Το καλοκαίρι έχει αρχίσει να δίνει την θέση του δηλά δηλά στο φθινόπωρο και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε σίγουρα γυρίσει από τις διακοπές μας. Παρά το γεγονός αυτό, δεν θέλουμε με τίποτα να παραδόσουμε ακόμα τα όπλα και να ξεχαστούμε στην ρουτίνα μας. Για αυτό, τα ΠΣΚ μας πάντα ψάχνουμε ένα ιδανικό μέρος για να απολαύσουμε καλό φαγητό και το ποτό και να αφήσουμε ακόμα τον καλό καιρό να μας σιγοντάρει.

Αν βρίσκεστε και εσείς σε αυτή την ομάδα, διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε όλα τα καταπληκτικά εστιατόρια, μπαράκια και wine bars που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής και αξίζει να τα επισκεφθείτε από αύριο κιόλας.

7 μέρη για φαγητό και ποτό στην Αθήνα για να πας το ΣΚ:

7 καταπληκτικά μέρη για φαγητό και ποτό

Aleria Restaurant

Το Aleria, άνοιξε το 2006 στην καρδιά της Αθήνας, σε μια νεοκλασική μονοκατοικία του 19ου αιώνα στο Μεταξουργείο. Η επιλογή δεν ήταν τυχαία, καθώς ο ιδιοκτήτης Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης, ήθελε να συνδιάσει την σπιτική αύρα με μια ζεστή ατμόσφαιρα, που να επιτρέπει στον καλεσμένο να χαλαρώσει και να αφεθεί σε ένα γαστρονομικό ταξίδι. Την κουζίνα του Aleria, επιμελείται ο διακεκριμένος chef Γκίκας Ξενάκης που μαζί με μια ομάδα αφοσιωμένων μαγείρων, διαμορφώνουν τη Νεα Ελληνική Κουζίνα, δημιουργώντας πιάτα που ιντριγκάρουν τη σκέψη και τον ουρανίσκο.

Bardeau Athens

Το Bardeau είναι ένα μικρό αλλά πάρα πολύ ατμοσφαιρικό μπαρ με το χαρακτηριστικό κατακόκκινο νέον που γράφει «I licked it so it’s mine» πάνω από την μπάρα. Η μουσική που παίζει στο μαγαζί είναι ιδανική για χορό. Τιο μαγαζί φημίζεται για τα καταπληκτικά κοκτέιλ που φτιάχνει σε ακόμα πιο καταπληκτικές τιμές.

Thea Terrace Bar

Σε στρατηγική τοποθεσία στη γραφική περιοχή της Πλάκας, σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την πλατεία Συντάγματος, το υπέροχο Central Athens Hotel διαθέτει μια εξίσου όμορφη ταράτσα της Αθήνας, που ονομάζεται Thea Terrace Bar & Restaurant. Από την κορυφή του ξενοδοχείου, έχετε μια υπέροχη θέα στο κέντρο της πόλης, αλλά ακόμη περισσότερο στην Ακρόπολη. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα σημεία της Αθήνας για να θαυμάσετε ένα από τα πιο γνωστά μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Nobilis Restaurant

Λουσμένο στο φως λόγω της γωνιακής προνομιακής του θέσης και με τις αποσπώμενες γυάλινες τζαμαρίες να ορίζουν τον εποχιακό του χαρακτήρα, το all-day εστιατόριο Nobilis αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα εστιατόρια της Αθήνας. Στα highlights του μενού, gluten-free, vegetarian και vegan επιλογές κατόπιν αιτήματος.

Il Trovatore

Το Ιταλικό εστιατόριο Il Trovatore στο Παλαιό Φάληρο σας περιμένει να δοκιμάσετε γνήσιες ιταλικές γεύσεις. Έμπνευση για τη δημιουργία του στάθηκε η ζωή του Andrea Bocelli. To Il Trovatore αποτελεί μια γαστρονομική εμπειρία μέσα από την αγάπη για την παραδοσιακή ιταλική κουζίνα αλλά και τον ατμοσφαιρικό του χώρο. Τα πιάτα του είναι παρασκευασμένα με artigianale τεχνικές και άριστες πρώτες ύλες εμπλουτίζονται ανάλογα της εποχής φέροντας πάντα την υπογραφή του βραβευμένου , executive chef , Pino Saccheri.

Easy Peasy

Μια καταπληκτική καντίνα με χαρακτήρα, στην οποία μπορείς να βρεις και να απολαύσεις καταπληκτικό αλμυρό και γλυκό street food που πάντα θα θες να γυρνάς σε αυτό. Τα vibes είναι απίθανα και τα κοκτέιλ του ακόμα καλύτερα και δροσιστικά. Οι λουκουμάδες είναι μια καταπληκτική επιλογή που πρέπει να κάνετε.

Mish Mash

Ένα καταπληκτικό wine bar με υπέροχη και ατμοσφαιρική περιρέουσα κατάσταση σε περιμένει να το ανακαλύψεις αν δεν το έχεις ήδη κάνει στου Ψυρρή. Απόλαυσε τον εξωτερικό του χώρο και ταυτόχρονα το κρασί της επιλογης σου.