Ψάχνεις ένα μπαράκι που να συνδυάζει λατινοαμερικάνικο αέρα, καθημερινά DJ sets και να σερβίρει τα πιο εξεζητημένα cocktail; Δεν χρειάζεται να πας μακριά καθώς στην καρδιά της πρωτεύουσας, στο Ψυρρή βρίσκεται το BackdooR, το οποίο έχει ήδη γίνει το στέκι πολλών Αθηναίων. Στο μέρος όπου «τα πλάσματα συναντιούνται».

Η εξωτική ατμόσφαιρα του θα σε κερδίσει στην πρώτη επίσκεψη. Φυτά εσωτερικού χώρου, retro φωτιστικά, πολύ glitter, διακόσμηση εμπνευσμένη από την λατινική αμερική, τον μεσοπόλεμο και την ποτοαπαγόρευση δημιουργούν την αίσθηση ότι έχεις πάει διακοπές σε κάποια άλλη χώρα, σε άλλη εποχή.

Αυτό που κάνει το BackdooR να ξεχωρίζει είναι η κουλτούρα του. Σχεδόν κάθε βράδυ μετατρέπεται σε καμπαρέ, όπου μπορεί κανείς να γίνει θεατής σε εντυπωσιακά drag και burlesque shows, τα οποία σπανίως βλέπουμε σε bars τόσο αγαπημένα στο ευρύ κοινό. Οι βασίλισσες του drag περιμένουν να ψυχαγωγήσουν το κοινό τους και να φέρουν αμέτρητες νέες και αξέχαστες εικόνες στους θαμώνες του μαγαζιού. Στο «παιχνίδι» συμμετέχει και το προσωπικό, το οποιο ενστερνίζεται πλήρως την θεατράλε ατμόσφαιρα. Δεν είναι λίγα τα βράδια που θα δει κανείς τον πορτιέρη ή τα άτομα σε σέρβις και μπαρ να έχουν μεταμορφωθεί σε drag queens, σε εμφανίσεις που θα ζήλευαν και οι συμμετέχοντες του Ru Paul’s Drag Race.

Στα live gigs του περιλαμβάνονται και stand up comedy nights, μουσικές βραδιές ακόμη και κουκλοθέατρο αλλά και καραγκιόζης. Δεν υπερβάλαμε όταν σου υποσχεθήκαμε ότι θα ζήσεις μία μοναδική εμπειρία περνώντας τις πόρτες του BackdooR.

Όσο για τα ποτά, εδώ δεν θα σου σερβίρουν τα συνηθισμένα και mainstream. Ο κατάλογός του είναι πλούσιος με σπάνια αποστάγματα ενώ οι mixologists του υπόσχονται να σου σερβίρουν signature cocktail που δεν έχεις ξανά δοκιμάσει. Αν από την άλλη είσαι λάτρης των κλασικών και αγαπημένων, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχουν τα γούστα σου.

Είτε είναι η after office «αμαρτία σου» είτε η βραδινή σου έξοδος, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ζήσεις μία αξέχαστη εμπειρία.

Ταυτόχρονα, το πρωί ανοίγει τις πόρτες του από τις 11 ώστε να απολαύσεις τον καφέ, τον χυμό, το σνακ σου και να πάει καλά η μέρα.

Το BackdooR φέρνει σε εξωτερικό ενώ ταυτόχρονα παραμένει πιστό στην αθηναϊκή φιλοσοφία των bars.

Το BackdooR βρίσκεται στην πολυσύχναστη οδό Σαρρή στον αριθμό 39, στο Ψυρρή.