζουν οι παρέες. Συγκεκριμένα, σε έναν απομακρυσμένο χώρ, που μπορεί να είναι από μια έπαυλη στην επαρχία, ένα απομονωμένο ξενοδοχείο ή ένα επιβλητικό κάστρο στα σκοτσέζικα δάση, οι 18 ή 20 ή 24 διαγωνιζόμενοι γνωρίζονται μεταξύ τους για ένα απόγευμα και ύστερα, αφού δέσουν τα μάτια τους, οι παρουσιαστές κυκλοφορούν σιωπηλά τριγύρω τους και, χωρίς κανείς άλλος να το ξέρει, διαλέγουν λίγους ανάμεσά τους για να γίνουν «Προδότες».

Στο αμερικανικό format, για παράδειγμα, από τους 20 αρχικούς παίκτες, οι τρεις γίνονται «Προδότες». Όλοι οι υπόλοιποι είναι «Πιστοί». Αυτό που συμβαίνει στη συνέχεια είναι το εξής: Οι «Προδότες» γνωρίζονται μεταξύ τους, γιατί συναντιούνται κάθε βράδυ, κρυφά από όλους τους υπόλοιπους παίκτες. Οι «Πιστοί» δεν έχουν ιδέα ποιοι είναι οι «Προδότες», αλλά ο στόχος τους στο παιχνίδι είναι να τους ξετρυπώσουν.

Κάθε απόγευμα, όλοι οι παίκτες κάθονται μαζί σε ένα μεγάλο στρογγυλό τραπέζι, συζητούν ανοιχτά μεταξύ τους και στο τέλος της κουβέντας ψηφίζουν εκείνον ή εκείνην που θέλουν να εξορίσουν. Ο παίκτης που παίρνει την πλειοψηφία των ψήφων, αποχωρεί από το παιχνίδι και αποκαλύπτει αμέσως αν ήταν όντως «Προδότης» ή «Πιστός».

Το βράδυ, οι «Προδότες» μαζεύονται και μαζί αποφασίζουν ποιον παίκτη από όσους έχουν απομείνει, θέλουν να «δολοφονήσουν». Κάθε βράδυ, «πεθαίνει» και ένας «Πιστός». Στο τέλος του παιχνιδιού, όσοι επιβιώσουν, μοιράζονται τα χρήματα που έχουν στο μεταξύ συγκεντρωθεί. Αν, όμως, ανάμεσά τους έχει απομείνει κάποιος «Προδότης», τότε τα χρήματα τα παίρνει μόνο εκείνος ή εκείνη. Αυτό σημαίνει πως στο «The Traitors» δεν αρκεί να μείνει κάποιος στο απυρόβλητο μέχρι τέλους, αλλά πρέπει να σιγουρευτεί πως κανείς από όσους στέκονται δίπλα του, δεν είναι «Προδότες» που έχουν καταφέρει ακόμα να κρύβονται.

Πώς μαζεύονται, όμως, τα χρήματα; Στη διάρκεια της κάθε ημέρας, ανάμεσα στο πρωινό (που πάντοτε αποκαλύπτεται στους παίκτες ποιος «δολοφονήθηκε») και στο στρογγυλό τραπέζι, συμβαίνει κάποια δοκιμασία. Οι παίκτες, «Προδότες» και «Πιστοί» μαζί, αγωνίζονται για να πετύχουν κάποιον κοινό σκοπό, καθώς έτσι συγκεντρώνουν λίγα-λίγα τα χρήματα του τελικού βραβείου. Αυτό σημαίνει πως εδώ οι πάντες έχουν το ίδιο ακριβώς κίνητρο και κανείς δεν έχει συμφέρον να σαμποτάρει την ομάδα.

Η αινιγματική δήλωση της Ζέτας Μακρυπούλια

«Δεν έχω ιδέα τι θα συμβεί με το συμβόλαιό μου με τον ΑΝΤ1» δήλωσε χωρίς περιστροφές, την Τρίτη (21/02), η Ζέτα Μακρυπουλιά στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, «The 2Night Show».

Χαρακτηριστικά, η ηθοποιός και παρουσιάστρια τόνισε: «Δεν έχω ιδέα τι θα συμβεί, όπως και δεν είχα ιδέα και πριν από δύο χρόνια που πάλι έλεγε το συμβόλαιό μου και πάλι πήγαινε καλά. Δεν έχω συζητήσει ακόμα, είναι κάποια πράγματα που αυτήν την φορά θέλω να τα προσέξω ιδιαίτερα. Δεν μπορώ τώρα να σου τα πω. Έχω ένα άγχος με την εκπομπή γιατί είναι πολλά τα έξι χρόνια. Θα πάει και τον έβδομο και θα αρέσει το ίδιο; Δεν θα ήθελα να με αφήσει αυτό πρώτο».

Ακόμα, η Ζέτα Μακρυπούλια πρόσθεσε για το «Rouk Zouk» που παρουσιάζει στον ΑΝΤ1: «Δεν θέλω ένα παιχνίδι, το οποίο το έχω αγαπήσει και το έχω χτίσει τόσο γερά, να το δω να μαραζώνει… Θα προτιμούσα να έκανα μια παύση, αν με κούραζε. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν βλέπει τα νούμερα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που είναι στο κανάλι, θα έχουν κάνει έρευνες και διάφορες μετρήσεις, οπότε όταν κάτσουμε κάτω και τα πούμε σοβαρά για το μέλλον, θα ξέρουν αν τραβά ή όχι. Είναι μια σχέση που κρατά χρόνια, μας δένουν πολλά όχι μόνο το “Rouk Zouk”. Όπως όλες οι σχέσεις, έχει μία κόπωση σε κάποια στάδια. Θα κάτσουμε να τα δούμε και θα δούμε τι θα συμβεί».

Φωτογραφία κειμένου: ANT1