Το ξέρεις ότι μας αρέσει να σε «γυρνάμε» στα πιο ωραία στέκια εκεί έξω στην Αθήνα. Σε προσεγμένους, γουστόζικους χώρους που αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για φαγητό, ποτό και καφέ. Τα μαγαζιά της πόλης, εστιατόρια και μπαρ, είναι απλά υπέροχα! Και μας ζητάνε μόνο να το απολαύσουμε, χαλάμε εμείς τέτοια χατίρια;

Τι εντόπισε αυτή τη φορά το… άγρυπνο «εξοδούχο» μάτι μας στην Αθήνα; Πού θα σε στείλουμε τουτέστιν για να περάσεις καλά; Ακολουθεί η εκλεκτή 8άδα που σου έχουμε γι’ αυτήν την εβδομάδα. Εστιατόρια και μπαρ από το πάνω ράφι, εστιατόρια και μπαρ που έχουν επενδύσει στην (κάθε) λεπτομέρεια προκειμένου να φτάσουν σε ένα αισθητικό και ποιοτικό αποτέλεσμα που τα κάνει να ξεχωρίζουν, εμφατικά.

Πού να βγεις στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα: 8 εστιατόρια και μπαρ για όλα τα γούστα

8 εστιατόρια και μπαρ στην Αθήνα που θα βρεις εγγυημένα αυτό που ψάχνεις

Okupa Athens

Ψαρομηλίγκου 9 / Κεραμεικός

Μία γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ ντόπιων και ταξιδιωτών, ένας πολυπολιτισμικός τόπος συνάντησης, δημιουργίας και αλληλεπίδρασης. Ένα urban hub που απευθύνεται ταυτόχρονα σε όσους αναζητούν ξενοδοχείο, χώρο εργασίας, εστιατόριο, καφέ και μπαρ. Multi-purpose, multi pleasure. Σαν πεινάσεις και.. διψάσεις, να τι σου προτείνουμε:

Σαλάτα χαλούμι

Σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο

Καπνιστή πανσέτα

Παστή αντζούγια

Λαβράκι Ceviche

Tartare Γαρίδας κάπαρη, μαύρο σουσάμι

Κροκέτες με μοσχαρίσια μάγουλα. μαγιονέζα αντζούγιας

Fine Mess

Δελφών 5, Κολωνάκι

Καλοκαπνισμένα κρεατικά της καλύτερης δυνατής ποιότητας και θα το δεις, μια φωνή που θα σου φωνάζεο να καταναλώσεις και λίγο bourbon ή κάποιο κοκτέιλ με το φαγητό σου – ταιριάζει τέλεια. Σε προκαλεί, με την καλή την έννοια, αυτή η «λαχταριστά» μεγάλη μπάρα για ποτά και κοκτέιλ. Τι ξεχωρίσαμε από το μενού; Ιδού:

Black Angus brisket, καπνισμένο ‘Texas low & slow way’, πουρές τοπιναμπούρ, gravy

Νιόκι ρικότας, bisque κολοκύθας & καραβίδας. ταρτάρ καπνιστής γαρίδας, αυγοτάραχο

Hanger steak καπνισμένο στο ξύλο, κίτρινα παντζάρια, μαγιονέζα καβουρδισμένου βουτύρου

Κοτόπουλο Southern-style, mash πατάτας, honey-glazed μπριός

Pulled Pork, Flatbread πατάτας, glazed ανανάς, μαύρο σκόρδο

Σοκολάτα bitter, mango-passion fruit coulis, espresso & φουντούκι

Chico Athens

Βεΐκου 92, Κουκάκι

Φιλική ατμόσφαιρα, ωραίος κόσμος και μια μόνιμη ζωντάνια που σε κάνει να νιώθεις μέλος μιας μεγάλης παρέας. Ένα από τα πιο ωραία καφέ – μπαρ στης πόλης, ένα new age μπιστρό που σου μεταδίδει το πάθος του για απολαυστικές στιγμές που μένουν στη μνήμη και στην καρδιά. Όλα τα κοκτέιλ είναι φτιαγμένα με premium υλικά και εμπνευσμένες παρασκευές, για μια ultimate drinking experience.

Πελεκάνος

Σφακτηρίας 24, Κεραμεικός

Ένα ουζερί που άνοιξε πριν από λίγους μήνες φέρνοντας έναν κυκλαδίτικο, ιδίως από την Τήνο, αέρα στην Αθήνα, ενώνοντας το χθες με το σήμερα. Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά στα best of του μενού, αλλά και τοπικά τυριά, παστά, ξυδάτα, πεντανόστιμες σαλάτες. Η εκλεκτή πρώτη ύλη κάνει τη διαφορά.

Nomi

Λαοδίκης 47, Γλυφάδα

Αυθεντικές ιταλικές γεύσεις και ένας ξεκάθαρος χαρακτήρας, μια ελκυστική ταυτότητα που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Κάναμε μια επιλογή από το μενού, δεν σου κρύβουμε πως ζοριστήκαμε αρκετά τι να πρωτοδιαλέξουμε…

Βραχάκια Parmigiano Reggiano με μέλι Κυθήρων, λάδι λευκής τρούφας και χωριάτικο ψωμί ζυμωµένο µε προζύμι

Βιολογικό σπαγγέτι από αγριοσίταρο με μοσχαρίσια φιλετάκια, σκόρδο, πεπεροντσίνο, τοµατίνια, pecorino Romano, και ελαιόλαδο δεντρολίβανου

Σπαγγέτι al Bronzo alla Carbonara με guanciale, μάγουλο χοιρινό καπνιστό µε πιπέρι και φρέσκα αυγά βιολογικής καλλιέργειας

Pizza Affumicata Bianca: Kαπνιστή ricotta, κρεμμυδάκι shallots και νιφάδες από καπνιστό θαλασσινό αλάτι

Tagliata di Μanzo: Λεπτές φέτες μοσχαρίσιου φιλέτου µε λάδι δεντρολίβανου – σερβίρεται με ρόκα και ψητά τοματίνια

ΑTHeRee (Αθήρι)

Κολοκοτρώνη 29, Αθήνα

Νέα άφιξη στην πρωτεύουσα, η ελληνική κουζίνα όπως πρέπει να είναι, όπως μας αρέσει. Και μια άρτια ενημερωμένη λίστα από ντόπια κρασιά, για να είναι απολύτως «όπως πρέπει» το σύνολο της εμπειρίας. Στη στοά Τοσίτσα σε περιμένουν σπιτικά και μαμαδίσια πιάτα:

Μπριάμ

Ιμάμ μπαϊλντί

Μοσχαράκι κοκκινιστό

Κοτόπουλο λεμονάτο

Arolithos

Αγίας Λαύρας 70, Άνω Πατήσια

Καταπώς το ίδιο μας συστήνεται, πρόκειται για ένα all day ρεστοράν – μπαρ όπου μπορείς να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ποιοτικό καφέ και απολαυστικό πρωινό, να συνεχίσεις με φαγητό που συνδυάζει την κρητική και ναξιώτικη κουζίνα με μοντέρνες πινελιές και να κλείσεις την ημέρα με ένα κοκτέιλ ή παραδοσιακές επιλογές, όπως ψημένη Αμοργού, ρακόμελο, οινόμελο. Από εμάς ένα μεγάλο «ναι»! Δοκιμάζουμε οπωσδήποτε:

Ντάκος

Μυζηθροπιτάκια

Κρητικά ρολάκια

Στριφτάρια λαχανικών

Κριθαρότο

Μοσχάρι κυδωνάτο

Γαμοπίλαφο

Καλόγηρος Νάξου (Ταλιάτα μοσχαριού με πουρέ μελιτζάνας, μπάλες ξινομυζήθρας, tuil παλαιωμένης γραβιέρας Νάξου και gravy σάλτσα ντομάτας)

Αποδομημένο κιουνεφέ

Nebbiolo Concept

Λεωφόρος Θησέως 111, Εκάλη

Ένα elegant ταξίδι στα καλύτερα της ιταλικής κουζίνας, σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει πολυτέλεια και κομψότητα. Η γεύση είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής σε ένα μέρος που δεν έχει πολύ καιρό που άνοιξε, αλλά έχει ήδη αποκτήσει πολλούς πελάτες που το έχουν βάλει στην καρδιά τους. Να μια ιδέα από το τι σε περιμένει στο μενού:

Carpaccio di Manzo, με ρόκα, παρμεζάνα, φετούλες σύκο, τσάιβς και παλαιωμένο μπαλσάμικο από σύκα

Tonno vitellato: Λεπτά φιλετάκια φρέσκου τόνου, με ζωμό μοσχαριού, μαγιονέζα τρούφας και τηγανητή κάπαρη

Πίτσα μαργαρίτα, με ντομάτα San Marzano και tartufo, taleggio, stracchino και φρέσκια μαύρη τρούφα

Ριζότο Zafferano, σαφράν, γαρίδες, κολοκυθάκι, τρούφα

Pasta Caccio e Peppe

Σουφλέ σοκολάτα, με παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης και σος καραμέλας, αρωματισμένη με tonka