Το καλοκαίρι είναι γεγονός και ένα από τα ιδανικότερα μέρη για να απολαύσετε το δείπνο σας είναι το εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού.

Το εστιατόριο, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και Κουμπάρη, προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό μοντέρνας και κλασικής αισθητικής, μαζί με μια εκπληκτική θέα στον Εθνικό Κήπο και την Ακρόπολη. Έργα τέχνης και ντοκουμέντα από εκείνο το στέκι στο Βερολίνο, που μεσουρανούσε από το 1977 έως το 1995 κοσμούν τους τοίχους και ζωγραφίζουν πάνω τους μία μοναδική ιστορία γαστρονομίας και τέχνης, χάρις στη συνεργασία με το Αρχείο Ακριθάκη.

εστιατόριο

Η βεράντα του εστιατορίου προσφέρει πανοραμική θέα στο Κοινοβούλιο και τον Λυκαβηττό, δημιουργώντας μια χαλαρή ατμόσφαιρα, απαλλαγμένη όμως ταυτόχρονα από τον θόρυβο της πόλης. Το εστιατόριο προσφέρει επίσης καθημερινά από τις 5 το απόγευμα έως τις 8, εκτός Τρίτης, afrerwork driknks, με μοναδικά Aperitivo cocktails, συνοδευόμενα από εκλεκτά finger food με ελληνικό άρωμα.

εστιατόριο

Η λίστα των κρασιών είναι διανθισμένη από τον διεθνώς αναγνωρισμένο sommelier, Άρη Σκλαβενίτη και περιλαμβάνει εξαιρετικές επιλογές από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, ενώ τα avant garde cocktails του mixologist, Άρη Χατζηαντωνίου προσδίδουν ζωντάνια και δροσιά στις καλοκαιρινές βραδιές της Αθήνας.

Μια μοναδική βραδιά στο εστιατορίο του Μουσείου Μπενάκη

Επισκεφθήκαμε το καταπληκτικό αυτό εστιατόριο και αποκομήσαμε μια εξαιρετική εμπειρία. Ο ανανεωμένος κατάλογος είναι πάρα πολύ συγκεκριμένος και προσφέρει πιάτα που εκπροσωπούν άρτια την ελληνική κουζίνα.

εστιατόριο

Ξεκινώντας, ξεχωρίσαμε την σαλάτα με τις φακές, η οποία σε συνδυασμό με τα μπαντζάρια και το το ρόδι έδωσε μια νέα διάσταση στην άποψή μας για το συγκεκριμένο πιάτο. Επίσης ιδιάιτερα γευστικά ήταν και η γραβιέρα Πάρου, η οποία προσφέρεται σε μια updated εκδοχή με κουρκούτι βρώμης, χαρουπάλευρο, παπαρουνόσπορο και συνδυάζεται άριστα με μαρμελάδα τριαντάφυλλο. Τέλος, τα κεφτεδάκια με δυόσμο και chutney τομάτας και κρέμα τυρί από πεκορίνο Αμφιλοχίας θα ευχαριστήσουν ιδιαίτερα τους γευστικούς σας κάλυκες.

εστιατόριο

Στα κυρίως, το ριζότο με bisque καραβίδας, ψητές γαρίδες σε μυρωδικά, φρέσκια σάλτσα τομάτας,
αρακάς, ελαιόλαδο και μαύρο σκόρδο ήταν ένα πιάτο που συνοδεύσαμε με λευκό κρασί και πραγματικά μας άφησε με την καλύτερη εντύπωση. Το ριζότο αυτό είναι ένα από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει μέχρι σήμερα κια είναι ομολογουμένως ένα από τα πιο αγαπημένα μου πιάτα. Επίσης η παρουσιάση του πιάτου ήταν εξαιρετική.

εστιατόριο

Στα γλυκά, η πάστα αμυγδάλου είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται ένα γεύμα για να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο. Αν και η συνταγή είναι μυστική, ξέρουμε σίγουρα ότι περιέχει κρέμα pâtissière, ολόκληρα καβουρδισμένα αμύγδαλα και σάλτσα καραμέλας. Το καλύτερο γλυκό που έχω δοκιμάσει ποτέ, ακόμα και αν είμαι περισσότερο του αλμυρού.

εστιατόριο

Αξίζει να το επισκεφθείτε και να απολαύσετε ένα δείπνο με θέα και τέχνη σε μια μοναδική βραδιά. Για περισσσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το εδώ.