Ακόμα υπάρχουν κάποιοι που τους ξενίζει ο όρος. Τι να κάνουμε, όμως, είναι άκρως περιγραφικός και τόσο to the point. Αθηναϊκή Ριβιέρα. Ένα από τα τοπ σημεία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Δίπλα στην παραλία, με το γαλάζιο των νερών και το φωτεινό του ήλιου να δημιουργούν ένα ιδανικό ντεκόρ. Για να ζεις, για να κινείσαι. Μια ακτογραμμή χιλιομέτρων που σε κάνει να ονειρεύεσαι, ευλογία πως διαθέτουμε κάτι τέτοιο στα μέρη μας.

Απολύτως λογικό πως στην αθηναϊκή Ριβιέρα συναντάμε μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά της πρωτεύουσας. Το ζητάει το μέρος, προκύπτει εκ των πραγμάτων, εντελώς φυσικά. Πάμε να δούμε 3 εξ αυτών που καλύπτουν ανώτερα ποιοτικά κριτήρια.

3 εντυπωσιακά μέρη στην αθηναϊκή Ριβιέρα για φαγητό, cocktails και θάλασσα

3 εντυπωσιακά μέρη στην αθηναϊκή Ριβιέρα

The Bloom Project

Στην Α’ Πλαζ της Βούλας, μια ολιστική εμπειρία. Από το πρωί ως το βράδυ, κάθε μέρα όλη μέρα. Ναι, τόσο πλήρες είναι το σετ για τις καλύτερες καλοκαιρινές βουτιές.

Με ωραία μουσική, μεσογειακή κουζίνα σε «πειραγμένο» κάδρο, healthy bawls, εκπληκτικό σούσι, σούπερ κοκτέιλ και γενικώς καλούδια υψηλού level, το ζεις υπέροχα, κυριολεκτικά πάνω στο κύμα.

Σημειωτέον πως το Bloom φιλοξενεί dj sets, ενώ υπάρχει ειδικός χώρος για δεξιώσεις, events και parties. Ένα μοναδικό σκηνικό, από τα καλύτερα αυτή τη στιγμή στην αθηναϊκή Ριβιέρα.

Λεωφόρος Αλκυονίδων 4, Βούλα

The Lemon Tree

Φέτος προστέθηκε στην παρέα και στις επιλογές μας στην Α’ Πλαζ της Βούλας, και με τη μία κάνει τη διαφορά. Με τον πλέον φυσικό τρόπο, κάνοντας ωραία «φασαρία».

Είναι πολλά σε ένα. Εστιατόριο με μεσογειακές γεύσεις και την υπογραφή του καταξιωμένου σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου, holistic tent για μαθήματα ευεξίας.

Κοντολογίς, ένα beach club, με αιγυπτιακές πινελιές να τονίσουμε, που έλειπε από την αθηναϊκή Ριβιέρα.

Λεωφόρος Αλκυονίδων 4, Βούλα

Manko

Να ένα μαγαζί που συνιστά μια φοβερή αναβάθμιση όσων μπορεί να ζήσει κανείς αυτή τη στιγμή στην αθηναϊκή Ριβιέρα.

Ένα σαγηνευτικό παραλιακό εστιατόριο και bar πλάι στο κύμα, φέρνει τις εντυπωσιακές περουβιανές γεύσεις στο κομψό παραλιακό περιβάλλον δίπλα στην πισίνα.

Το σκηνικό αλλάζει ανάλογα με την ώρα, all day long, και τα αναζωογονητικά ποτά της μέρας μπορούν να εξελιχθούν σε χορό πάνω στην άμμο αργά το βράδυ.

Ένα μοναδικό lifestyle concept που συνδυάζει εστιατόριο, day club, beach club και late-night spot σε ένα πολυδιάστατο περιβάλλον,

Λεωφόρος Ποσειδώνος 110, Γλυφάδα