Piece of cake. Κομμάτι κέικ. Να τι μας λένε οι αγγλόφωνοι όταν θέλουν να πουν πως κάτι είναι εύκολο. Αλήθεια; Το καλό το κέικ, παιδιά μου, είναι τέχνη, είναι διαδικασία ολάκερη. Θέλει να ξέρεις τα μυστικά για την παρασκευή του, να έχεις «χέρι». Μόνο απλό πράγμα δεν είναι, τουτέστιν. Ευτυχώς στην Αθήνα είμαστε τυχεροί στην εν λόγω κατηγορία. Και έχουμε τα αρτοποιεία εκείνα που προσεγγίζουν το ζήτημα με τη δέουσα σοβαρότητα…

Σου βρήκαμε τα μαγαζιά που θα φας τα κέικ τα σωστά. Σε γεύσεις και παραλλαγές που θα σε κάνουν να αναφωνήσεις ένα «μπράβο ρε μάγκες», μόλις με το καλό κάποια στιγμή πάψεις να μασουλάς – όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν. Για πρωινό, δεκατιανό, απογευματινό, για όποτε τέλος πάντων εσύ νιώσεις πως θες το ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ, το τσάι ή το χυμό σου.

Πού θα βρεις κέικ στην Αθήνα: 10 bakeries/αρτοποιεία για να απολαύσεις σούπερ αφράτες μπουκιές

Κέικ στην Αθήνα: Τα bakeries που έχουν μάστερ στο αντικείμενο

Βλάχος Bakery and Pastry

Μια ιστορία που ξεκίνησε το 1998 στον Νέο Κόσμο έφτασε σήμερα να είναι ένα success story 7 καταστημάτων, στα νότια της Αθήνας (Ηλιούπολη, Παλαιό Φάληρο, Δάφνη) αλλά και στη Σαντορίνη.

Η βάση της επιχειρηματικής γιγάντωσης ήταν το πεντανόστιμο ψωμί συνδυαστικά με τα λαχταριστά γλυκά. Σαν αυτό τα κέικ – κόλαση με μπισκότο Oreo, οεο οεο!

Απολλώνιον

Μια αλυσίδα αρτοποιείων που έχει χτίσει ζηλευτή φήμη σε βάθος ετών. Με άξονες την ποιότητα και τη γνώση.

Για το κέικ red velvet του θα βρεις κόσμο (πολύ) που πάει καρφί, σαν… ρομπότ, για να το προμηθευτεί. Όχι πως δεν έχει τους δικούς του (πολλούς) πιστούς το ανάμικτο, σοκολάτα – βανίλια…

Φούρνος Αγάθης

Γαλάτσι, Κερατσίνι, Κορυδαλλός, Χαϊδάρι και Αγιά Βαρβάρα ξέρουν, εμπιστεύονται και όλα τα συναφή. Για μια οικογενειακή επιχείρηση που εδώ και 50+ χρόνια ενώνει παράδοση και σύγχρονο, κάνοντας με τον τρόπο που πρέπει τη διαφορά.

Τα κέικ εδώ μυρίζουν και αγάπη, μυρίζουν και μεράκι. Με αγνά υλικό, με σεβασμό στον κάθε πελάτη…

Αθηναίος Bakery

Πάμε και μία βόλτα στην Καλλιθέα, στην οδό Σκρα 41 συγκεκριμένα. Τι καλό μας περιμένει εκεί; Τα… πάντα.

Πόσο νοστιμιά κρύβει το μήλο-κέικ με καραμέλα, το κέικ από χαρούπι, το κέικ λαδιού σοκολάτα – βανίλια ή τα muffin που βγαίνουν από το φούρνο μυρωδάτα και λαχταριστά – αν τα φας ζεστά, η απόλαυση πολλαπλασιάζεται.

κέικ

The Bakers

Ακόμα ένα bakery που έχει χτίσει μια franchise πανίσχυρη δυναμική, βλέπεις το logo και ξέρεις πως σε περιμένουν προϊόντα με υψηλότατα ποιοτικά στάνταρ. Μελίσσια, Νέα Πεντέλη, Αιγάλεω, Χαλάνδρι, Ζωγράφου, Άγιος Δημήτριος.

Τα σάντουιτς και οι ζύμες του έχουν μεγάλη πέραση, αλλά θα χάσεις αν δεν δοκιμάσεις και το γλυκό μέρος των δημιουργιών. Καλή ώρα τα κέικ της καρδιάς μας…

Άρτος & Τέχνη

Να ένας φούρνος – αποκάλυψη, με καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, επεκτάθηκε γιατί προφανώς κάνει κάτι πολύ καλά.

Για να μείνουμε στο θέμα μας και μόνο, το κέικ βανίλια. το ανάμεικτο με flakes αμυγδάλου ή αυτά τα γεμιστά με μαρμελάδες, ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

κέικ

Αρτοποιείο Λώλης

Όλος ο Βύρωνας θαρρείς δίνει ραντεβού στην Κύπρου 17. Βανίλια, σοκολάτα, βανίλια – σοκολάτα, red velvet, πορτοκάλι, bueno, τα κέικ έρχονται στην… αγκαλιά μας σε διάφορες εκδοχές, όλες εξαιρετικές,

κέικ

Ρουμελιώτης

Ζωγράφου (2 καταστήματα), Καισαριανή, Ιλίσια, Παγκράτι, Βύρωνας, συνεχίζουμε κάνοντας focus σε ένα bakery που έχει χτίσει το δικό του σούπερ πετυχημένο δίκτυο. Επειδή ό,τι και να βγάζει στη βιτρίνα του, είναι κάτι παραπάνω από καλό.

κέικ

Marwa

Στη Δάφνη (Εθνάρχου Μακαρίου 150) μας περιμένει ένας φούρνος που έχει το δικό του φανατικό κοινό. Τα κέικ είναι από τους βασικούς λόγους γι’ αυτό. Γιατί φτιάχνονται ακριβώς με τον τρόπο που πρέπει για να αναδεικνύεται η κάθε λεπτομέρεια στη γεύση, τα αγνά υλικά.

κέικ

Dream Bakery

Και κλείνουμε την περιήγηση μας σε αναζήτηση των πιο νόστιμων κέικ εκεί έξω, με μία επίσκεψη στη Νέα Σμύρνη, στην Ελευθερίου Βενιζέλου 122. Το χουν δουλέψει σε βάθος το αντικείμενο και σαν πας εκεί με το καλό, δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Φοβερές ιδέες, φοβερές εκτελέσεις!