Ο Βασίλης Ζούλιας παραχώρησε μία από τις πιο εξομολογητικές συνεντεύξεις του στην εκπομπή  «Κεραία» και τη Ρέα Βιτάλη. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη σχέση με τον πατέρα του, στο χωρισμό των γονιών του, τα παιδικά του χρόνια αλλά και την δύσκολη περίοδο της εξάρτησης από τα ναρκωτικά.

Ο γνωστός σχεδιαστής θυμήθηκε την πρώτη φορά που μέθυσε σε ηλικία μόλις 8 – 9 ετών λέγοντας: «Το πρώτο μου μεθύσι το είχα κάνει 8-9 χρονών και πέρασα τόσο άσχημα τότε και είπα δεν θα ξαναπιώ. Ήμουν ένα παιδί που είχε θέματα, είχε πόνο μέσα του. Και μάλιστα, μία από τις πιο όμορφες στιγμές με την μητέρα μου τώρα τελευταία είναι όταν μου είπε πώς δεν μπόρεσε να είναι πραγματικά κοντά μου όταν ήμουν μικρός. Υπήρχε μία έλλειψη μέσα μου και ένας πόνος.

Όταν πήρα τα πρώτα χάπια αισθάνθηκα ότι καταλαγιάζει λίγο ο πόνος μέσα μου. Και είπα αυτό ήταν, θα παίρνω αυτό και θα νιώθω καλύτερα. Και έτσι ξεκίνησαν όλα τα υπόλοιπα μετά. Έκλεψα ρούχα, με έπιασαν και από την ντροπή και μαζί με τον υπόλοιπο ψυχισμό, πήγα στο Market και έκοψα τις φλέβες μου. Και είδαν το αίμα κάτω από τις πόρτες και με πήγαν στο νοσοκομείο».

Αναφορικά με τις ερωτικές του σχέσεις είπε: «Η σεξουαλικότητα μου τότε ήταν όπως όταν τρίβονται τα σκυλιά μεταξύ τους. Τόσο νόμιζα ότι μου άξιζε».

«Έχει συμβεί να πάω στο Κολωνάκι να υπογράψω και αντί για στυλό έβγαζα την σύριγγα. Μάλιστα, στην κ. Κατραβά και έπαθε σοκ! Το καλοκαίρι του 1987 στο Κολωνάκι, κάθισα στο κρεβάτι μου και της είπα να μου κάνει ένεση. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ανακούφιση που είχα νιώσει», λέει σε άλλο σημείο ο Βασίλης Ζούλιας.

«Από την ημέρα που άρχισα να αρρωσταίνω με αυτό, μιλάμε για το 82, πριν κάνω ενέσεις, έλεγα τη Δευτέρα θα το κόψω. Ξεκίνησαν και οι συλλήψεις σιγά σιγά… δεν έμπαινε η τελεία με τίποτα. Αυτό το πιάσιμο ήταν πολύ τραυματικό γιατί βρέθηκα στην Ασφάλεια με χειροπέδες, σε ένα δωμάτιο με ανθρώπους που δεν ήξερα».

Προσθέτοντας: «Δεν ήθελα με τίποτα να πάω φυλακή αλλά και ούτε να γυρίσω πίσω στη ζωή που είχα πριν, δηλαδή στη χρήση. Ο αστυνομικός για να χαιρετήσω τη μητέρα μου μού έβγαλε τις χειροπέδες, με λυπήθηκε και με το που μου τις βγάζει φεύγω με τέτοια λύσσα και δύναμη που δεν μπορούσε να με κρατήσει κανείς προς το πήδημα στο κενό.

Έσκασα στο μάρμαρο και για καλή μου τύχη βρέθηκε ένας γιατρός που μου έβγαλε το αίμα από το στόμα. Θα πέθαινα από εσωτερική αιμορραγία. Αυτός ο άνθρωπος μου έσωσε τη ζωή θα είχα φύγει σε 3 λεπτά αν δεν ήταν αυτός. Η πρώτη μου κουβέντα ήταν «γαμώτο ζω» και η δεύτερη ρώτησα τη μητέρα μου αν μάζεψε το παλτό μου», ανέφερε.

Ωστόσο, το τέλος της εξάρτησης ήρθε όταν μία φίλη του τον έφερε σε επαφή με μία ομάδα απεξάρτησης το 1992. «Το τελευταίο μου πιώμα ήταν στις 13 Οκτωβρίου και την 28η Οκτωβρίου είπα και εγώ το μεγάλο ‘ΟΧΙ’. 27 Οκτωβρίου πήγα σε αυτό το πρόγραμμα και 28 βγήκα από ένα club και δεν είχα πιει. Η Ακαδημίας ήταν σαν Παρίσι. Καθάρισε το μυαλό και τα μάτια μου. Δεν σταμάτησα ποτέ να πηγαίνω σε αυτό το πρόγραμμα», είπε.

Παρά τα 30 χρόνια που βρίσκεται μακριά από τις ουσίες ο σχεδιαστής συνεχίζει να θεωρεί τον εαυτό του ένα εθισμένο άτομο «ξέρω ότι έχω μία εθισμένη προσωπικότητα. Είμαι ο Βασίλης και είμαι ναρκομανής, εθισμένος. Εξακολουθώ και το λέω. 30 χρόνια καθαρός και δεν σημαίνει τίποτα».

Ανθρώπινος, ειλικρινής, συνειδητοποιημένος ο Βασίλης Ζούλιας εμφανίστηκε πιο ήρεμος από ποτέ, έχοντας την αυτοπεποίθηση του ανθρώπου που αντιμετώπισε τα σκοτάδια του και κατάφερε να ξαναγεννηθεί. Χωρίς να απολογηθεί, να κρυφτεί ή να ντραπεί άλλωστε γιατί να το κάνει, βγήκε νικητής στην μεγαλύτερη μάχη της ζωής του.

Διαβάστε ακόμα στο intronews.gr

Βασίλης Ζούλιας: «Μέσα από το Emily in Paris σε μία νύχτα, μπήκαμε στον παγκόσμιο χάρτη»

«The Library»: Ο Βασίλης Ζούλιας παρουσίασε την Prefall22 συλλογή του

Γιώργος Λιάγκας: Η ενοχλημένη αντίδρασή του στις δηλώσεις της Σολωμού στο περιοδικό Nitro – «Μην τα βάζεις μαζί μου, βρες αλλού εχθρούς»