Σε ένα άλλο σύμπαν, θα μπορούσε να είναι ένα αισωπικό παραμύθι. Τι δουλειά έχει ένας Τράγος στου Ψυρρή; Τι κάνει ένας τραγόμορφος δανδής σε ένα υπόγεια με κόκκινο φωτισμό που θυμίζει καμπαρέ ή κάποιο φουτουριστικό μπαρ; Τι καθόμαστε και κάνουμε χαζές ερωτήσεις, ενώ θα έπρεπε να μπούμε κατευθείαν στο θέμα και να μιλήσουμε για αυτό που ξεκινήσαμε, δηλαδή το νέο hotspot της αθηναϊκής εστίασης;
Μετά απ΄αυτό το ατελείωτο ερωτηματολόγιο που λειτούργησε και ως ένας βασανιστικός, εσωτερικός μονόλογος, θα περάσουμε στο παρασύνθημα.
Ο Τράγος είναι ένα μοντέρνο καφενείο. Έτσι βαφτίστηκε κι έτσι θα πορευτεί. Τι σημαίνει μοντέρνο καφενείο; Ότι μπορείς με κάποιον μποέμικο τρόπο να πιεις ένα signature cocktail και την ίδια στιγμή να φας έναν μεζέ, όπως κεφτέδες, λες κι είσαι σε κάποιο τρένο και σου έχει δώσει τάπερ με κεφτεδάκια η μαμά σου. Και λες και ζεις στα 1980 και η μαμά σου είναι η Μαίρη Μεταξά, η τσαούσα Πολίτισσα που έκανε τη μαμά του Βουτσά στη Νύχτα Γάμου.
Στον Τράγο θα πας για το ότι αποτελεί μια φρέσκια προσθήκη στο line up του Ψυρρή και, μπορώ να πω, αναβαθμίζει κατά πολύ την περιοχή και μέσα σε 3 εβδομάδες περίπου που λειτουργεί, δεν το βρίσκω υπερβολικό να πω ότι έχει μια αυξητική τάση στον κόσμο που συγκεντρώνει και στην ποιότητα αυτού. Το όνομα του, έστω και τυχαία, είναι μια ιδανική επιλογή, αφού εκτός από το ότι μπορείς να το πεις GOAT, στα ισπανικά trago σημαίνει «πίνω», άρα είναι to the point.
Οι 4 άνθρωποι που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να το ανοίξουν, θέτουν και τον τόνο, με τον κόσμο να είναι στα 30-40 κατά βάση, με διάθεση λίγο πιο κάτω από το έξαλλο, αλλά σίγουρα στο φουλ της διασκέδασης. Επίσης, κρίνοντας από την επιγραφή με νεόν που βλέπεις με το που μπεις, που λέει «παντού καλά είναι», ήθελαν να έχουν ένα σημείο αναφοράς αντίστοιχο με το Σεξέχασα που έχει το Luminous ή με την θρυλική επιγραφή στο Bankjob. Και το βρήκαν.
Φυσικά, σημείο αναφοράς είναι ο ο τραγοκέφαλος στο υπόγειο που στέκεται αρκετά μυστικιστικά σε μια εσοχή στο υπόγειο, όπου είναι με διαφορά το πιο wild και ιδιαίτερο σημείο στο μαγαζί, καθ΄οδόν προς την τουαλέτα, σε βαθμό που θα έπρεπε να είναι κάτι σαν πριβέ χώρος.
Διακοσμητικά είναι εμφανές ότι υπάρχει και μια αγάπη στο βικτοριανό και το σκακιστικό. Ο χώρος παίζει πάντοτε πολύ μεγάλο ρόλο στο vibe που αποκτά ο θαμώνας και ο Τράγος δεν παίζει να χάσει με τίποτα.
Το design του αναδεικνύεται μάλιστα όλες τις στιγμές της ημέρας. Γι΄αυτό και αν πας πρωί, αν πας μεσημέρι, αν πας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, κάτι θα βρεις. Καφέ, μπραντς, φαγητό, απ΄όλα έχει ο μπαχτσές. Και κρασιά φυσικά, και cocktails.
A, και από το ξεκίνημα του φαίνεται πως θέλει να επαναφέρει αυτή την εποχή που μας ενδιέφερε πάρα πολύ ποιος είναι ο dj την ημέρα που θα πάμε και τι set παίζει.
Σε μια Αθήνα που αλλάζει κάθε χρόνο και εμφανίζονται πολύ όμορφες επιλογές, ο Τράγος είναι ένα μπαρ που θα γίνει το στέκι του παρόντος και του μέλλοντος.