Καλές δουλειές, μακάρι να ‘ναι απλώς και μόνο η αρχή ενός γερού «ριζώματος» στα πράγματα. Πάντα χαιρόμαστε όταν ανοίγουν νέα μαγαζιά στην Αθήνα, ειδικά όταν, σαν αυτά που διαβάσεις παρακάτω, συνιστούν ένα τεράστιο upgrade στις επιλογές μας για έξοδο. Στα γράψαμε κι εδώ, η Αθήνα είναι μια πόλη που λίγα λεπτά να κλείσεις τα μάτια σου, όταν τ’ ανοίξεις, κάτι νέο θα έχει…ανοίξει!

Τι λες, λοιπόν; Φύγαμε για μια βόλτα στην Αθήνα με άρωμα φρεσκάδας; Για τα νέα στέκια της πόλης; Ιδού η λίστα που πρέπει να μπει στα «προσεχώς» σου. Θα κάνεις χάρη στον εαυτό σου. Και στην παρέα σου.

6 νέες αφίξεις στην Αθήνα που τα έχουν όλα: Party μέχρι το ξημέρωμα, φαγητά και drinks που θα φυλακίσεις στην καρδιά σου

6 νέα μαγαζιά στην Αθήνα που ήρθαν για να μείνουν

Mimi Athens

Εκπέμπει ένα πολύ ξεχωριστό vibe, στο οποίο είναι αδύνατον να αντισταθείς – αλλά και γιατί να το κάνεις άλλωστε; Γιατί να στερήσεις τον εαυτό σου από ένα τόσο όμορφο μέρος, τόσο ατμοσφαιρικό, που ήδη διοργανώνει μερικά από τα καλύτερα πάρτι στην Αθήνα;

Κάθε βράδυ ένας νέος DJ αναλαμβάνει να ντύσει μουσικά τη φάση, ενώ εσύ το μόνο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις είναι το τι ποτό να διαλέξεις. Μην παιδεύεσαι, είναι όλα καταπληκτικά…

Βυζαντίου 7, Κουκάκι

Paleos Athens

Να τι έγραψαν στο Instragram μετά το opening: «Αρχισαν τα όργανα, σήκω απ’ τη θέση σου. Και το εννοούμε. Ο PALEOS μόλις άνοιξε τις πόρτες του στην καρδιά της ιστορικής Αθήνας, στην οδό Αδριανού 3, μια ανάσα από τον σταθμό μετρό του Θησείου, σε ένα κτήριο με ιστορία που ξεκινάει από το 1890.

Ένα μαγειρείο βγαλμένο απ’ τα παλιά, γεμάτο αναμνήσεις, γεύσεις και αρώματα που θα θυμίσουν παιδικά χρόνια στις ταβέρνες της παλιάς γειτονιάς στους παλαιούς και θα δείξουν στους νεότερους πόσο ωραία και απλά ήταν τα πράγματα τότε». Τα λέμε λίαν συντόμως από κοντά…

Ανδριανού 3, Θησείο

6 νέες αφίξεις στην Αθήνα που τα έχουν όλα: Party μέχρι το ξημέρωμα, φαγητά και drinks που θα φυλακίσεις στην καρδιά σου

Alauda Athens

Να ένας πολύ καλός λόγος να βάλεις τον Κορυδαλλό στο GPS σου – αν δεν είσαι από τα πέριξ, από όπου στην Αθήνα κι αν είναι η βάση σου. Είναι φανερό πως πριν ανοίξει το μαγαζί υπήρξε εντατική μελέτη και φροντίδα για την κάθε λεπτομέρεια.

Για brunch, δύσκολα θα βρεις κάτι καλύτερο εκεί έξω. Ειδικά τα pancakes τους είναι στην κατηγορία «κόλαση, δεν περιγράφω άλλο!». Ένα all day espresso gastro bar, όπως του αρέσει να μας συστήνεται, με vintage διακόσμηση και μια ασύγκριτη αίσθηση φιλοξενίας ως επένδυση. Και το βραδάκι, για μπίρες, εκεί θα πας…

Δημήτρη Διαμαντίδη 39, Κορυδαλλός

Oddy Athens

Το Περιστέρι είναι πάντα μια ανήσυχη περιοχή – με την καλή την έννοια. Δημιουργική, ευφάνταστη, ολοζώντανη. Συνώνυμο της καλής διασκέδασης, όλη η Αθήνα έχει περάσει από εκεί. Το Oddy ήρθε να ενισχύσει αυτή τη φήμη.

Με design που σε κερδίζει με το πρώτο βλέμμα, με ένα μενού που η λέξη «πλήρες» περιγράφει ορθότατα. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα κοκτέιλ τους, οι τύποι έχουν… μάστερ στο αντικείμενο.

Αιμιλίου Βεάκη 37, Περιστέρι

Senor Picante

Στην Αθήνα είμαστε ή μήπως στο… Μεξικό; Να ένα street food restaurant που ξέρει πολύ καλά τι κάνει, που ενθουσιάζει και τους πιο απαιτητικούς. Γιατί είναι αυθεντικό σε όλα του.

Ο κόσμος παραμιλάει για τα birria tacos, ουδόλως τους πειράζει που γίνονται… χάλια για να φάνε αφού το βούτηγμα στη σάλτσα δεν είναι απλά επιθυμητό, είναι απαραίτητο. Έχει πολύ ζουμί η υπόθεση, κυριολεκτικά και μεταφορικά!

Φαλήρου 40, Κουκάκι

e7upperview

Όταν κοιτάς από ψηλά μοιάζει ο Πειραιάς με ζωγραφιά! Ακόμα ένα ολοκαίνουργιο μαγαζί που έκανε δυναμικό έμπα στα πράγματα, που ακούγεται πολύ με το καλημέρα.

Έχει (πολύ) ωραίο φαγητό, έχει έντονη party διάθεση σαν πάρει και βραδιάζει και φιλοδοξεί να γίνει σημείο αναφοράς και σε βάθος χρόνου. Το θεωρούμε δεδομένο πως θα καταφέρει να γίνει το… λιμάνι μας!

Άστιγγος 6, Πειραιάς