Στον ειδυλλιακό κόλπο του Καλαμιού το Restaurant – Bar Callao αντλεί έμπνευση και ενέργεια από τη Μεσόγειο και προσφέρει μια όαση ηρεμίας σε ένα από τα δημοφιλέστερα spots της Κερκυραϊκής Ριβιέρας του Βορρά, με θέα το θρυλικό “λευκό σπίτι” των Durrells.
Το Callao on the coast, μέλος της οικογένειας του San Antonio Corfu Resort, έχει σχεδιαστεί από τον συνιδιοκτήτη και αρχιτέκτονα Βασίλη Τερτιλίνη και εκφράζει τον μεσογειακό τρόπο ζωής, τη “dolce vita”, τη χαρά της παρέας και την “τέχνη του μοιράζεσθαι”, σε ένα περιβάλλον με elegant αισθητική, που ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός εναρμονίζεται απόλυτα με τη φυσική ομορφιά του τοπίου.
Το φως, η ονειρική βοτσαλωτή παραλία, τα κρυστάλλινα νερά, αποτελούν το ιδανικό σκηνικό για να γευτεί κανείς τα εμπνευσμένα από τη Μεσόγειο πιάτα του Callao. Φέτος, την κουζίνα έχει αναλάβει για πρώτη φορά ο διεθνούς φήμης Chef ΙωσήφΣυκιανάκης, ο οποίος επιμελείται το μενού και των δύο εστιατορίων του San Antonio Corfu Resort, του Dyo Elies και του Callao. Με εκπαίδευση στην σχολή του Alain Ducasse και θητεία στα εστιατόρια Restaurant L’Atelier de Joël Robuchon και Le Taillevent με δύο αστέρια Michelin, αλλά και στα ελληνικά Barbarossa, Cavo Paradiso, Paraj και Kazarma μεταξύ άλλων, ο Ιωσήφ Συκιανάκης επιλέγει εξαιρετική πρώτη ύλη αλλά και τοπικά προϊόντα, για να δομήσει ένα μενού με μεσογειακές νότες και fusion επιρροές.
Απολαύστε στιγμές θεϊκής χαλάρωσης στις premium ξαπλώστρες, δοκιμάστε ευφάνταστες παραλλαγές κλασικών snack, healthy bowls και δροσερά cocktails στην παραλία, και μετά κατευθυνθείτε στο εστιατόριο για να δοκιμάσετε πιάτα με θαλασσινή νοστιμιά και παιχνιδιάρικη διάθεση, αρωματικές σαλάτες, τρυφερά κρέατα, και signature ορεκτικά, όπως οι “τραγανές κροκέτες μουσακά με μοσχάρι ραγού, πράσινο μήλο, πελτέ ντομάτας και νιφάδες τυριού Μετσοβόνε”. Must – try επιλογές το “tataki τόνου με λάδι καλοκαιρινής τρούφας, πιπεριά chili, σουσάμι, wasabi-yogurt sauce, & φύκια wakame” , η “αχινομακαρονάδα με καπνιστό σκόρδο & ροζ πιπέρι”, αλλά και τα ολόφρεσκα “κυδώνια με χαβιάρι λεμονιού, πιπέρι εσπεριδοειδών και tabasco” από το Oyster bar. Highlight της γαστρονομικής εμπειρίας το “Fish Butchery”! To μεγάλο ψάρι εδώ προσφέρεται μαγειρεμένο με 4 διαφορετικούς τρόπους: “κακαβιά με tartare λαχανικών”, “παϊδάκια ψαριού με ψητά λαχανικά & ponzu sauce”, “φριακασέ με αφρό αυγολέμονου” και “oυρά στα κάρβουνα”! Το μόνο που μένει να προσθέσετε είναι το σωστό μπουκάλι κρασί!
Για ένα γλυκό φινάλε μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα τραγανά πιτάκια Sopaipilla με κανέλα Κεϋλάνης, σιρόπι αγαύης, μέλι και παγωτό βανίλια πασπαλισμένα με Επτανησιακές μάντολες.