Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες έχουν γίνει η αγαπημένη μας συνήθεια. Ωστόσο, ξεπροβάλλουν από παντού σαν μανιτάρια πλεόν και αυτό μας δυσκολεύει στο να ανακαύψουμε πραγματικά αυθεντικό και ποιοτικό φαγητό στην Αθήνα.

Εμείς, όμως, έχουμε κάνει την έρευνά μας και σας παρουσιάζουμε τα 8 καλύτερα μέρη για να απολαύσετε πραγματικά καλό φαγητό στην Αθήνα και εσείς πρέπει να τα προσθέσετε άμεσα στην λίστα για αυτή την εβδομάδα.

Τα 8 μέρη για απολαυστικό φαγητό στην Αθήνα

Chang Athens

Ένα καινούργιο αυθεντικό thai εστιατόριο στην Αθήνα με γεύσεις που θα σας συναρπάσουν. Με μια πληθώρα από εξαιρετικά πιάτα της ταϋλανδέζικης κουζίνας, το συγκεκριμένο θα γίνει το αγαπημένο σας. Δοκιμάστε την εξαιρετική σούπα με κοτόπουλο ή γαρίδες, γάλα καρύδας, μανιτάρια, πάστα chili, φύλλα lime, galangal, lemongrass, κόλιανδρο και φρέσκο κρεμμύδι και θα αποκτήσετε μια ανεπανάληπτη εμπειρία στο street food.

Vibot Bistrot Πειραιά

H μεσογειακή κουζίνα στα καλύτερά της. Με έντονο χαρακτήρα, χαλαρή και φιλική ατμόσφαιρα το Bistro αυτό προσφέρει εξαιρετικά πιάτα βασισμένα στη γαλλική, ιταλική και μεσογειακή κουζίνα, δροσιστικά κοκτέιλ και εκλεπτυσμένες επιλογές ελληνικών κρασιών. Πρόκειται για το αδερφάκι του Vibot στη Γλυφάδα, που άνοιξε στον Πειραιά πριν λίγες εβδομάδες.

Last Row Beer Bar

Μια αυθεντική μπυραρία για τους λάτρεις του είδους σας περιμένει στο Μαρούσι. Απολαύστε υπεύθυνα την αρκετά μεγάλη λίστα τους και συνοδεύστε την μπύρα της επιλογής σας με μια απολαυστική πανσέτα και χορταστικά νάστος για ορεκτικό.

Γιαγιά Κούκου

Το συγκεκριμένο εστιατόριο είναι η συνέχεια του επιτυχημένου, ομώνυμου εστιατορίου στην Κύθνο που έχει ανοίξει στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και σας περινένει να χαθείτε στις γεύσεις του. Στο Γιαγιά Κούκου που έχει μια διακόσμηση τέτοια, ώστε να αρμόζει σε αρχοντικό, σε κλασικό σπίτι γιαγιάς από μια παλιά, αριστοκρατική εποχή, με μποέμ φωτισμό στο ταβάνι, θα φας πρώτα και κύρια ένα φανταστικό τζατζίκι σκόρδου μαζί με πίτες που φτιάχνουν στο μαγαζί και μοιάζουν με κυπριακές σε συνδυασμό με νααν. Είναι αφράτες και παίζει να ξεχάσεις να φας οτιδήποτε άλλο.

Από τα ορεκτικά, να φας σίγουρα τις τηγανητές πατάτες με μους φέτας που επίσης είναι εθιστική για βούτες, είτε με τις πίτες είτε με τις πατάτες. Να δοκιμάσεις επίσης το λαυράκι σεβίτσε και το παπουτσάκι μελιτζάνας με σιγομαγειρεμένο αρνάκι, αρσενικό Νάξου και τσιπς πατάτες, ενώ στα άχαστα είναι η φάβα Σχοινούσας με θράψαλο γιαχνί ή με μοσχαρίσιο συκώτι σαβορέ. Προτίμησε το θράψαλο.

Στο μενού θα βρεις και 3 πίτες που είναι μία προς μία υπέροχες. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις. Η τυρόπιτα κανταΐφι είναι που ξεχωρίζει στο μάτι, αλλά μην αμελήσεις τη χορτόπιτα και την πολύ ιδιαίτερη ανοιχτή πίτα με κρέμα μανιταριού, φιλέτο βοδινό, τραγανό κρεμμύδι και φρέσκια τρούφα.

Πάμε και στα κυρίως. Εδώ αν πεις στους ανθρώπους στο σέρβις να σου τα φέρουν όλα όπως τα βλέπουν στο μενού, θα έχεις γλυτώσει από την ταλαιπωρία να πρέπει να διαλέξεις. Βάλε σε προτεραιότητα την παστιτσάδα με κοτόπουλο, στριφτάρια, αποξηραμένο προσούτο και Σαν Μιχάλη Σύρου, το μαριναρισμένο κοκοράκι με αμπελοφάσουλα και γλάσο πορτοκάλι, το φιλέτο μοσχάρι με κρέμα γλυκιάς κολοκύθας και σάλτσα μαύρου πιπεριού και το φαγκρί μπουρδέτο.

Τέλος, στα γλυκά θα βρεις ένα άψογο προφιτερόλ, μπακλαβά και πορτοκαλόπιτα. Βλέπεις δηλαδή στο μενού ότι υπάρχει έντονη Γιαγιά, αλλά επειδή κάνει κι αυτές τις μοντέρνες παρεμβάσεις, είναι αρκετά Κούκου, οπότε πολύ λογικά είσαι στο Γιαγιά Κούκου.

Certo Athens

Αν έχετε όρεξη για λαχταριστά μπέργκερς και απίστευτα κοκτέιλς, τότε αυτό είναι το ιδανικό μέρος για εσάς. Αν πάλι αγαπάτε και τα πρωινά, το μέρος αυτό θα σας προσφέρει την απόλυτη εμπειρία τόσο σε αλμυρές, όσο και σε γλυκές επιλογές.

Ρελαντί

Το απόλυτο μέρος στην Πανόρμου για να απολαύσετε μεζέδες. Απολαύστε ντάκους, νόστιμη φάβα, λαχταριστά κεφτεδάκια, τηγανιά, πατάτες baby με πικάντικο κιμά, τσένταρ και αυγό, τσιγαριαστά χόρτα με αυγό κι απάκι, ριζότο με καπνιστό λουκάνικο τυρόψωμο και ωραίες, φρέσκες τηγανητές πατάτες. Συνδυάζουμε με μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες ή ωραίο κρασί.

Society Athens

Έχετε όρεξη για brunch; Τότε έχετε φτάσει στο σωστό σημείο. Το  Society Athens φημίζεται για τα εξαιρετικά του brunch που θα ευχαριστήσουν και τους πιο απαιτητικούς γευστικούς κάλυκες. Τρυφερά κρουασάν με αυγά και μανιτάρια είναι ο απόλυτος συνδυασμός της απόλαυσης.

Αερόμυλος

Στον Μαρκόπουλο σας περιμένει ένα ακόμα μέρος για ατελείωτους μεζέδες μέχρι τελικής πτώσης. Δοκιμάστε τα αφράτα κεφτεδάκια, τον απίθανο καγιανά, την ομελέτα με σουτζούκι, τα ανεπανάληπτα ξινούτσικα γιαλαντζί ντολμαδάκια, τη μοσχαρίσια γλώσσα σε φέτες, τα σουτζουκάκια και το μαστιχωτό λαδοτύρι Μυτιλήνης σαγανάκι που σερβίρεται με κόκκους από ροζ πιπέρι.