Κάθε φορά που κανονίζω με ανθρώπους που δεν γνωρίζω, για να βρεθούμε κάπου, τους ρωτάω πού μένουν. Και το κάνω γιατί θέλω να βρω κίνητρο να δω και άλλες περιοχές στην Αθήνα. Κάπως έτσι, βρέθηκα χθες στις Διακοπές στον Άλιμο, όπου δεν είχα ιδέα ότι μπορεί να υπάρξει μαγαζί που να έχει τόσο κόσμο και να είναι ναυαρχίδα της διασκέδασης.

Στις Διακοπές, ένα μαγαζί που άνοιξε πριν από 3-4 χρόνια, υπάρχουν σταθεροί θαμώνες που καλύπτουν όλα τα τραπέζια και έξω και στον μέσα χώρο, γιατί είναι από τα μαγαζιά που στην πρώτη κιόλας ματιά καταλαβαίνεις ότι θα είσαι η πιο ζεν εκδοχή του εαυτού σου.

Στον πρόσφατα ανακαινισμένο του εσωτερικό χώρο, το μάτι σου πέφτει στη μηχανή για παγωτό που έχει και στον πάγκο και τον τοίχο με τα αυτοκόλλητα. Όλοι πάνε εκεί για να βγάλουν φωτογραφίες τα διάφορα τσιτάτα που αναγράφονται στα αυτοκόλλητα. Μέσα έχει κίτρινα τραπεζάκια και έναν πάγκο με μαξιλάρια, όπου μπορείς να κάτσεις το πρωί για να δουλέψεις με το λάπτοπ σου ή να ζήσεις αραχτός τα απογεύματά σου.

Κι είναι κι ο έξω χώρος που έχει έναν πάγκο και τραπέζια και γενικά η φάση εκεί είναι πρόσφορη για να πιάσεις κουβέντα με διπλανά τραπέζια, να υπάρξει μια κοινωνικοποίηση.

Οι πιο φθηνές Διακοπές της ζωής σου

Γενικά, στις Διακοπές είναι όντως ένα κλίμα διακοπών, η ατμόσφαιρα βοηθάει να νομίζεις ότι είσαι σε ένα χαλαρό μπαρ κάπου στη Φολέγανδρο ή στην Κίμωλο.

Εκτός από αυτά, οι Διακοπές με κέρδισαν γιατί έχουν πολύ καλή λίστα με μπίρες, ιδιαίτερες που δεν τις συναντάς συχνά, όπως η Norma ή η Vizma από το brewerie της Babel και οι μπίρες της Blame the Sun. Εδώ θα φας και μια πολύ ωραία pinsa, ένα άψογο smash burger και χοτ ντογκ, ενώ το πρωί παίζουν κρουασάν και pancakes. Κι εξυπακούεται πως παίζει παγωτό και βαφλάκια όλη μέρα.

Εκείνο που αξίζει να αναφέρω περισσότερο απ΄ όλα για τις Διακοπές, είναι ότι δεν βρίσκονται σε κάποιο δημοφιλές σημείο στον Άλιμο, δεν είναι κάτω στην παραλιακή φερ’ ειπείν. Είναι πάνω στη Λεωφόρο Ιωνίας, σε έναν δρόμο όπου δεν υπάρχει ένα hub, μια ομάδα μαγαζιών όπου να μαζεύεται κόσμος και να τραβάει κι άλλους. Επειδή δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός, συνήθως όταν περπατάς σε μια περιοχή με 3-4-5 μαγαζιά, βλέπεις τον κόσμο και σε τραβάει η εικόνα.

Εδώ δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Οι Διακοπές στον Άλιμο είναι ουσιαστικά μια σημαία μόνη που ανεμίζει. Υπάρχουν κι άλλα μαγαζιά στον δρόμο, αλλά σε απόσταση και δεν είναι ότι θα δεις κόσμο και μουσική να σε τραβήξει. Είναι δηλαδή ένα μαγαζί που μόνο του μαζεύει κόσμο και κοσμάκη και κρατάει μια περιοχή μόνο του. Κι είναι παράδοξο που δεν υπήρξε κανείς άλλος να πάει να ανοίξει κοντά του ένα μπαρ για να παίρνει ό,τι κόσμο περισσεύει. Ένα παράδοξο. Διακοπές λοιπόν, Διακοπές όλο τον χρόνο.

Παίρνεις το μετρό, αν δεν έχεις αμάξι, κατεβαίνεις Άλιμο κι από κει είναι 15 λεπτά με τα πόδια. Κάνεις και την ωραία σου βόλτα στη γειτονιά που σε ηρεμεί.