Η καλή η μέρα από τι ακριβώς φαίνεται; Από το πρωινό, απάντησες; Τέλεια, δικός μας άνθρωπος είσαι, τις σωστές γραμμές πρόκειται να διαβάσεις. Γιατί εδώ, κατά βάση, θα σε στείλουμε σε εκείνα τα μέρη στην Αθήνα που θα αδράξεις τη μέρα με τα πιο νόστιμα καλούδια συντροφιά. Σφολιάτες και όχι μόνο…

Πάμε λοιπόν μια βόλτα σε εκείνα τα μαγαζιά που σου λένε «καλημέρα» με πρόσωπο χαμογελαστό, που σου σερβίρουν ό,τι χρειάζεται για να πάρεις ενέργεια, για να είσαι στη σωστή τη φάση, την ωραία. Καθότι το πρωινό ξύπνημα πολλοί μίσησαν. Το καλό πρωινό, ουδείς.

Εδώ θα παίρνεις το πρωινό σου: 10 μέρη στην Αθήνα για να φας σφολιάτες με τη σέσουλα (Μέρος Πρώτο)

Αθήνα: 10 spots για τέλεια πρωινά

Oliver’s Boulangerie

Βρίσκεις εδώ μερικά από τα καλύτερα κρουασάν στην Αθήνα; Ω ναι. Νέτα σκέτα. Οι τύποι έχουν μάστερ στο αντικείμενο. Ελλάς – Γαλλία συμμαχία, καθώς προκύπτει μια μίξη, εξαιρετική, μέσα από τις γαστρονομικές παραδόσεις των δύο χωρών.

28 διαφορετικά κρουασάν σε περιμένουν για να διαλέξεις, γλυκά και αλμυρά. Πίσω από το τιμόνι της επιτυχίας, o Δημήτρης Γρίβας, ιδρυτής του επίσης επιτυχημένου brand, Κουλουράδες.

Τριών Ιεραρχών 44, Πετράλωνα / Τριών Ιεραρχών 9, Θησείο / Βεΐκου 46, Κουκάκι

En Creme

Μπουγάτσα (με τυρί, κρέμα, σοκολάτα ως και με σουτζούκι!), σπανακοτυρόπιτα, και κοτόπιτα. Να τα best sellers μαζί με διαφόρων ειδών πεϊνερλί σε ένα μαγαζί στην Αθήνα που έχει αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό.

Γιατί δεν κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα, καθότι δεν επαναπαύεται. Τα πάντα είναι χειροποίητα ενώ οι τιμές είναι κάτι παραπάνω από νορμάλ.

Αλεξάνδρας 83, Γκύζη

IsΜini Cafe

Δεν νιώθεις πως ψωνίζεις από ένα μαγαζί στην Αθήνα, αλλά ότι σε κάλεσαν σε ένα φιλικό σπίτι, όπου ο μάγειρας ή η μαγείρισσα φτιάχνει τα πάντα με αγάπη, με γνώση, με μεράκι.

Στην πάντα ανήσυχη δημιουργικά Κυψέλη, συναντάμε ένα μέρος που δεν παίζεται στις σφολιάτες – οι περισσότεροι θαμώνες θα σου πουν τα καλύτερα για την κοτόπιτα και την πατατόπιτα.

28ης Οκτωβρίου 114, Κυψέλη

Εδώ θα παίρνεις το πρωινό σου: 10 μέρη στην Αθήνα για να φας σφολιάτες με τη σέσουλα - Part 1

Memos House

Σε ένα εργαστήρι στο πίσω μέρος φτιάχνονται όλα, έρχονται στη βιτρίνα και… ελάτε κόσμε. Οι σφολιάτες είναι η εξειδίκευση αυτού του φούρνου σε ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία στην Αθήνα.

Έχει όλα τα κλασικά του είδους, συν κάποιες εξόχως ενδιαφέρουσες προσθήκες, όπως «φωλιά κοτόπουλο» (με τυρί, κοτόπουλο πανέ, καλαμπόκι, σως λαχανικών) και μπιφτεκόπιτα.

Στουρνάρη 8, Εξάρχεια

Εδώ θα παίρνεις το πρωινό σου: 10 μέρη στην Αθήνα για να φας σφολιάτες με τη σέσουλα - Part 1

Χάρμα

Χειροποίητα προϊόντα ζύμης και σφολιάτας, ένα μεγάλο τσεκ! Και ένα μεγάλο μπράβο, γιατί κατέχουν την τέχνη και αυτό φαίνεται με την πρώτη μπουκιά.

Τυρόπιτες, ζαμπονοτυρόπιτες, κασερόπιτες και πάει λέγοντας, όλα είναι στην εντέλεια, όλα στο όπως πρέπει.

Λεωφ. Παπάγου 54, Ζωγράφου

Sip and Bean

Όλες οι πίτες είναι πραγματικά εξαιρετικές. Ειδικά η κιμαδόπιτα είναι… έρωτας. Θα κάνεις πάντως λάθος αν φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις και τα γλυκά τους.

Βασικά επειδή θα πας και θα ξαναπάς, κανένα πρόβλημα, θα έχεις το χρόνο και το χώρο να δοκιμάσεις όσα περισσότερα μπορείς και θες!

Λεωφ. Γαλατσίου 54, Γαλάτσι

Baristi

Ένα από τα πολύ πετυχημένα franchise με καταστήματα που βρίσκεις σε διάφορα μέρη στην Αθήνα. Από Καλλιθέα μέχρι Πετρούπολη, από Ζωγράφου μέχρι Σαλαμίνα.

Σίγουρα υπάρχει λόγος σοβαρός γι’ αυτήν την επέκταση. Ο εξαιρετικός καφές είναι η βάση, το καμάρι, αλλά και όσα βγαίνουν από το φούρνο, μόνο πίσω δεν πάνε, κάθε άλλο.

Mets Cafe and More

Από το πρωί θα δεις ουρές από κόσμο που περιμένει υπομονετικά να πάρει το καφεδάκι του και κάτι, νόστιμο εγγυημένα, για να το συνοδέψει.

Πολύ ωραίες οι μπαγκέτες, η χειροποίητη ζαμπονοτυρόπιτα, η γραβιερόπιτα αλλά και τα παντός είδους κρουασάν.  

Λεωφ. Μεσογείων 82, Αθήνα  

Εδώ θα παίρνεις το πρωινό σου: 10 μέρη στην Αθήνα για να φας σφολιάτες με τη σέσουλα - Part 1

Top Tzante

Πεϊνερλί και μπουγάτσα που θα σε κάνουν να… παραμιλάς. Σε ένα μαγαζί που έχει επενδύσει στην πρώτη ύλη με εξαιρετικά εύγευστα αποτελέσματα.

Παίζει μεγάλη μπάλα και στις πίτσες, ενώ σου προτείνουμε να… υποκύψεις στον λεγόμενο «Πειρασμό» (Με σάλτσα ντομάτας, gouda, ζαμπόν, μπέικον, λουκάνικο Φρανκφούρτης, πατάτες και πιπεριά πράσινη) καθώς και στο μπριός με διπλό λουκάνικο.

Πατησίων 248, Αθήνα

Εδώ θα παίρνεις το πρωινό σου: 10 μέρη στην Αθήνα για να φας σφολιάτες με τη σέσουλα - Part 1

Έξη

Και κάνουμε φινάλε με ένα bakery που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς. Αρχικά στην Ηλιούπολη, μετέπειτα και στη Γλυφάδα. Είναι πολύ πιθανό να έχει τον καλύτερο καφέ στα νότια προάστια και αντιλαμβανόμαστε απόλυτα τη βαρύτητα των λεγομένων μας. Τόσοι που πάνε εκεί καθημερινά όμως, συμφωνούν απόλυτα μαζί μας.

Έχοντας παράλληλα να διαλέξουν φοβερά και τρομερά πράγματα στο κομμάτι «φαγητό», από ένα φούρνο που συνδυάζει γαλλικό αέρα και ελληνική τεχνογνωσία!

Σοφοκλή Βενιζέλου 88, Ηλιούπολη / Γρηγορίου Λαμπράκη 54, Γλυφάδα

Εδώ θα παίρνεις το πρωινό σου: 10 μέρη στην Αθήνα για να φας σφολιάτες με τη σέσουλα - Part 1