Από μικρός θυμάμαι να πηγαίνουμε με το σχολείο εκδρομές στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και να μπαίνουμε σε μεγάλες αίθουσες με θολωτό ταβάνι, όπου απεικονίζονταν πλανήτες και αστέρια και κάναμε ένα ταξίδι στον γαλαξία και το Σύμπαν. Το πάθος για το διάστημα και η ανάγκη να σηκώνουμε πάντα το βλέμμα ψηλά, δε φεύγει, γι’ αυτό και δεν χάνεται αυτό που θα γίνει στο Ίδρυμα Ευγενίδου την Τρίτη.

Είτε έχεις παιδιά είτε είσαι παιδί, οι δύο νέες προβολές που θα γίνουν στο Πλανητάριο στις 15/10, θα σε κάνουν να αισθανθείς ως μια εύπλαστη ύλη που μπαίνει στο χάος και ταξιδεύει ως τέτοια, ως ύλη, χωρίς σχήμα, χωρίς τίποτα, μα με συναίσθημα και αντίληψη. Και μετά τις προβολές, θα μπορέσεις να δεις τον ουρανό με τηλεσκόπιο!

18:30: Ο Κρούμκα στους Πλανήτες

Ο αγαπημένος μας φίλος, ο Κρούμκα, επιστρέφει με μια νέα περιπέτεια για ηλικίες 5+. Μαζί με τον φίλο του τον Κίπι, θα μάθουν για το Διάστημα και θα εξερευνήσουν τους πλανήτες του Ηλιακού μας συστήματος.

19:30: Πέρα από τη Γη

Μια συναρπαστική περιπέτεια στο Ηλιακό μας σύστημα, για ηλικίες 10+. Εξερευνήστε μακρινούς πλανήτες, δορυφόρους και αστεροειδείς, σε ένα συναρπαστικό ταξίδι που θα σας αφήσει άφωνους!

Μετά τις προβολές, θα ακολουθήσει παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού με τηλεσκόπια, από την Ελληνική Ερασιτεχνική Αστρονομική Ένωση, όπου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα αστέρια και τους πλανήτες.

Η εκδήλωση είναι δωρεάν και ανοιχτή για το κοινό.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τα ταμεία ανοίγουν στις 16:30 για την παραλαβή των προσκλήσεων