Η Αθήνα έχει από παλιά τη φήμη της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ. Κάτι που είχε προκύψει λόγω του έντονου night life της. Μεταφορικά ομιλώντας πάντως, πάει και σε άλλα level. Όπως αυτή τη δημιουργική πνοή που φυσάει συνεχώς και συνοψίζουν 6 νέες αφίξεις στην Αθήνα.

Η πρωτεύουσα ομορφαίνει κι άλλο και όλοι εμείς νιώθουμε τυχεροί που έχουμε φρέσκα πράγματα να ανακαλύψουμε, να δούμε, να κάνουμε. Πάμε στις συστάσεις λοιπόν, τι λες; Θα είναι… έρωτας από την πρώτη γνωριμία!

6 νέες αφίξεις στην Αθήνα: Το σουβλάκι στο Ίλιον που λένε πως είναι ό,τι καλύτερο έχεις φάει κι ένα special wine restaurant

6 νέες αφίξεις στην Αθήνα, όλες είναι μία και μία

Ευλόγησον

Όλα χειροποίητα, ακόμα και οι πίτες, με έμφαση στην πρώτη ύλη και στις ψαγμένες συνταγές. Μια… θρησκευτικού τύπου εμπειρία, σε ανάλογο ντεκόρ, που ενθουσιάζει και τον πιο απαιτητικό κρεατοφάγο. Θεϊκό σουβλάκι, κοντολογίς!

Μην «ψαρώσεις» αν δεις μέτρια βαθμολογία στο Google Reviews. Κάτι «χριστιανοταλιμπάν» θεώρησαν βλάσφημο το όνομα του μαγαζιού. Και του την «έπεσαν» με σκοπό να το δυσφημήσουν.

Δεν κατάλαβαν, τυφλωμένοι από το φανατισμό τους, πως διαφήμιση έκαναν τελικά στο μαγαζί. Δεν ρώτησαν επίσης τα «τι και πώς», αν το έκαναν θα μάθαιναν πως ο ιδιοκτήτης έβγαλε έτσι το μαγαζί του ακριβώς επειδή είναι πιστός. Και θεωρεί το φαγητό ευλογία, αγάπη. Πόσο πιο χριστιανικό ως μήνυμα;

Αγίου Φανουρίου 18, Ίλιον

Koutsou and Co

Είναι παραδοσιακό, είναι και μοντέρνο. Ένα new age μαγειρείο, θα έλεγε κανείς. Που όμως πατάει γερά στο βασικό ζητούμενο, ήτοι τη νοστιμιά.

Σπιτικό φαγητό, χωρίς δήθεν, χωρίς ίχνος τουπέ. Η δύναμη της απλότητας. Ασύγκριτη και διαχρονική. Μερικά στάνταρ πιάτα και μετά ό,τι βγάλει η κουζίνα καθημερινά.

Ξενοφώντος 15Α, Σύνταγμα

Hanky Panky

Όταν ακούς πως στο project εμπλέκεται ο Γρηγόρης Κίκης, συνιδιοκτητής του εξαιρετικού Herve (στην ίδια γειτονιά) και αυτό, τότε ξέρεις πως κάτι πολύ δυνατό έχει φτιαχτεί. Το αυτό ισχύει ακριβώς εν προκειμένω.

Το street food στα καλύτερα του. Στην πλατεία Μερκούρη, στα Άνω Πετράλωνα. Μπέργκερ, σάντουιτς, τηγανητό κοτόπουλο και πατάτες, όλα αυτά τα έχεις ξαναφάει, αλλά πουθενά αλλού όπως εδώ.

Δεινοχάρους 1, Πετράλωνα

Ronin Athens

Στην Αθήνα έχουμε την τύχη να έχουμε καλά ιαπωνικά ρεστοράν, αλλά με το που ήρθε το Ronin στα πράγματα το επίπεδο ανέβηκε κατακόρυφα.

Ένας μίνιμαλ χώρος που αποτελεί το κάδρο για μια εμπειρία που προσεγγίζει το μάξιμουμ στην απόλαυση.

Η τεχνογνωσία και ο σεβασμός στα βασικά της ιαπωνικής κουζίνας φέρνουν ένα αποτέλεσμα πολύ πάνω του μέσου όρου.

Ξανθίππου 2, Κολωνάκι

Hurry Up Athens

Κάνεις focus στα bao, τα αναδεικνύει μέσω της εκλεκτής ελληνικής πρώτης ύλης και μας σερβίρει ένα εξαιρετικό street food.

Tηγανητές πατάτες,  noodles (με κοτόπουλο ή μανιτάρι), bao burgers με χοιρινό, με κοτόπουλο, με μανιτάρια, διάφορα είδη ζυμαρικών που δεν έχεις δει αλλού, ανοικτά σάντουιτς (δοκίμασε το strip loin που ψήνεται άψογα με σπιτική μαγιονέζα μαύρου σκόρδου, τσάτνεϊ κρεμμυδιού και καρότου) και last but not least γλυκά, είμαστε κάτι παραπάνω από κομπλέ.

Βεϊκου 34, Κουκάκι

Dessert Wise Athens

Το γλυκό στην… επιστημονική μορφή του! Από ανθρώπους που κατέχουν άρτια το αντικείμενο. Όλα τα επιδόρπια είναι φανταστικά. Όλα επίσης ετοιμάζονται με το που θα τα παραγγείλεις και για κάθε τι που επιλέγεις, υπάρχει η δυνατότητα για pairing με κρασιά γλυκά, ξηρά ή αφρώδη.

Το πιο γλυκό wine restaurant της πόλης και με διαφορά. Σε έναν πολύ προσεγμένο χώρο, υψηλής αισθητικής και προσωπικότητας. Αυτές οι νέες αφίξεις στην Αθήνα πολύ μας αρέσουν!

Ακαδημίας 18, Αθήνα