Η χειμερινή σεζόν έχει επισήμως ξεκινήσει και όλοι οι γλεντζέδες έχουν ήδη βγάλει τετράδια και κινητά, για να σημειώσουν τα νυχτερινά κέντρα, τα μπουζούκια της πόλης που πιστεύουν ότι έχουν τα φόντα να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για ξεφάντωμα μέχρι το πρωί.

Είτε είσαι παλιός οπαδός είτε σκέφτεσαι να δώσεις μια ευκαιρία σε αυτόν τον vintage τρόπο διασκέδασης, υπάρχει ένα πράγμα που δεν πρέπει να ξεχάσεις ή να παραλείψεις. Αυτό είναι το να κάνεις κράτηση σε οποιοδήποτε από τα μπουζούκια Αθήνας επιθυμείς μέσω του kratisinow.gr όσο νωρίτερα μπορείς. Πρόκειται για μια απαράβατη προϋπόθεση, για να μπεις και να απολαύσεις το μουσικό θέαμα, που αποδεικνύει πόσο δημοφιλής είναι η νυχτερινή αυτή επιλογή ακόμα και σήμερα.

Η Αθήνα ξεχωρίζει για την πληθώρα των επιλογών νυχτερινής διασκέδασης που προσφέρει, από κλαμπ μέχρι πάρκα, για να ευχαριστήσει το κοινό ανεξάρτητα από τα μουσικά του γούστα. Μέσα σε αυτό το σκηνικό, τα μπουζούκια έχουν αναβαθμιστεί, διατηρώντας όμως το κέφι ζωντανό και ανεβασμένο με ποτό, λουλούδια και αγαπημένες φωνές μέχρι το πρωί.

Μπουζούκια στην Αθήνα: Νύχτες ξεφαντώματος για όλα τα γούστα 

Τα μπουζούκια είναι για όλους

Πριν βιαστείς να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις, είναι σημαντικό να δούμε τα δεδομένα που ισχύουν στα μπουζούκια της Αθήνας σήμερα.

Μικρά και μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας εμφανίζονται σε νυχτερινά κέντρα, προσφέροντας μοναδικά θεάματα, τα οποία μπορούν να απολαύσουν οι θαυμαστές και γενικότερα οι θαμώνες ενός μαγαζιού αναπαυτικά στο τραπέζι τους, πίνοντας το αγαπημένο τους ποτό, και όχι όρθιοι δίπλα σε αγνώστους, όπως συμβαίνει στις κατάμεστες συναυλίες.

Σε αυτό το σημείο είναι αναγκαίο να σημειώσουμε ότι μέσα στην άνεση που περιγράψαμε παραπάνω, μπορείς να θαυμάσεις από κοντά μουσικά είδωλα που «στάθηκαν» στο πλευρό σου σε καλές και κακές στιγμές της ζωής σου με τα θρυλικά τραγούδια τους, όπως είναι ο Σάκης Ρουβάς, η Δέσποινα Βανδή, η Πάολα, η Νατάσα Θεοδωρίδου και πολλοί άλλοι.

Τα μουσικά σχήματα στα μπουζούκια της Αθήνας είναι τόσα πολλά που σίγουρα θα βρεις τουλάχιστον ένα που να είναι κοντά στα δικά σου γούστα. Σπουδαίες φωνές τόσο του λαϊκού όσο και του ποπ ρεπερτορίου, όπως της Κατερίνας Στανίση και του Κωνσταντίνου Αργυρού αντίστοιχα, αλλά και βετεράνοι ή νέοι καλλιτέχνες, όπως ο Λευτέρης Πανταζής και ο Γιώργος Κακοσαίος αντίστοιχα, εμφανίζονται σε μεγάλες πίστες της πρωτεύουσας, επιβεβαιώνοντας ότι θα βρεις εκεί ό,τι και αν είναι αυτό που ψάχνεις!

Πέρα από τα μουσικά γούστα, το οικονομικό είναι επίσης ένα βασικό κριτήριο για την προτίμηση ενός νυχτερινού κέντρου και σχήματος. Και πάλι, πολλές είναι οι εναλλακτικές που προσφέρονται ανάλογα με το budget. Τα περισσότερα μπουζούκια στην Αθήνα έχουν διάφορες κατηγορίες φιάλης, από απλή μέχρι premium, ακριβώς για να μη μένει κανείς παραπονεμένος.

Παράλληλα, πολλά διαθέτουν ειδικές τιμές για φοιτητές ή μεγάλες παρέες. Ταυτόχρονα, απλά η εικόνα του κέντρου μπορεί να σου δείξει αν είναι στα δικά σου χρηματικά κυβικά ή όχι. Για παράδειγμα, το Εμπατή North Live Stage φημίζεται ότι είναι το σπίτι των λαϊκών φωνών και ανθρώπων, ενώ το Nox καυχιέται για την πολυτελή μουσική εμπειρία που προσφέρει.

Με δυο λόγια, τα ιδανικά μπουζούκια στην Αθήνα είναι εκεί έξω και σε περιμένουν, για να σου χαρίσουν μια αξέχαστη βραδιά όλο κέφι και χορό μέχρι το πρωί. Ναι, εσένα!

* Για να μαθαίνεις όλα τα νέα για τα μπουζούκια της Αθήνας, έχεις όλα όσα χρειάζεσαι στο kratisinow.gr

** Φωτογραφίες: Instagram/Posidonio