Σε προσέχουμε εδώ στο Intronews, στο έχουμε δείξει με όλους τους πιθανούς τρόπους, θέλουμε να πιστεύουμε. Και ομοίως θα προχωρήσουμε. Στην… αέναη αναζήτηση των πιο σωστών απαντήσεων στην ερώτηση «πού καλά να βγω σήμερα στην Αθήνα;». Από μαγαζί σε μαγαζί, όλα υπέροχα.

Γι’ αυτή τη… φουρνιά σου έχουμε εν αρχή ένα νέο hot spot στην Αθήνα, στον Νέο Κόσμο το οποίο έγινε με το καλημέρα talk of the town – τις κοιτάμε άλλωστε πολύ προσεκτικά τις νέες αφίξεις στην Αθήνα. Μαζί ακόμα 7 εκλεκτές ολόφρεσκες επιλογές, όπου κι αν πας στην Αθήνα, θα το ‘φχαριστηθείς ολόψυχα, ουδεμία αμφιβολία έχουμε περί τούτου.

Πού να βγεις στην Αθήνα: Η νέα άφιξη που βλέπεις παντού στο Instagram και άλλες 7 προτάσεις για φαγητό και ποτό

8 μαγαζιά στην Αθήνα για να επιλέξεις αυτό το ΠΣΚ

Amore Spritzeria

Ο Νέος Κόσμος είναι ένας… υπέροχος κόσμος. Μια γειτονιά που νιώθεις όμορφα, γεμάτη από μέρη που βλέπεις ξεκάθαρα μπροστά σου τα οφέλη της δημιουργικότητας, των ωραίων ιδεών. Το Amore Spritzeria εντάσσεται σε αυτήν την παράδοση και το πάει ένα βήμα παραπέρα.

Αν έχεις κυκλοφορήσει τελευταία στην περιοχή θα το έχεις σίγουρα πάρει είδηση. Είναι αυτό που είναι μονίμως γεμάτο. Φέρνει έναν ιταλικό αέρα στην Αθήνα, μας μυεί για τα καλά στην κουλτούρα του early drinking – μεταξύ άλλων. Μέγα μπράβο και για συνοδευτικά σνακ, η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο, μαζί και η νοστιμιά.  

Μεναίχμου 1-3, Νέος Κόσμος

Abstract

Δεν έχει παρά λίγους μήνες που προστέθηκε στην παρέα μας, αλλά είναι σαν να ήταν πάντα εκεί. Με τα νέον φώτα του, την γεμάτη θετικά vibes ατμόσφαιρά του.

Ένα μαγαζί με καλλιτεχνική διάθεση που σερβίρει… έργα τέχνης, είναι φοβερά και τρομερά τα ποτά του. Μερικά κοκτέιλ με το που τα βλέπεις σου είναι αδύνατο να αντισταθείς, να μην τα βγάλεις φωτό για upload στο Instagram. Και εμφάνιση και γεύση, δεν χάνει ποτέ αυτός ο συνδυασμός.

Αρκτίνου 10, Παγκράτι

Ταράτσα

Ένα μαγαζί που δεν ξέραμε πόσο ανάγκη το είχαμε. Άνοιξε και… μάθαμε. Είναι πραγματικά εθιστικό. Μια φορά να πας, σκέφτεσαι αμέσως πότε θα ξαναπάς. Γιατί είναι όμορφο, γιατί καλύπτει όλα τα τικ στα ποιοτικά στάνταρ.

Η θέα είναι μαγευτική, οι μουσικές υπέροχες, η κουζίνα παντρεύει το ελληνικό με το ανατολίτικο, τα ποτά είναι προσεγμένα και γευστικότατα – ειδικά τα κοκτέιλ του θα έπρεπε να διδάσκονται σε σεμινάριο.

Μητροπόλεως 60, Αθήνα

Κουμκάν

Αυτό το καινούριο grand hotel bar στα βόρεια της πρωτεύουσας, στο ξενοδοχείο Semiramis της Κηφισιάς, ενώνει αριστοκρατικότητα, άνεση και φιλοξενία με έναν υπέροχο τρόπο. Είναι στιλάτο, είναι στο ύφος που συνήθως συναντάς σε μεγάλες μητροπόλεις του εξωτερικού. Elegant και κλασάτο.

Και μπαρ και εστιατόριο, αλλά παράλληλα και σαν κάτι εντελώς διαφορετικό και ξεχωριστό. Η κουζίνα του ειδικά, είναι γευστικός θησαυρός, μια πολυτέλεια που αξίζει να κάνεις δώρο στον εαυτό σου και στους δικούς σου ανθρώπους.

Χαρ. Τρικούπη 48, Κηφισιά

Πού να βγεις αυτή την εβδομάδα: Από το νέο μαγαζί που συζητούν όλοι αυτές τις μέρες μέχρι ένα wine bar θαλασσινών στην Κηφισιά

Smolic Athens

Εάν είσαι coffee lover αυτό το μαγαζί φτιάχτηκε για σένα, για να γίνει στέκι σου, εκεί που θα πηγαίνεις ξανά και ξανά, κάθε μέρα.

Σε έναν πολύ όμορφο, φωτεινό χώρο θα ξεκινήσεις, ή να συνεχίσεις, τη μέρα σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ηρώων Πολυτεχνείου 13Β, Χαλάνδρι

Peinwkio

Ωραίο όνομα, εν αρχή. Ένα λογοπαίγνιο που σου μένει. Έχει το όνομα έχει και τη χάρη. Μιλάμε για ένα μεζεδοπωλείο που θα γεμίσει όμορφα το χρόνο σου, όπου θα περάσεις ευχάριστα, συζητώντας, γελώντας, πίνοντας και τρώγοντας.

Το φαγητό είναι πραγματικά πολύ καλό ενώ αξίζει να το επισκεφθείς σε μια μέρα που έχει live, τότε η φάση γίνεται ακόμα πιο ωραία.

Αγνώστων Ηρώων 86, Νέα Ιωνία

Λινοβάτης

Πάμε ξανά μια βόλτα στα βόρεια, αυτό το κουκλίστικο μαγαζί αξίζει κάθε χιλιόμετρο. Ένα wine bar που γνωρίζει άρτια το αντικείμενό του, που μας σέβεται απόλυτα ως πελάτες κοιτώντας μας στα μάτια.

Σε μια όμορφη γειτονιά της Κηφισιάς, τη λεγόμενη Πλάκα, θα πάθεις… πλάκα με την ποικιλία κρασιών, ελληνικών και ξένων, του καταλόγου ενώ θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις υπέροχα συνοδευτικά, στη νοοτροπία του μπιστρό όχι του εστιατορίου. Απλά, λιτά και απέριττα…

Διομήδους Κυριακού 15, Κηφισιά

Ami Italian Bistro

Το μάθαμε, το 2022, ως Ami Gastrotheque ενώ πρόσφατα, με την αλλαγή της σημαίας στην κουζίνα του, μετονομάστηκε σε Ami Italian Bistrot. Γαλλία – Ιταλία συμμαχία και οι Έλληνες περνάμε μια χαρά!

Η μίξη πολιτισμών και κουζινών δημιούργησε κάτι φοβερά εύγεστο, σε ένα μαγαζί που αισθάνεσαι την ποιότητα σε κάθε της έκφανση. Πολύ ωραία και τα κοκτέιλ, θα ήταν σφάλμα μας αν δεν κάναμε ειδική αναφορά.

Βουλής 35 & Απόλλωνος 7, Αθήνα