Πού θα σε στείλουμε για βόλτα; Μην έχεις αμφιβολία, στα καλύτερα σε πάμε. Περπατάμε στην Αθήνα και εντοπίζουμε τα κατάλληλα μαγαζιά ώστε να είναι όλα στην εντέλεια.

Τι έβγαλε λοιπόν αυτή τη φορά η γύρα μας στην Αθήνα; Έπονται απαντήσεις. Με επιλογές για όλα τα γούστα, με επιλογές που έχουν όλα τα φόντα να γίνουν στέκι σου. Και επειδή μας αρέσει να είμαστε… μπροστά από τις εξελίξεις, σου έχουμε και ορισμένα μαγαζιά που ετοιμάζονται πυρετωδώς για opening. Καλές δουλειές, να ευχηθούμε!

Η Αθήνα σε καλεί για «έξω»

Νερατζιά

Νερατζιά, Νερατζιά εσένα έχω στην καρδιά! Ένα μαγαζί που σε κάνει να θες να αρχίσεις να τραγουδάς με το που το βλέπεις. Ένα μαγαζί κουκλίστικο με εξαιρετικά προϊόντα και ξεχωριστό vibe.

Θα ξεκινήσεις τη μέρα σου με καταπληκτικό καφέ, θα συνεχίσεις με πεντανόστιμο brunch και σαν πάρει και νυχτώνει, θα πιες ένα χαλαρό ποτάκι τσιμπολογώντας κάτι ελαφρύ. Κομπλέ το πρόγραμμα συνεπώς για all day long.  Εδώ είναι που θα φας τα ωραιότερα pancakes στην Αθήνα, έχει και vegan εκδοχή, που αυτό μας έχει κερδίσει.

Ζαν Μωρεάς 6, Αθήνα

Coterie and Bro

Μόλις άνοιξε και αρέσει, με το καλημέρα, πολύ. Γιατί έχει δώσει έμφαση στη λεπτομέρεια, γιατί το δουλεύουν άνθρωποι που και κέφι έχουν, και γνώση γι’ αυτό που κάνουν.

Εξαιρετικά τα όσα λέγονται για τον καφέ του, ενώ θα βρεις στο μενού και λαχταριστές νοστιμιές για να χορτάσεις… ολόκληρος!

Βρυάξιδος 9, Παγκράτι

Peanuts the Pub

Τα φιστίκια (Peanuts) είναι ο… βασιλιάς των συνοδευτικών για το ποτό μας και αυτή η ολοκαίνουρια παμπ του δίνει τη θέση που του αρμόζει. Με μια μεγάλη ξύλινη μπάρα που σε «φωνάζει» να κάθεσαι με τις ώρες, να συζητάς, να γελάς, να επικοινωνείς με τους γύρω σου,

Έχει και πολύ ωραίο φαγητό, ειδικά οι λάτρεις των κρεατικών θα βρουν πολλές επιλογές που θα τους ενθουσιάσουν.

Λεωφόρος Μαραθώνος 54 & Αγίου Αθανασίου, Άνοιξη

Mikromeria Athens

All day στέκι που εξυψώνει τη γοητεία του απλού στο μέγιστο βαθμό. Θα βρεις εξαιρετικό πρωινό, θα νιώσεις τι σημαίνει εξυπηρέτηση, θα απολαύσεις ένα πολύ όμορφο περιβάλλον.

Είναι cozy, ενώ από όλα τα πολλά καλά του, οι περισσότεροι στέκονται ιδιαιτέρως και υμνούν τον καφέ και το brunch του. Με γλυκά και αλμυρά pancakes βγαλμένα από το καλύτερο σου όνειρο…

Νηλέως 1, Θησείο

Οι προτάσεις μας για αυτή την εβδομάδα: 8 μαγαζιά στην Αθήνα για healthy φαγητό, ποτό και υπέροχο καφέ - Εδώ θα φας τα ωραιότερα pancakes

Healthix

Ποιος είπε πως δεν μπορούμε να τραφούμε υγιεινά και νόστιμα μαζί; Αυτό το μαγαζί είναι η απόδειξη πως όπου υπάρχει γνώση υπάρχει και τρόπος.

Θα πάθεις πλάκα με πόσο ωραία εναλλακτικά πράγματα μπορείς να καταναλώσεις αντί να γεμίσεις τον οργανισμό σου με ζάχαρες και επεξεργασμένα. Απλά τσέκαρε το Instagram του και θα καταλάβεις απολύτως τι εννοούμε…

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 207, Νέα Σμύρνη

Έρχονται στην Αθήνα λίαν συντόμως – ανυπομονούμε

Τέλειον Hi Fi Bar

Ανοίγει λίαν συντόμως και είναι από εκείνες τις νέες αφίξεις που είναι δεδομένο πως θα ανεβάσουν ποιοτικό level την Αθήνα ως προορισμό για «έξω».

Ένα παλιό ζαχαροπλαστείο στην Κυψέλη μεταμορφώνεται σε listening μπαρ και για να προλάβουμε την απορία σου για το τι είναι ακριβώς αυτό, πρόκειται για ένα μπαρ που η έμφαση δίνεται στη μουσική.

Bipolar

Το έχουμε σημειωμένο για opening τις επόμενες μέρες, θα βρίσκεται στην Πλατεία Κέννεντυ, στο Χαλάνδρι. Η ομάδα που το τρέχει εγγυάται πως σε φαγητό – ποτό θα είμαστε κάτι παραπάνω από κομπλέ, με δημιουργικότητα και φαντασία.

Μια περιοχή που ούτως ή άλλως έχει μερικά από τα ωραιότερα μαγαζιά στην Αθήνα, ανεβάζει κι άλλο τον πήχη, καθώς ως γνωστόν εχθρός του καλού είναι το καλύτερο

Quinn’s

Ακόμα ένα μπαρ που περιμένουμε λίαν συντόμως να κάνει… σέντρα, ως τα τέλη Νοεμβρίου λογικά θα έχει έρθει στην παρέα μας.

Με την υπογραφή ανθρώπων που ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους, δεν έχουμε αμφιβολία πως τα Ιλίσια θα γίνουν hot spot σε χρόνο dt.