Υπάρχει άραγε πιο μαγική λέξη από το κοντοσούβλι; Αν δεν είσαι θείος στο χωριό που φτιάχνεται με γλώσσες, μάτια και ουρές κάθε Πάσχα, τότε η απάντηση είναι «όχι, δεν υπάρχει». Χοιρινό, κοτόπουλο ή οτιδήποτε άλλο κρέας, το κοντοσούβλι είναι μια θρησκεία και αν κάποιο μαγαζί το βάζει σε μπέργκερ, κερδίζει χωρίς δεύτερη σκέψη την πρώτη θέση στην καρδιά μας. Θέλει να έχεις μια ιδιαίτερη ευαισθησία για να φτιάχνεις μπέργκερ κοντοσούβλι. Όπως και όλα αυτά που θα βρεις στο μενού του Ortsag.

Το Ortsag είναι ένα ιδιαίτερο κονσεπτικό μαγαζί που άνοιξε πριν από έναν χρόνο ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, ο σεφ του CTC, που ήθελε να δώσει μια γκουρμέ εσάνς στο μπέργκερ. Έτσι γεννήθηκε το Ortsag που είναι το Gastro γραμμένο ανάποδα και από την πρώτη στιγμή έγινε hit στην περιοχή του Κεραμεικού, όπου εδρεύει.

Ο χώρος του μινιμαλιστικός, ανοιχτός, βλέπεις ό,τι γίνεται μέσα αν περνάς απ’ έξω, τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας θα βρεις ουρές αναμονής για το μπέργκερ του, λίγοι μερακλήδες είναι όμως αυτοί που θα επιλέξουν το κοντοσούβλι. Το Double Wagyu Smashed είναι, λογικά, ο κυρίαρχος, αφού και smashed είναι και έχει wagyu beef.

Το πιο ιδιαίτερο σουτζουκάκι στην Αθήνα ή μπέργκερ με κοντοσούβλι; Στο μαγαζί που πέτυχε σε χρόνο DT, θα βρεις τον γαστρονομικό οργασμό

Εμείς ως ξεκάθαρα λούμπεν άτομα, επιλέγουμε το κοντοσούβλι και αφήνουμε τα άλλα στην άκρη. Δεν το επιλέγουμε όμως σκέτο. Πακέτο παίρνουμε και το τάκο σουτζουκάκι, μια πολύ ιδιαίτερη γευστική πρόταση του Ortsag που απογειώνει το σουτζουκάκι και το κάνει να είναι εξίσου μαγική λέξη με το κοντοσούβλι.

Μαζί με τις δύο σος που έχει από πάνω, γιαουρτιού και μαγιονέζας τομάτας, το σουτζουκάκι αυτό είναι η εικόνα του γευστικού οργασμού.

Στο Ortsag θα βρεις και ένα μοναδικό βάσκικο τσιζκέικ, σοκολατένιας εκδοχής (σου έχουμε γράψει για το πού θα φας αυτό το τσιζκέικ στην Αθήνα εδώ).

Δεν έχουμε άλλα να γράψουμε. Αν δεν το έχεις φάει, θα το βρεις είτε Κεραμεικού 93-95 είτε θα το παραγγείλεις, αν μένεις σε περιοχές που εξυπηρετεί το ντελίβερι.