Αν και η πόλη βρίσκεται ακόμα αντιμέτωπη με τις συνέπειες της πανδημίας, και τους επαγγελματίες της εστίασης να προχωρούν σε αρκετές προσαρμογές για να καταστήσουν τους χώρους τους πιο ασφαλείς στο ευρύ κοινό, νέα εστιατόρια ανοίγουν τις πόρτες τους και ανανεώνουν τις αθηναϊκές γειτονιές.

Το Soil Restaurant προσφέρει την απόλυτη ολιστική γαστρονομική εμπειρία

εστιατόρια

Ο σεφ με αστέρι Michelin, Τάσος Μαντής, ύστερα από μια μακρόχρονη πορεία στον κόσμο της γαστρονομίας, σε πολλές ευρωπαικές κουζίνες, δημιούργησε τον δικό του χώρο στην καρδιά της Αθήνας – στο Παγκράτι.

Έμπνευση για εκείνον αποτελεί η ίδια η φύση και τα υλικά α’ ποιότητας από την ελληνική γη. Συνοδοιπόρος του σε αυτό το ταξίδι γεύσεων, ο συνιδιοκτήτης και συνεργάτης του, Άλεξ Μουρίδης.

Μαζί τους, μια ομάδα ταλαντούχων επαγγελματιών του χώρου, οι οποίοι έχουν ως βασικό τους στόχο να προσφέρουν εκλεπτυσμένα πιάτα, με αυθεντικές γεύσεις στο αθηναϊκό κοινό. Δίνοντας ιδιαίτερη βάση στην πρώτη ύλη, η ομάδα του Soil Restaurant, δημιουργεί με υλικά κατευθείαν από ντόπιους παραγωγούς και τροφοσυλλέκτες από το Αλεποχώρι, όπως το οικογενειακό κτήμα του Τάσου Μαντή.

Η εμπειρία του fine dining ολοκληρώνεται όταν κανείς μπει στον χώρο του εστιατορίου, το οποίο στεγάζεται σε ένα αθηναικό νεοκλασικό κτίριο, του οποίου το εσωτερικό έχει μετατραπεί σε έναν πολυτελή, σύγχρονο χώρο. Τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορείτε να απολαύσετε εκλεκτές γεύσεις στον κήπο του εστιατορίου.

Το Soil Restaurant, όπως ορίζει το όνομα του, προσφέρει μια πολυτελή, αλλά ταυτόχρονα γήινη, ολιστική γαστρονομική εμπειρία, σε όσους επιλέξουν να επισκεφτούν τον χώρο του.

Φερεκίδου 5, Παγκράτι

Το Mexico mi Amor κάνει την ιστορική οδό Τσακάλωφ ακόμα πιο ερωτεύσιμη

εστιατόρια

Το Mexico mi Amor άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του, στην ιστορική οδό Τσακάλωφ, στο Κολωνάκι, φέρνοντας την λατινοαμερικανική γαστρονομία στην πόλη.

Η ζεστή του ατμόσφαιρα, οι χρωματιστές τοιχογραφίες και το συνολικό ντεκόρ, μας δίνει την αίσθηση πως βρισκόμαστε σε κάποιο στέκι του Μεξικό. Το μενού υπογράφει ο έμπειρος σεφ, Θάνος Στασινός, γεγονός που αποτελεί εγγύηση για την νοστιμιά και την υψηλή ποιότητα των πιάτων.

Τσακάλωφ 10, Κολωνάκι

“DELTA”, ένα πρότυπο εστιατόριο fine-dine στο Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

εστιατόρια

Το εστιατόριο Delta, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και αποτελεί την απόλυτη εμπειρία fine dining. Στόχος των ανθρώπων που το επιμελήθηκαν με πολλή αγάπη και μεράκι για την ελληνική κουζίνα, ήταν ο χώρος να αποτελέσει πρότυπο γαστρονομικό προορισμό που θα αναδεικνύει τις εγχώριες γεύσεις σε όλο τον κόσμο.

Ο χώρος, στεγάζεται στο κτήριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και για τη δημιουργία του, ο πέμπτος όροφος ανακαινίστηκε πλήρως από τον διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα, Στέλιο Κόη.

Head chefs στο Delta, είναι οι Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας , με εμπειρία σε εστιατόρια με αστέρια Michelin.

Οι τρεις βασικές αρχές που διέπουν το πρότυπο εστιατόριο είναι η γαστρονομία, ο πολιτισμός και η βιωσιμότητα. Τέλος, την πλούσια κάβα και το wine pairing έχουν επιμεληθεί οι επαγγελματίες του είδους, Άρης Σκλαβενίτης και Φαίδων Δερνίκος.

εστιατόρια

Λεωφ.Συγγρού 364 – Καλλιθέα (5ος όροφος, κτήριο Εθνικής Λυρικής Σκηνής)

Το Diego Athens, επαναπροδιορίζει τον όρο street food

εστιατόρια

Ένας ιδιαίτερος χώρος, εμπνευσμένος από την κουλτούρα και την πολυχρωμία της Λατινικής Αμερικής, το Diego Athens, άνοιξε πριν μερικούς μήνες τις πόρτες του, στην περιοχή της Αδριανού στο Θησείο. Ο χώρος συνδυάζει άρτια το street food (στην πιο ραφιναρισμένη εκδοχή του) και signature cocktails που θα σας ταξιδέψουν στις ζεστές βραδιές του καλοκαιριού.

Το μπαρ, βρίσκεται στο βάθος του χώρου σε υπαίθριο χώρο. Το multi-culti φαγητό, το υπογράφουν οι σεφ Ελένη Σαράντη και Ηλέκτρα Ρίγκου, δημιουργημένο από τεχνικές υψηλού επιπέδου και premium πρώτες ύλες.

Αδριανού 1, Θησείο

 

Το Don Moskio είναι η ιδανική επιλογή για τους λάτρεις του καλού φαγητού

εστιατόρια

Ένα νέο entry στην γαστρονομική Κηφισία, το Don Moskio, υπόσχεται να ικανοποιήσει τον ουρανίσκο και του πιο απαιτητικού meat lover, αφού ειδικεύεται στο κρέας. Αποτελεί την νέα πρόταση του ομίλου Καστελόριζο και εμπνέεται την επωνυμία του από την ηπειρωτική διάλεκτο, όπου το μοσχάρι αποκαλείται «μόσκιο».

Το εσωτερικό του εστιατορίου, κινείται σε σύγχρονους interior ρυθμούς και εντυπωσιακές πινελιές, όπως το μαρμάρινο bar στις αποχρώσεις του λευκού και του μαύρου. Τα retro στοιχεία δεν λείπουν από τον χώρο, όπως παλίες χειροκίνητες μηχανές του κιμά, φωτιστικά που θυμίζουν αναγνωστήριο βιβλιοθήκης πάνω σε ξύλινα vintage τραπέζια και αναπαυτικές καρέκλες τύπου art deco σε σκούρο πράσινο χρώμα.

εστιατόρια

Ιλισίων 13, Κηφισιά