Ψάχνεις πού θα σουλατσάρεις στην Αθήνα; Θες κάποια ιδέα, κάποια σούπερ πρόταση για να διαλέξεις ανάμεσα στις πολλές και καλές επιλογές που έχει για μας η πρωτεύουσα; Κανένα πρόβλημα, είμαστε εδώ για σένα.

Τα βάλαμε κάτω και σου έχουμε ένα 7λογο χαράς για την έξοδό σου. Τουτέστιν 7 μαγαζιά που αν τα προτιμήσεις, δεν θα το μετανιώσεις κατ’ ελάχιστο. Καλύπτουν όλα τα γούστα, ανάλογα τα θέλω, τη φάση, τη στιγμή. Εσύ βάζεις μόνο το GPS και την καλή σου διάθεση. Τις συστάσεις, τις αναλαμβάνουμε εμείς.

7 μαγαζιά στην Αθήνα για να πας αυτή την εβδομάδα για φαγητό και ποτό

7 μαγαζιά στην Αθήνα που θα κάνεις χάρη στον εαυτό σου αν τιμήσεις στην επόμενη έξοδό σου

Tayo Athens

Σε κάνει να νιώθεις άνετα με το που το βλέπεις, από το eye contact και μόνο. Έχει αποκτήσει «στρατιά» φανατικών πελατών που παραμιλάνε για το brunch του, το οποίο – αξιοσημείωτο – σερβίρεται ως αργά το βράδυ.

Ένα all day spot στην Αθήνα που εντυπωσιάζει στην κάθε του λεπτομέρεια, που έχει δουλευτεί στην εντέλεια. Φοβερή και δημιουργική κουζίνα, παρεΐστικη ατμόσφαιρα, πραγματικά θα το απολαύσεις ακριβώς όπως πρέπει, μες τα θετικά τα vibes.  

Φωκίωνος 12, Αθήνα

Mimi Athens

Μόλις ήρθε στην παρέα μας και με τη μία έκανε πιο όμορφη την επιλογή «έξοδος» στην Αθήνα. Είναι ένα μαγαζί που φωνάζει «καλή διάθεση» που έχει πάντα όρεξη για πάρτι.

Και φτιάχνει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για αυτό: Σούπερ μουσική και ποτά, χαμογελαστοί άνθρωποι. Εκεί θα πας για να ξεχάσεις έγνοιες και βάσανα, για να χορέψεις και, γιατί όχι, για να γνωρίσεις και κόσμο – η εποχή το σηκώνει ακόμα πιο πολύ!

Βυζαντίου 7, Κουκάκι

The C

Στην αθηναϊκή Ριβιέρα, στην Α’ Πλαζ Βούλας συγκεκριμένα, ένα beach bar που θα σε κάνει να νιώσεις υπέροχα, πάνω στο κύμα, με την άμμο να χαϊδεύει τα πόδια σου.

Όλα είναι πιο όμορφα όταν αγναντεύεις τη θάλασσα, ακόμα περισσότερο όταν αφήνεσαι στη φροντίδα των ειδικών.

Νόστιμα και δημιουργικά πιάτα, μουσική που ξυπνάει μόνο positive vibes και το σετ είναι φτιαγμένο για summer υπέροχες καταστάσεις.

Λεωφόρος Αλκυονίδων 4, Βούλα

Bungalow7

Ακόμα ένα new entry στην Αθήνα, στην αθηναϊκή Ριβιέρα πιο συγκεκριμένα, που έκανε με το καλημέρα πάταγο. Και πώς να γίνει αλλιώς όταν μιλάμε για τέτοια τεχνογνωσία, για τόσο έμφαση στην παραμικρή λεπτομέρεια;

Αυτό το νέο all day resto bar, στα Αστέρια Γλυφάδας και εκεί που παλιά ήταν το ιστορικό Balux, φέρει την υπογραφή στο μεσογειακό με Asian fusion στοιχεία μενού του πολυβραβευμένου σεφ Ντίνου Φωτεινάκη, ενώ επιχειρηματικά τα ηνία κρατάει, ξανά, η οικογένεια Παπαθεοχάρη.

Εξαιρετικό ντιζάιν, άνεση και στιλ, μιλάμε για ένα μαγαζί που ήρθε για να γράψει ιστορία με τον πλέον φυσικό τρόπο, αυτόν του «ξέρω πολύ καλά τι κάνω».

Λεωφόρος Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα

Αλάργα

Αν το πάρουμε εννοιολογικά το Αλάργα σημαίνει «μακριά». Συγνώμη, αλλά θα… παρακούσουμε. Θα το προσεγγίσουμε με την ακριβώς αντίθετη σημασία. Θέλουμε, γαρ, να είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτό το εξαιρετικό ρακάδικο στον Υμηττό!

Γιατί είναι ο ορισμός του γνήσιου, γιατί εδώ δεν σου ζητάνε τίποτα άλλο παρά να είσαι ο εαυτός σου και last but not least, επειδή σε αυτό το μαγαζί σε περιμένουν μερικά πιάτα τόσο νόστιμα που θα ζητήσεις τον σεφ αυτοπροσώπως για να του πεις τα συγχαρητήρια σου…

Αμισού 1, Υμηττός

Fiftygastro Athens

Δεν χρειάζεται να δώσεις μια περιουσία για να γευτείς γκουρμέ πιάτα, φτιαγμένα με γνώση, αγάπη και μεράκι. Αυτό το γαστροκαφέ είναι η απόδειξη περί αυτού.

Ένας ανεπιτήδευτος χώρος με ανθρώπους που σε κοιτάνε στα μάτια, που θέλουν να περάσεις καλά, να το ευχαριστηθείς.

Ψαγμένα πιάτα, ωραίοι συνδυασμοί και κυρίως μια αίσθηση πως δεν είσαι πελάτης, αλλά φίλος. Πολύτιμο, ε;

Βορείου Ηπείρου 2, Βύρωνας

Street Jokers

Η Μεταμόρφωση είναι μια περιοχή… αποκάλυψη. Δεν κάνει θόρυβο, αλλά έχει τα κρυμμένα της διαμαντάκια που περιμένουν αυτόν που θα ψάξει να τα ανακαλύψει.

Καλή ώρα αυτό το μαγαζί. Μια από τις πιο ωραίες «εκπλήξεις» σε όλη την Αθήνα. Γιατί έχει στιλ, γιατί σερβίρει καλούδια που θα σε κάνουν να μουρμουρίζεις από ευτυχία στην κάθε μπουκιά. Ειδικά σε λουκουμάδες, κρέπες οι τύποι έχουν «μάστερ»!

Τατοϊου 80, Μεταμόρφωση