Στον γραφικό πεζόδρομο της οδού Ηρώνδα στο Παγκράτι, στον αριθμό 8, θα συναντήσει κανείς το «Dear Manouka,», το νέο wine bar-restaurant που έχει ήδη αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις για την ποιότητα στην γεύση, τη λίστα κρασιών, τα κοκτέιλ και την funky fusion κουζίνα που ενέπνευσε και δένει αρμονικά με το ξεχωριστό περιβάλλον.
Μέσα σ’ ένα νεοκλασικό κτίριο του 1890, οι ροζ και πορτοκαλί τοίχοι, τα δύο δωμάτια που έχουν μετατραπεί σε cozy σάλες, η μπάρα, τα μεταλλικά τραπέζια και οι βελούδινες λεπτομέρειες συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό με την υπογραφή του Studiomateriality, που ανέλαβε το interior design. Παράλληλα, όσο καλοκαιριάζει, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το φαγητό τους και στον εξωτερικό χώρο, στον όμορφο πεζόδρομο που για λίγο σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στην Αθήνα.
Έχοντας αφιερώσει ένα δωμάτιο αποκλειστικά στο κρασί, μετατρέποντάς το σε επισκέψιμο κελάρι, ο Σωκράτης Βρακάς που έχει επιμεληθεί την λίστα, προτείνει ογδόντα ετικέτες από διεθνή και εγχώριο αμπελώνα. Ο Γιάννης Πισσάς, που οι περισσότεροι τον γνώρισαν στο “αδελφάκι” του “Dear Manouka,” το “Manouka”, την πιο όμορφη ταράτσα της Ερμού, έχει δημιουργήσει υψηλού επιπέδου προτάσεις στα κοκτέιλ: Rum Fashioned Guanciale με ρούμι fat washed guanciale, σιρόπι σφενδάμου κι αρωματικά bitters, Pop margarita με τεκίλα Blanco, cordial από τσίλι και καλαμπόκι, triple sec, lime και τριμμένο καλαμπόκι και Cherry Negroni με blend από βερμούτ μαγειρεμένο με κεράσι, είναι μερικές μόνο από τις επιλογές με τις οποίες αξίζει να συνοδεύσει κάποιος την γευστική του εμπειρία.
Όσο για τα πιάτα; Το χειροποίητο ψωμί μαζί με το βούτυρο και το ελαιόλαδο είναι η καλύτερη εισαγωγή για το τί θα ακολουθήσει. Συνεχίζουμε με σαλάτα με σουσάμι και μούρα baby gem χειροποίητη ponzu από σουσάμι, και φράουλες, γεμιστό bao με γκοργκοντζόλα, κεράσι, χειροποίητο βούτυρο από μέλι και sriracha, bao bun με κατσίκι, χειροποίητη πίκλα αγγούρι και σάλτσα μάνγκο, σεβίτσε στείρας με γάλα τίγρης, φράουλες σε ζύμωση, lime και τραγανό καλαμπόκι, udon noodles με αχινό, σάλτσα ψαριού και μυρωδικά και στήθος καπνιστής πάπιας με ζου, ψητό παντζάρι και πουρέ καρότου.
Τα γλυκά το έχει επιμεληθεί ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου από το Zillers, με το ρυζόγαλο με coulis από κόκκινα φρούτα, μαρέγκα καρύδας και παγωτό κανέλα να βάζει το καλύτερο φινάλε.