Κατακαλόκαιρο και μην κοροϊδεύομαστε μεταξύ μας, δεν κάνει, όλοι θα θέλαμε να είμαστε πολύ μακριά από την Αθήνα. Ήλιος, θάλασσα, «μάσες», ξεγνοιασιά. Αν όμως η μοίρα μας θέλει ακόμα κολλημένους στην πρωτεύουσα γιατί να το αφήσουμε να μας χαλάει τη διάθεση; Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν εξαιρετικά μαγαζιά εκεί έξω για να την βγάλουμε ζάχαρη…

Φροντίζουμε να σου φτιάξουμε το κέφι, προτείνοντάς σου 5 μαγαζιά στην Αθήνα για να πας να περάσεις τέλεια με την παρέα σου, τρώγοντας πεντανόστιμα πιάτα. Ψάξαμε να είναι διαφορετικά μεταξύ τους, για να καλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερα γούστα και καταστάσεις.

Μπορείς να μιλήσεις για τις διακοπές που πήγες γι’ αυτές που θα πας. Μπορείς να πεις ό,τι αγαπάς με τον άνθρωπο ή τους ανθρώπους που θα έχεις δίπλα σου. Μπρος σε ένα τραπέζι γεμάτο νοστιμιές άλλωστε, γίνονται οι πιο ωραίες συζητήσεις…

Πού να φας στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα: 5 μαγαζιά για όλα τα γούστα

5 μαγαζιά για να νιώσεις σε mood διακοπών στην «καυτή» Αθήνα

Di Lien

New entry στη ζωή της πόλης και πολύ μας αρέσει που προστέθηκε στα must στην Αθήνα. Μια πρόταση για κάθε στιγμή της ημέρας, ένα μαγαζί που υπάρχει σαφής μέριμνα για την κάθε λεπτομέρεια με στόχο να κάνει τη διαφορά.

Εκεί στα πέριξ του Πολυτεχνείου, ένα μαγαζί που έρχεται με τον τρόπο του να μας συστήσει εκ νέου το cool. Είναι όμορφο, έχει ωραία vibes, είναι και αρκετά προσιτό οικονομικά. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα εξαιρετικά του κοκτέιλ, μαζί και τα κατάλληλα πιάτα για να το απολαύσεις στην ολότητά του. 

Στουρνάρη 43, Εξάρχεια

Ρουμελιώτης

Σε ένα μικρό δρόμο, ψηλά στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, μια οικογενειακή ταβέρνα που λατρεύουν οι κρεατοφάγοι. Τα πάντα είναι φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη και ο κόσμος το εισπράττει αυτό με το καλημέρα.

Μόνο και μόνο για το μπιφτέκι, το κοντοσούβλι και τα παϊδάκια του, αξίζει να πηγαίνεις ξανά και ξανά. Είναι, βέβαια, απλά τα best of ενός χορταστικού, ψυχή και σώμα, μενού. Από όλη την Αθήνα είναι οι πελάτες, δεν καταφέρνεις κάτι τέτοιο αν δεν είσαι πολύ καλός σε αυτό που κάνεις.

Χειμάρρας 10, Γλυφάδα

Felicita

Ένα στέκι στην Αθήνα ιδανικό για χαλαρά ποτάκια μετά τη δουλειά, όταν ακριβώς χρειάζεσαι ένα ωραίο ποτό να φύγει η ένταση της ημέρας και κάτι ελαφρύ για να τσιμπήσεις, για να σε γεμίσει ξανά ενέργεια, για να σου ανοίξει η όρεξη.

Το Felicita είναι ένα μαγαζί ιταλικού τύπου, κομψό και μοντέρνο, που θα θες να αράξεις με τις ώρες. Όπως συμβαίνει εκεί που περνάς καλά, εκεί που αισθάνεσαι σαν στο σπίτι σου.

Μεγάλου Βασιλείου 40, Ρουφ

Ο Μιτεράν

Δεν είναι κεντρικά στην Αθήνα, είναι όμως ό,τι πρέπει για το καλοκαίρια που θες να μυρίζεις και θάλασσα. Εκεί στην Αρτέμιδα (ή Λούτσα) βρίσκουμε ένα εστιατόριο με πεντανόστιμο φαγητό. Απλό αλλά καθόλου απλοϊκό.

Μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεχωρίζει για τις γενναίες μερίδες που σερβίρει, τις σούπερ γεύσεις και τις πολύ καλές τιμές. Η ασύγκριτη νοσταλγική γοητεία του όπως παλιά…

Ιωάννου Προδρόμου 75, Αρτέμιδα

Πού να φας στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα: 5 μαγαζιά για όλα τα γούστα

Abra Ovata

Fine dining σε πιο προσιτό οικονομικό κάδρο, ένα εστιατόριο σε εξαιρετική τοποθεσία, επιβλητικό, ατμοσφαιρικό και μεγαλοπρεπές. Η Αθήνα δεν είχε κάτι παρόμοιο.

Η κουζίνα είναι ο ορισμός του fusion. Φέρνοντας λατινοαμερικάνικα και ασιατικά στοιχεία στην ελληνική παράδοση. Υπό την εμπνευσμένη διεύθυνση του σεφ John Σκοτίδα, έχουμε να κάνουμε με ένα ρεστοράν υψηλού επιπέδου, ιδανικό για ένα ρομαντικό δείπνο με το έτερον ήμισυ.

Λίμνη Βουλιαγμένης, Βουλιαγμένη