Το αιώνιο δίλλημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε πολλές φορές, είναι πίτσα ή σουβλάκι. Και τα δύο κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στην ψυχούλα μας, ωστόσο όταν πρόκειται για βόλτα στην Αθήνα, με ωραία ατμόσφαιρα και διάφορες παραλλαγές που μας κάνουν να τρέχουν τα σάλια, τότε η πίτσα κερδίζει κατά κράτος.

Στην πόλη έχουν ξεμυτίσει στέκια για όλα τα γούστα, με πίτσες που φέρνουν αέρα Ιταλίας, πίτσες στο ξυλόφουρνο που μας φέρνουν αναμνήσεις από το χωριό μας και φυσικά οι περισσότερες είναι value for money.

Προτείνουμε λοιπόν πέντε μαγαζιά που ξέρουν να προσφέρουν με τον καλύτερο τρόπο την ιταλική εμπειρία:

https://www.intronews.gr/8584-2-kifisia-6-magazia-kafe-brunch-poto

Etien Pizza Bar

Με μια μπουκιά ταξιδεύεις από το Νέο Ψυχικό απευθείας στη Νάπολη. Ανήκει στον Ετιέν Τοπαλιά, που ξέρει τι εστί comfort νοστιμιά. Για να προσγειωθεί μπροστά σου μια ζεστή καλοψημένη πίτσα, τότε τα μαγικά του ξετυλίγει ο Σπύρος Δημόπουλος. Για το ζυμάρι χρησιμοποιείται αλεύρι από πετρόμυλο από τη Βόρειο Ιταλία, το πιο πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, αλλά ταυτόχρονα έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη.

H gourmet πίτσα Speck&Brie με μοτσαρέλα, brie, καραμελωμένο λεμόνι και μέλι συναγωνίζεται σε αρώματα και χάρη την κομψή εγχώρια Mattogiani με μοτσαρέλα, τυρί burrata, λούζα και βολάκι Τήνου. Μήπως πείνασες;

Σολωμού 1, Νέο Ψυχικό

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Etien Pizza Bar (@etienpizzabar)

Flower Pizza Bar

Η πλατεία Μαβίλλης βρήκε την πίτσα του με το Flower Pizza Bar. Συνδυάζοντας την ιταλική κληρονομιά με την αμερικάνικη παραλλαγή, τις ελληνικές συνήθειες και γευστικές προτιμήσεις με την καλή πρώτη ύλη, το Flower μπαίνει εύκολα στη λίστα με τις πιο νόστιμες πίτσες. Κι αυτό γιατί επιλέγει τις καλύτερες πρώτες ύλες, καθώς επίσης αυθεντικά ιταλικά συστατικά, όπως υψηλής ποιότητας spianata romana και μοτσαρέλα και μία νοστιμότατη σπιτική σάλτσα ντομάτας.

Δορυλαίου 8, Πλατεία Μαβίλη

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Flower Pizza Bar (@flowerathens)

Valteziana Pizzeria

Δεν υπάρχουν σύνορα εδώ, αφού η Ελλάδα ενώνεται με την Ιταλία με τον καλύτερο τρόπο. Ο Manuel Capurso (Ναπολιτάνος που αγάπησε τα Εξάρχεια) και η Γεωργία Στρατάκη έχουν δημιουργήσει έναν χώρο που προσφέρει ναπολιτάνικες γεύσεις, μιας και το αλεύρι έρχεται από τη Νάπολη, το οποίο ωριμάζει για 48 ώρες. Όλα τα προϊόντα που καταλήγουν ευχάριστα στο στομάχι μας είναι από Ιταλία, με εξαίρεση τα λαχανικά και το ελαιόλαδο. Στο μενού θα βρεις και την θεσπέσια Stracciatella & Spianata με σάλτσα ντομάτας, τυρί στρατσιατέλα, ιταλικό σαλάμι και ελιές, που θα γλείφεις τα δάχτυλά σου.

Βαλτετσίου 41, Εξάρχεια

Granello

Σε ένα ιστορικό κτίριο του 1865, δεσπόζει το Granello με ξυλόφουρνο κατευθείαν από τη Νάπολη. Ο Κυριάκος Λιοδάκης εργάστηκε ως σεφ στο  Εδιμβούργο για τέσσερα χρόνια, έφτιαξε τη δική του φυσική και αγνή προζύμη και με αυτή δουλεύει μέχρι σήμερα, ανανεώνοντάς τη καθημερινά και αφήνοντας το ζυμάρι του φτιαγμένο μόνο από νερό και αλεύρι να ωριμάσει για 48 ώρες. Θα ανακαλύψεις 14 συνταγές, εκ των οποίων τη Marinara των ναυτικών με σάλτσα ντομάτας, σκόρδο, ελαιόλαδο, φρέσκια ρίγανη και ξερή ρίγανη που αποτελεί vegan πρόταση.

Περικλέους 18, Αθήνα

Mario & Luigi – The Eatalians

Το ιταλικό εστιατόριο στην Ηλιούπολη που πήρε την ονομασία του από το Super Mario Bros. Οι παιδικοί φίλοι Σπύρος Αργυρίου και Αντώνης Βαρδάλος ένωσαν την αγάπη τους για την ιταλική γαστρονομία και συνδύασαν την ιταλική εμπειρία με την ελληνική κουλτούρα. Με 75% υγρασία, όταν ψηθεί, το ζυμάρι δημιουργεί ένα μαλακό φουσκωμένο στεφάνι, με τραγανή υφή λεπτής κρούστας.

Ο σεφ Σωτηρόπουλος, πάντως ξέρει καλά την τέχνη της πίτσας, αφού εκπαιδεύτηκε στην Ιταλία δίπλα σε ένα από τους πιστοποιημένους στη ναπολιτάνικη πίτσα σεφ τον Ιβάνο Μπέκια.

Ελευθερίου Βενιζέλου 190, Ηλιούπολη