Η Ζήνα Κουτσελίνη πήρε μια παράτολμη απόφαση, καθώς βγήκε αμακιγιάριστη στον αέρα της τελευταίας εκπομπής της, «Αλήθειες με τη Ζήνα». «Επέλεξα να βάλω πολύ λίγη πούδρα κι ένα κραγιόν, για να φανεί η ομορφιά μου. Ετοιμάζομαι για το καλοκαίρι που πρέπει όλοι μας να ξεκουραστούμε. Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόλαβα να βαφτώ , οπότε λέω θα βγω έτσι απλά» είπε.

Προφανώς και δεν ήταν τελείως άβαφτη. Πολλοί σχολίασαν ότι φοράει βάση make-up και σκιά στα μάτια, ενώ κάποιοι άλλοι έκαναν πιο προσβλητικά σχόλια για την εμφάνισή της. Δεν αναγνωρίζουν, όμως, το ότι κατάφερε να κάνει κάτι που καμία άλλη παρουσιάστρια ή πρόσωπο της τηλεόρασης δεν έχει τολμήσει να κάνει. Το «μάτι» του τηλεθεατή είναι συνηθισμένο στο αψεγάδιαστο πρόσωπο που βλέπει στην τηλεόραση, και στα τόσα φίλτρα.

Δηλαδή από την μια κράζουμε όταν κάποια βάφεται υπερβολικά, αλλά όταν δεν το κάνει γίνεται πάλι αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού. Δεν είναι λίγο αντιφατικό όλο αυτό;

Μπορείς να ταυτιστείς με την Κουτσελίνη

Όπως κι αν έχει δεν χρειάζεται να πούμε «μπράβο» στην Κουτσελίνη για το ότι πήγε «κόντρα» στους κανόνες της τηλεόρασης. Ωστόσο, κατάφερε και πέρασε ένα σημαντικό μήνυμα. Με τον τρόπο της μας υπενθύμισε ότι οι γυναίκες είναι όμορφες και όταν είναι φυσικές. Μπορεί η μέση τηλεθεάτρια να ταυτιστεί μαζί της, ξεχνώντας έστω για λίγο να πορσελάνινα πρόσωπα που έχει συνηθίσει να βλέπει.

Ακόμα και στα 53 της έτη αδιαφορεί για το τι θα πουν για εκείνη, πόσο μάλλον για τα αρνητικά σχόλια. Όσοι έσπευσαν να επισημάνουν ότι δεν είναι τελείως άβαφη κι απλά δεν είναι στοκαρισμένη, τότε απλά σκεφτείτε ότι έκανε το καθημερινό μακιγιάζ μιας γυναίκας, που θα βγει να κάνεις τις δουλειές της. Έτσι, κι αλλιώς απαιτείται λίγο χρώμα για να βγεις στην τηλεόραση, οπότε είναι λογικό να έχει βάλει έστω τα βασικά.

Είναι γεγονός ότι ένα βαμμένο πρόσωπο γράφει καλύτερα στον φακό, για αυτό και σε κάθε διάλειμμα οι μακιγιέζ τρέχουν να ανανεώσουν το πρόσωπο του κάθε παρουσιαστή. Δεν ξέρουμε αν αυτό συνέβη σήμερα στην εκπομπή της Ζήνας, αλλά η επιλογή της να διατηρήσει ένα «απλό μακιγιάζ», που μοιάζει φυσικό στην τηλεόραση, είναι κάτι πολύ ενθαρρυντικό. Ειδικά σε μια εποχή που τα φίλτρα στο Instagram έχουν την τιμητική τους και επηρεάζουν καθημερινά νέα κορίτσια.

Ο κάθε influencer και μη έχει ευθύνη για το τι ανεβάσει και το τι πρότυπο προβάλλει. Η Κουτσελίνη χωρίς να είναι καν influencer, κατάφερε να μας επηρεάσει θετικά και να μας εμπνεύσει κάνοντας απλά το αυτονόητο. Το αυθεντικό σε κάθε περίπτωση είναι αυτό που πρέπει να επαινείται.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Άγριες Μέλισσες: Ένα αιματοβαμμένο φινάλε που θα μείνει αξέχαστο – Οι σκηνές που αποθεώθηκαν

Kim Kardashian: Αποκαλύπτει την πλαστική που έχει κάνει – «Λέει ψέματα» γράφουν στο Twitter

Σασμός: Οι δύο δυνατές σκηνές στο φινάλε και το τέλος που απογοήτευσε