Με την Τζένη Θεωνά στο «τιμόνι» της παρουσίασης διεξάχθηκε με επιτυχία η απονομή των Event Awards και Venue Awards χτες, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου. 

Η σκηνή του Teatro Athens υποδέχτηκε τους μεγάλους νικητές οι οποίοι και παρέλαβαν τα βραβεία τους μέσα σε ένα εορταστικό κλίμα και με την παρουσία 380 στελεχών, εκπροσώπων θεσμικών φορέων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από τον κλάδο της διοργάνωσης και φιλοξενίας εκδηλώσεων

Μεγάλοι νικητές της βραδιάς στο σημαντικό βραβείο Event Production Company of the Year αναδείχθηκαν η Amuse και η Yard λόγω ισοψηφίας με 110 βραβεία η κάθε μία τους. 

Η μεγάλη γιορτή του κλάδου διοργάνωσης και φιλοξενίας εκδηλώσεων Χρονιά ρεκόρ υποψηφιοτήτων διοργανώθηκε από την BOUSSIAS και έχει ως στόχο να αποτυπώσει την καινοτομία και τη δημιουργικότητα ενός κλάδου που συνεχώς προσαρμόζεται και εξελίσσεται στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στα events.

Τα Event Awards πραγματοποιούνται για έβδομη χρονιά και έχουν  καθιερωθεί ως η μεγάλη συνάντηση των δημιουργών εκδηλώσεων, ενώ, από την πλευρά τους, τα  Venue Awards παρουσίασαν για δεύτερη χρονιά χώρους που ξεχωρίζουν ως προς την υποδομή και  τις προσφερόμενες υπηρεσίες. 

Οι διακρίσεις προέκυψαν μέσω της online διαδικασίας αξιολόγησης από επιτροπή, μέλη της οποίας  ήταν 42 εκπρόσωποι εταιρειών, θεσμικοί και ακαδημαϊκοί. Η πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης  των Event Awards, Σίσσυ Λυγνού, Πρόεδρος HAPCO & DES και CEO, AFEA στο χαιρετιστήριο μήνυμά  της προς τους παρευρισκομένους της εκδήλωσης τόνισε τη σημασία να αναγνωρίζονται τα  επιτεύγματα του κλάδου μέσω του θεσμού των βραβείων, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η  επιστροφή των διοργανώσεων με φυσική παρουσία είναι γεγονός, κάτι που αποτυπώθηκε από το  πλήθος και το είδος των έργων που υποβλήθηκαν. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το 65% των έργων  που υποβλήθηκαν αφορούσαν events που πραγματοποιήθηκαν με τη φυσική παρουσία του κοινού,  το 19% υβριδικά events και το 16% virtual events.

Τιμητική Διάκριση:

Lifetime Achievement Award απονεμήθηκε στη Ζωή Λεφάκη Μπελούκα για τη συνεισφορά της στον  κλάδο διοργάνωσης εκδηλώσεων στη χώρα μας. Την απονομή της τιμητικής διάκρισης έκανε η  Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου  Αθηνών, Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και  Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ζωή  Λεφάκη Μπελούκα υπήρξε και η πρώτη πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης των Event Awards και  Venue Awards συμβάλλοντας στην καθιέρωσή τους και αναγνώρισή τους από τους επαγγελματίες  του κλάδου. 

Τα κορυφαία βραβεία:

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων και την αντίστοιχη κατάκτηση βραβείων εκ  μέρους των επιχειρήσεων, προέκυψαν και τα κορυφαία βραβεία του θεσμού. Event Production Company of the Year αναδείχθηκαν η Amuse και η Yard λόγω ισοψηφίας με 110 βραβεία η κάθε μία τους.

Aκολούθως τον τίτλο Event Marketer of the Year κέρδισαν η Lamda Development και ο Όμιλος ΟΤΕ που επίσης  ισοψήφισαν, με το IQOS της Παπαστράτος να ανακηρύσσεται Event Brand of the Year. Η εκδήλωση  παρουσίασης της νέας collection Spring-Summer 2023 της adidas από την Event Plus κέρδισε τον 

τίτλο του Virtual Event of the Year, ενώ το The Ellinikon Experience Park | The Xmas Opening από  την YARD αναδείχτηκε το Physical Event of the Year

Platinum Βραβεία:

Τα έργα που σημείωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στην ενότητα που διαγωνίστηκαν κατέκτησαν  το Platinum βραβείο της Ενότητας. Ενότητα Events – Thematical: «Lipton Ice Tea – Sponsorship Beach Volley» των MINDTRAP, Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και Plasis, Ενότητα Corporate Events: «IQOS Iluma Internal Launch Events», της YARD, Ενότητα MICE: «Mercedes-Benz PAST TO THE FUTURE», της Magna Events, Ενότητα Brand Experiences: «Coca-Cola Christmas Truck Tour #realmagictourGR», της Chapter Five, Ενότητα Best Pivot From Physical to Virtual : «Lidl UP: Learn & Work – Virtual Welcome Event», Lidl Ελλάς, Ενότητα Sponsorships: «3E @Athens Bar Show», της ΕΥ  ΖΗΝ, Ενότητα Marketing & Communications: «RADICAL-POP event by TOILETPAPER x glo», των The Flying Pot και British American Tobacco, Ενότητα Event Technology: «Culture Path AR/VR | Expo 2020 Dubai», από το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival,  το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, Ενότητα Event  Partners / Suppliers: «The Ellinikon Experience Park | The Xmas Opening», της Yard. 

Το Platinum Award και ο χώρος που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στα Venue Awards ήταν η Picar A.E. – City Link που ξεχώρισε ως City Center Venue & Venue for Social Events & Parties.