Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν με βήμα γοργό, η πόλη φοράει τα καλά της και το «έξω» μας φωνάζει, μας καλεί ακόμα περισσότερο από το σύνηθες. Σαν φτάνει αυτή η ώρα, το φαγητό είναι πάντα ψηλά στη λίστα μας με τα «επιθυμητά». Και, καλή μας τύχη, η Αθήνα διαθέτει εξαιρετικές επιλογές για να το ευχαριστηθούμε στην ολότητά του ως εμπειρία.

Επτά μαγαζιά ξεχωρίσαμε για το σημερινό μας presentation, επτά υπέροχες ιδέες για να πάρεις το ταίρι σου ή την παρέα σου και να περάσετε ωραία. Επιλογές που καλύπτουν διάφορα γούστα, διάφορες φάσεις και διάφορα «πορτοφόλια». Θα παρατηρήσεις πως τα περισσότερα από τα μαγαζιά της λίστας μας είναι νέες αφίξεις στην Αθήνα. Η πρωτεύουσα δεν σταματάει να μας εκπλήσσει ευχάριστα. Ο πυρετός της δημιουργίας είναι συνεχής και πολύ μας αρέσει.

Πού να βγεις αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα για φαγητό: 7 μέρη για αξέχαστα εορταστικά σκηνικά, τα 5 μόλις άνοιξαν

7 μέρη για να φας υπέροχα στην Αθήνα τώρα που έρχονται γιορτές

Psarlou

Ένα ολοκαίνουριο εστιατόριο δημιουργικής κουζίνας που μας σερβίρει γεύσεις της θάλασσας με τρόπο εντελώς διαφορετικό από τα συνήθη. Η πρώτη ύλη κάνει τη διαφορά, απολαμβάνεις φρέσκο μπαρμπούνι από την Ικαρία και νιώθεις σαν να μην βρίσκεσαι στην Αθήνα, αλλά στο υπέροχο αυτό νησί του Αιγαίου.

Η κλασική προσέγγιση παντρεύεται με τη σύγχρονη γαστρονομία, ο χώρος είναι υπέροχος και όλο αυτό γίνεται μια εμπειρία που ανυπομονεί κανείς να ζήσει από κοντά.

Δηλιγιάννη 56, Κεφαλάρι

Mour

Επίσης φρέσκια άφιξη στην Αθήνα, που έχει πολύ δυνατό πρωινό και brunch – μαζί και εξαιρετικό καφέ.

Είναι ιδανικό για να κάνεις ένα break από τη δουλειά ή να πάρεις το laptop σου και να δουλέψεις εκεί, είναι σούπερ για να πεις τα νέα με τους φίλους σου ή απλά να πάρεις δυνάμεις. Με μια λέξη; Στέκι.

Focaccia, τορτίγιες, σάντουιτς, καγιανάς και για φινάλε pancakes σοκολάτα, να μερικά από τα «καλούδια» του μενού που αξίζουν της απολύτου προσοχής σου.

Κορυτσάς 25, Κεραμεικός

Ma Che Vuoi

Ολοκαίνουριο, μόλις έκανε εγκαίνια. Ένα ιταλικό ρεστοράν που «έσκασε» με φόρα στην Αθήνα, φέρνοντας με τη μία έναν άλλον αέρα την πόλη.

Η πίτσα του είναι πραγματικά από τις καλύτερες που έχουμε δοκιμάσει, γενικά το μαγαζί θαρρείς φτιάχτηκε για να σε κάνει να περνάς όμορφα με τον πιο φυσικό τρόπο.

Καλαμιώτου 15, Αθήνα  

BurntBone

Premium steakhouse, ο παράδεισος των κρεατοφάγων, όσων εκτιμούν την ποιότητα πάνω από όλα. Από το καλωσόρισμα ως το επιδόρπιο, δεν υπάρχει σημείο που να κάνει κοιλιά, εσύ πάντως θα δεις τη δικιά σου να… φουσκώνει αφού δεν θα μπορείς να αντισταθείς στις μαγείες που θα καταφτάνουν στο τραπέζι σου.

Προτάσεις μας; Το Rib eye, η πάπια, η σαλάτα Caesar’s και για επιδόρπιο το Armenoville!

Αγίου Κωνσταντίνου 50, Μαρούσι

Ethos

Η ελληνική κουζίνα έχει εδώ και λίγο καιρόν έναν νέο ισχυρό «εκπρόσωπο» στη Γλυφάδα. Η παράδοση συναντάει το σήμερα και προκύπτει ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα μείγματα που έχουμε δει τελευταία στη γαστρονομική Αθήνα.

Ιδού μερικά από τα «κυρίως» που ξεχωρίσαμε από το λαχταριστό εν γένει μενού, στο οποίο όμως την καρδιά μάς παίρνει το κριθαρώτο με μοσχαρίσια μάγουλα που είναι το γιουβέτσι σε εξελιγμένη εκδοχή, ίσως ο Τσάριζαρντ του γιουβετσίου. Στα υπόλοιπα, λοιπόν, ξεχωρίζουμε τα:

  • Πετεινός κρασάτος κονφί με λαζάνια και γραβιέρα
  • Λιγκουίνι με γαρίδες, μπισκ, φινόκιο, εστραγκόν, ψητή σάλτσα ντομάτας
  • Παστίτσιο αλλιώς: Πακέρι, κοκκινιστό μοσχάρι, μπεσαμέλ γραβιέρας, μοσχοκάρυδο
  • Αρνάκι με τραχανότο
  • Φιλέτο μυλοκόπι με χυλοπιτάκι, σάλτσα καραβίδας, φινόκιο

Ζησιμοπούλου 10, Γλυφάδα

Γι' αυτό το πιάτο θα γυρίσεις την Αθήνα: Πού να βγεις αυτή την εβδομάδα - Πανσέτα, μπριζολάρες ή αφράτη πίτσα;

Vitelli

Το γεμάτο positive vibes στέκι του Παγκρατίου είναι art, σερβίρει πεντανόστιμο φαγητό, ενώ δεν θα χάσεις, κάθε άλλο, αν στην παραγγελία σου συμπεριλάβεις και κάποιο από τα κρασιά του καταλόγου.

Pinsa, ζυμαρικά, σαλάτες, κυρίως (φιλέτο τσιπούρας, φιλέτο κοτόπουλο, Rib Eye), το μενού έχει ιταλικό τόνο και βαθιά νοστιμιά.

Πλ. Νικ. Πλαστήρα 8, Παγκράτι

Geco Athens

Στο πεντάστερο boutique ξενοδοχείο Gatsby Athens τον μυημένο επισκέπτη περιμένει ένας γαστρονομικός παράδεισος, ένα συναρπαστικό μενού που υπογράφουν η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Παναγιώτης Φλάκας. Ποιότητα δηλαδή στο μέγιστο βαθμό.

Τα πιάτα όταν τα κοιτάς αρχικά στο μενού λες «αυτά τα έχω ξαναφάει». Ναι. Αλλά ποτέ με αυτόν τον τρόπο. Θα τα δεις όλα αλλιώς, σαν ένας καινούριος κόσμος με δυνατότητες που δεν είχες καν διανοηθεί νωρίτερα. Δεν φταις εσύ, πού να φανταστείς…

Λέκκα 14, Αθήνα