Θυμάστε όλοι αυτό το εργαλείο που έσβηνε τη μνήμη στο Men In Black; Κάνω σαν να άκουσα θετική απάντηση. Ούτως ή άλλως, δεν έχει σημασία αν το θυμάστε, η λειτουργία του είναι που μας ενδιαφέρει. Μπορεί να έχουμε δει και να έχουμε χορτάσει από μπέργκερ σε τούτη τη χώρα, μπορεί να έχουμε δει πολλές φορές μεγάλα, ογκώδη, γεμάτα με λογιών λογιών υλικά, αλλά κάθε φορά που ανακαλύπτουμε ένα καινούργιο, μας πιάνει το σύνδρομο της ταβέρνας.

Δεν υπάρχει άνθρωπος σε ταβέρνα που να έχει παραγγείλει κάτι που να το είδε σε διπλανό τραπέζι μετά και να θεώρησε πως του αλλουνού είναι πιο ωραίο, πιο περιποιημένο, πιο…κάτι τέλος πάντων.

Έτσι συμβαίνει και με το μπέργκερ. Σαν αγοράκια που στα 8 τους χρόνια δεν γνωρίζουν τίποτα πέρα από το φαγητό και το παιχνίδι και μπορεί να έχουν φάει μόλις κάτι, αλλά μόλις δουν κάτι να τρώει ο άλλος, ξεχνάει το στομάχι τους πως έχει γεμίσει και θέλουν να το φάνε.

Αυτό μας συνέβη και με το μπέργκερ, αλλά και τα σάντουιτς στο 2Β Streat Food στα Πετράλωνα, που έτυχε να πάμε πριν από μερικές μέρες, ύστερα από παράκληση φίλου που μένει στην περιοχή και από τον Δεκέμβριο που άνοιξε το μαγαζί, το τιμά δεόντως.

Μυρίζει καινουργίλα ακόμα, κυρίως όμως μυρίζει επικούς συνδυασμούς υλικών για να φτιαχτούν μπέργκερ που ποσοτικά είναι ένας μεγάλος αγώνας για να το καταφέρει κάποιος, εκτός κι αν μιλάμε για την Premier League των στριτφουντφαγάδων.

Θα μπούμε κατευθείαν στο ψητό, στο φαγητό δηλαδή. Κορωνίδα στο μενού είναι το signature burger του 2Β, το ομώνυμο μπέργκερ, στο οποίο θα βρεις εκτός από μπιφτέκι, κοτόπουλο φιλέτο παναρισμένο, τυρί σαγανάκι παναρισμένο, onion rings, τσένταρ, πίκλα, Jack Daniel’s Sauce και – σα να μην έφταναν αυτά – διπλό μπέικον. Μας θυμίζει την εποχή που πηγαίναμε Everest και παίρναμε σάντουιτς με 4 υλικά με 3 ευρώ, και τα 3 από τα 4 υλικά ήταν κρεατικό.

Άχαστη επιλογή είναι και το μπέργκερ με χοιρινή πανσέτα καπνιστή, που έχει μαγειρευτεί σε κενό αέρος για 10 ώρες, ένταμ, ντομάτα, coleslaw και BBQ sauce.

7 είναι συνολικά οι επιλογές στα μπέργκερ, ενώ έχει και 3 για σάντουιτς, ένα με την πανσέτα που αναφέραμε, ένα με κοτόπουλο παναρισμένο κι ένα pulled pork που είναι αυτό που θα ξεχωρίσεις και με το μάτι και με το στόμα.

Στο 2Β δεν τσιγκουνεύονται καθόλου τα υλικά, είναι του ακραίου και αυτό το βλέπει κανείς και στις μερίδες πατάτες που έχουν.

Παραπάνω δε χρειάζεται να σου πούμε. Την Παρασκευή που θα μαζευτείς με την παρέα σου σε κάποιο σπίτι πέριξ των Πετραλώνων για να δεις την Πανάθα και τη Θρυλάρα στο final-4 της Ευρωλίγκα, ξέρεις από πού θα παραγγείλεται για…τη μέση. Κι αν δε μένετε στην ακτίνα εξυπηρέτησης, παίρνει ένας το αμάξι, πάει και τα παίρνει αφού πρώτα τα έχει παραγγείλει τηλεφωνικά και είναι ο μεγάλος κομιστής.

Σας αφήνουμε, προετοιμάζουμε το στομάχι μας από σήμερα.

Κειριάδων 50Α, Κάτω Πετράλωνα, 2130995977