Εδώ στο Intronews μας αρέσει να σε καλομαθαίνουμε. Να σε μυούμε σε ωραία εστιατόρια που ανακαλύψαμε, να στα προτείνουμε δίχως δεύτερη σκέψη για την έξοδό σου. Και αυτό ακριβώς θα (ξανά)κάνουμε στις κάτωθι αράδες…

Ακολουθούν 6 εστιατόρια πολύ πάνω του μέσου όρου. Για να πας με το ταίρι σου, την παρέα σου ή την οικογένειά σου. Κυρίως, για να το απολαύσεις πραγματικά μέσα από τη ψυχή σου. Έτσι συμβαίνει όταν βιώνεις την ποιότητα…

6 εστιατόρια στην Αθήνα που σε μαγεύουν από την πρώτη στιγμή

Taverna 37

Πάμε ως το υπερπολυτελές Four Seasons Astir Palace για ένα από τα εστιατόρια που ανεβάζουν γαστρονομικό επίπεδο ολόκληρη την Αθήνα. Με βάση την ελληνική κουζίνα, σε περιμένουν πιάτα που θα αιχμαλωτίσεις για πάντα στην καρδιά σου.

Η καλή πρώτη ύλη αποτελεί την αδιαπραγμάτευτη βάση της επιτυχίας. Ενώνεται με την τεχνογνωσία και προκύπτει ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Πάνω στο κύμα, μια elegant εμπειρία από κάθε άποψη.

Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη

6 εστιατόρια για να πας για φαγητό αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα

Nido Athens

Ο Νίκος Θωμάς είναι ένας καταξιωμένος σεφ, το όνομά του και μόνο αποτελεί πειστήριο ποιότητας. Μαθαίνοντας συνεπώς κανείς πως βρίσκεται πίσω από το εν λόγω project ξέρεις με τη μία πως έχεις να κάνεις με κάτι πολύ καλό.

“Good vibes, funky bites & enjoy the wines” είναι το μότο του Nido, ήτοι «φωλιά» στα ισπανικά και όντως σε αυτό το γάστρο – μπαρ (όπως μας συστήνειται) θα πας για να απολαύσεις το κρασάκι σου ή το κοκτέιλ σου συνοδεία νοστιμότατων μεζέδων. Συνομιλώντας, γελώντας, χαλαρώνοντας. Πόσο πολύτιμο, πόσο.

Λεβέντη 5, Κολωνάκι

Omikron Meze

Ανηφορίζουμε στα βόρεια της Αθήνας, υπάρχει λόγος σοβαρός, εκεί μας περιμένει ένα από τα πιο ωραία εστιατόρια της πόλης. Μια σύναξη γεύσεων από διάφορες γωνιές του κόσμου, σε ένα κοσμοπολίτικο και open spirit περιβάλλον.

Δημιουργικότητα και φαντασία σε έναν πολύ όμορφο χώρο, με μεζέδες που ξεχωρίζουν για την πρωτοτυπία τους. Νιώθεις πιο πλούσιος όταν γνωρίζεις τέτοιους γευστικούς θησαυρούς.  Οπωσδήποτε να πάρεις το black angus σουβλάκι του, αλλά και τους κεφτέδες του.

Ιλισσίων 13, Κηφισιά

Gallina Athens

Είναι classy, σου μεταδίδει το πάθος για την τέχνη του καλού φαγητού. Ένα από τα εστιατόρια που βλέπεις να αποτυπώνεται σε κάθε λεπτομέρεια η αγάπη και το μεράκι των ανθρώπων που το δουλεύουν.

Συνδυάζει πολυτέλεια και άνεση, ενώ σερβίρει πιάτα υψηλού επιπέδου, ένα πάντρεμα σύγχρονων και κλασικών γεύσεων. Το μενού είναι εντυπωσιακό από κάθε άποψη, θα σου πούμε απλώς πως αξίζει και με το παραπάνω να κλείσεις την εμπειρία με το βασκικό cheesecake με χαβιάρι – εξαιρετική σύλληψη και εκτέλεση.

Μάρκου Μπότσαρη 49, Κουκάκι

Frankie Restaurant

Έχουμε πολλά και ωραία ιταλικά εστιατόρια στην Αθήνα, το Frankie δικαιούται να καμαρώνει πως είναι ένα από τα καλύτερα. Ένα από αυτά που δεν έχουν αφήσει το παραμικρό στην τύχη, φτάνοντας σε υψηλότατο level.

Με όνομα εμπνευσμένο από τον Φρανκ Σινάτρα, κουζίνα με άρωμα Ιταλίας και φρέσκα τοπικά συστατικά, μας σερβίρει φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, κρεατικά, ψωμί και πίτσα ψημένα σε ξυλόφουρνο με προζύμι και βιολογικό αλεύρι.

Σκουφά 42, Κολωνάκι

Barolo Restaurant

Συνεχίζουμε σε ιταλικό ντεκόρ, είπαμε, στην Αθήνα έχουμε εξαιρετικά εστιατόρια στην εν λόγω κατηγορία. Το Barolo είναι ένα από αυτά. Μια υπέροχη εμπειρία από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή.

Είναι elegant με έναν τρόπο όμως που απευθύνεται σε όλους, που σε κάνει να νιώθεις άνετα αμέσως. Ένα γευστικό ταξίδι που μας ζητάει να επιβιβαστούμε και να απολαύσουμε την καλαισθησία στην κάθε λεπτομέρεια.

Δαβάκη 1, Ψυχικό