Έξω κάνει… Σεπτέμβρη. Ο καιρός δρόσισε αρκετά, η έξοδός μας γίνεται ακόμα πιο ευχάριστη υπόθεση. Όλα είναι πιο ωραία όταν δεν σκας από τη ζέστη. Η Αθήνα γέμισε ξανά, ΟΚ θα την θέλαμε λίγο πιο άδεια, ακόμα και έτσι όμως, αυτό που μετράει είναι πως είναι φουλ από υπέροχες επιλογές για το ευ ζην μας.

Εδώ αλλάζει το πλάνο και μπαίνουμε εμείς. Με αποστολή να σου κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή σαν αρχίσεις να αναρωτιέσαι «πού να βγω σήμερα;». Βρήκαμε 7 σχετικά καινούργια ή και εντελώς νέες αφίξεις, κουκλίστικα μαγαζιά που απαντούν εμφατικά και πειστικότατα στην άνωθεν ερώτηση. Για φαγητό, για ποτό, για να περάσεις καλά, να αλλάξεις παραστάσεις και να διασκεδάσεις. Δεν είναι απλώς επιθυμητό, είναι απαραίτητο.

7 φρέσκα μαγαζιά στην Αθήνα που ήρθαν με φόρα για να μείνουν

NuffSaid

Τα Εξάρχεια είχαν, έχουν και ελπίζουμε πως θα έχουν πάντα μια αίσθηση ελευθερίας. Σου ξυπνάνε μια ζηλευτή οικειότητα, την πεποίθηση πως εκεί μπορείς να είσαι απλά, όσο και σύνθετα, ο εαυτός σου.

Αυτό το μαγαζί συνοψίζει όλη αυτήν την αλήθεια. Σε έναν πανέμορφο χώρο, με μια αυλή που σε (προσ)καλεί να κάθεσαι με τις ώρες. Απολαμβάνεις τον καφέ, το τσάι ή το χυμό σου, θα βρεις και τις κατάλληλες νοστιμιές για συνοδευτικό, όλα καλώς καμωμένα, εύγε. Μαζί μας και για μπίρα – κρασί, στην υγειά μας.

Διδότου 31, Εξάρχεια

Nastro

Από το Μάιο στην παρέα μας, αλλά το θεωρούμε ήδη κάτι σαν δικό μας… άνθρωπο! Είναι γαρ τόσο φιλόξενο, τόσο ευχάριστο. Ένα aperitivo bar ιταλικής φιλοσοφίας στην Αθήνα που έχει τον τρόπο του να σε κάνει να ξεχνάς έγνοιες και καημούς.

Περνάς καλά σε αυτό το new entry της πόλης. Με φυσικότητα, με αυθορμητισμό. Σε έναν πεζόδρομο που κάτι μας λέει πως μελλοντικά θα γίνει πολύ πιο γεμάτος από μαγαζιά. Με το Nastro να έχει κάνει την αρχή γι’ αυτό. Φοβερά κοκτέιλ, μια άκρως ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών και πρωτότυπες γευστικές προτάσεις σε έναν φανταστικό χώρο – τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Πολυκλείτου 15, Αθήνα

Dogpound

Ακόμα ένα νέο spot στην Αθήνα που σε κάνει να χαίρεσαι που μένεις σε αυτήν την πόλη, έχοντας έτσι την ευκαιρία να πηγαίνεις σε τέτοιες μαγαζάρες. Είναι διαφορετικό από τα συνηθισμένα αυτό το μέρος. Με ξεχωριστή και ευκρινή ταυτότητα.

Καφές, ποτά και πίτσα στο υψηλότερο δυνατό ποιοτικά level, μόνο σκαμπό και καναπέδες για να κάθεσαι (τραπεζάκια.… αλλού) και το βράδυ, που ο διακόπτης γυρίζει στην ένδειξη «μπαρ», η διάθεση για πάρτι γεννάται εντελώς φυσιολογικά. Βοηθάει πολύ σε αυτό αν καταναλώσεις μερικά από τα εξαιρετικά κοκτέιλ που σκαρώνουν οι «ποιητές» bartenders…

Αγίας Ειρήνης 8, Αθήνα

Angie Disco

Καινούρια ντίσκο εν έτει 2024; Ναι και γιατί όχι δηλαδή; Ειδικά αν έχει τόσο πολλά να μας πει όπως η Angie. Χορός και κέφι σε γενναίες δόσεις καθώς κατανοείς τι σημαίνει πραγματικά να ξεδίνεις.

Στο χώρο του Boiler, βρίσκουμε μια new age ντισκοτέκ γεμάτη χρώμα και ενθουσιασμό, γεμάτη ωραίο κόσμο. Με δύο stages, όπου παίζουν διαφορετικοί Djs διάφορα είδη μουσικής, που το σίγουρο είναι πως θα κάνουν το κορμί σου να σου φωνάζει «σήκω να χορέψουμε!»

Βλαχάβα 9, Μοναστηράκι

Fellos

Ένα wine bar που έκανε opening μέσα στον Αύγουστο – μια τολμηρή από πλευράς timing κίνηση από ανθρώπους όμως που καταπώς φαίνεται ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και τι θέλουν. Φέρνοντας κάτι οικείο αλλά και συνάμα διαφορετικό στην Αθήνα.

Ένας πολύ ενδιαφέρον κατάλογος κρασιών, με έμφαση στα καλούδια που βγάζει η πατρίδα μας και με την υπόσχεση συνεχούς ανανέωσης, συνδυάζεται με ένα μενού για ελαφρύ και γευστικό τσιμπολόγημα, για το pairing το σωστό, το ωραίο!

Βασιλικής και Κολοκοτρώνη, Αθήνα

Temps Perdu

Το όνομα του μαγαζιού στα γαλλικά σημαίνει «Χαμένος Χρόνος». Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή του πώς νιώθεις όταν βρίσκεσαι εκεί μέσα. Μια γλυκιά αντίφαση που τονίζει το μοναδικό vibe του μέρους.

Φρέσκια άφιξη στην πόλη (ακόμα μια), με δημιουργίες που σε ενθουσιάζουν από την πρώτη μπουκιά. Εδώ η μαγική λέξη είναι κρουασάν. Έχεις φάει πολλά; ΟΚ, μπορεί, αλλά πουθενά όπως στο Temps Perdu. Πίστεψέ μας και μόνο το χρόνο σου δεν θα χάσεις! Το ακριβώς αντίθετο…

Καραΐσκου 114, Πειραιάς

Hillside Athens

Η πιο φρέσκια άφιξη στην Αθήνα, άνοιξε πριν από περίπου 10 μέρες, βρίσκεται στη Μάρκου Μουσούρου λίγο πριν πάρεις την κατηφόρα για Βασιλέως Κωνσταντίνου και είναι ακριβώς έξω από το νεκροταφείο. Έχει 7-8 signature cocktails, από τα οποία σου προτείνουμε να πάρεις το Hillside και το Tropic Like It’s Hot, ενώ ενδείκνυται και για brunch ή μεσημεριανό, αφού σερβίρει ζυμαρικά, πίτσα, pinsa και μπέργκερ. Το καλύτερο όμως είναι άλλο: δε σου φέρνει πατατάκια, ποπ κορν ή ξηροκάρπια με το ποτό. Σου φέρνει πατάτες τηγανητές. Και στις ανανεώνει με κάθε ποτό. Από αυτό και μόνο μας κέρδισε.

Μάρκου Μουσούρου 55, Αθήνα