Μας έμαθες πια. Αυτοί είμαστε. Και σε προσέχουμε, και θέλουμε να περνάς καλά ενώ γνωρίζεις νέα υπέροχα μαγαζιά στα πέριξ. Πάμε λοιπόν: Πού να πας για καλό φαγητό στην Αθήνα; Σου έχουμε 8 εκλεκτές απαντήσεις.

Τίποτα δεν λείπει, τίποτα δεν περισσεύει. Όλα είναι στο όπως πρέπει για να το ζήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κοιτάξαμε οι προτάσεις μας να καλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερα γούστα. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο και αυτό είναι το ωραίο, αλλιώς θα ‘ταν τόσο βαρετά! Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από αυτά που έπονται παρακάτω. Μαγαζάρες, για σένα που αναζητάς ποιοτικό φαγητό στην Αθήνα…

Πού να πας για φαγητό στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα: 8 άχαστες προτάσεις με υπέροχα μαγειρεία και ταβερνάκια με αυλές

Ψάχνεσαι πού να πας για φαγητό στην Αθήνα; 8 προτάσεις που καλύπτουν όλα τα «τικ»

Philosopheat Greek Taste

Πρέπει να ξέρεις για να το βρεις, είναι κάπως κρυμμένο εκεί που βρίσκεται. Καλύτερα, μάλλον. Είναι σαν θησαυρός όταν το βρίσκεις, έτσι το νιώθεις. Ένα νεοκλασικό κτήριο του 1850 που σου «μιλάει» η Αθήνα του άλλοτε…

Το Νο1 ατού του μαγαζιού, που σαγηνεύει το ίδιο Έλληνες και ξένους, είναι η εξειδίκευσή του στο κρασί. Με μια λίστα με περισσότερες από 100 εκλεκτές ετικέτες. Μαζί σε περιμένουν πιάτα που ενώνουν δημιουργικότητα και γνώση, φτιάχνοντας το καταλληλότερο συνοδευτικό για την περίσταση.

Δεν είναι πάντως μόνο για βράδυ η περίσταση. Μπορείς κάλλιστα να ξεκινήσεις από εδώ τη μέρα σου, η καλή από το πρωί φαίνεται ως γνωστόν. Με φοβερό καφέ, με εξαιρετικές προτάσεις για το πρωινό και το brunch σου.  

Μνησικλέους 3, Πλάκα

Ρακοπαίγνιο

Κρητικό μουσικό μεζεδοπωλείο που έχει ακριβώς αυτά που χρειάζεσαι για μια βραδιά που θες να περάσεις πραγματικά καλά. Πολλά και ποιοτικά πράγματα για να δοκιμάσεις, ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, αισθάνεσαι όλα τα καλά της περιλάλητης κρητικής φιλοξενίας.

Καλοκαίρι έχουμε και αν δεν μπορείς, ως πρωτευουσιάνος, να πας ως στην Κρήτη, η Άνω Γλυφάδα είναι σαφώς μια πολύ πιο προσιτή από πλευράς απόστασης επιλογή. Και θα νιώσεις σχεδόν σαν να πήγες…

Γεώργιου Γεννηματά 105, Γλυφάδα

Το Τσουκάλι της Μαμάς

Ένα «μαγεριό» όπως παλιά. Το φαγητό στην Αθήνα ποτέ δεν ήταν πιο «μαμαδίσιο». Ο κόσμος που το ξέρει, δεν το αλλάζει με τίποτα. Το αγαπάει ακριβώς επειδή αναγνωρίζει σε αυτό μια οικογενειακή ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Η ποιότητα είναι πάντα σε υψηλότατο επίπεδο και οι τιμές ποτέ πιο πάνω από αυτό που πρέπει, ίσα ίσα. Ένα παραδοσιακό μαγαζί που σε κοιτάει στα μάτια και εσύ δεν μπορείς παρά να ανταποδώσεις, σου βγαίνει τόσο μα τόσο φυσικά…

Αργυρουπόλεως 2, Καλλιθέα

Ταβέρνα των Φίλων

Ούτε χρόνο δεν έχει που άνοιξε και έχει γίνει τάχιστα σούπερ επιλογή για όποιον θέλει να φάει καλό φαγητό στην Αθήνα. Στο χώρο που ήταν άλλοτε μια παλιά ταβέρνα, οι ο σεφ Γιάννης Μούσιος και ο σομελιέ Γιώργος Κοντορίζος έφτιαξαν κάτι δικό τους σεβόμενοι απόλυτα αυτό που ήταν άλλοτε εκεί.

Με την Ταβέρνα των Φίλων δεν μπορεί παρά να γίνεις, με την πρώτη επίσκεψη, φίλος – μα προφανώς! Παραδοσιακό και σύγχρονο, δεν ξέρουμε πώς, αλλά καταφέρνει και βρίσκει τη χρυσή ισορροπία. Μόνο μπράβο, πολλά μπράβο.

Άργους 66, Κολωνός

Link Bar

Κάνεις… link μαζί του από την πρώτη στιγμή. Σε κάνει δικό του με την ακαταμάχητη έλξη που σου ασκεί. Το φαγητό είναι κάτι παραπάνω από νόστιμο, οι μερίδες γενναίες και οι τιμές μια χαρούλα.

Ένα all day στέκι που «κουμπώνει» τέλεια με αυτήν την τόσο cool γειτονιά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια το Παγκράτι. Το μαγαζί καμαρώνει, δικαίως, για τον καφέ και το brunch του και αυτή είναι μόνο η αρχή. Μεσημεριανό ή βραδινό, το μενού είναι πραγματικά πάνω του μέσου όρου. Μην φύγεις επίσης, αν δεν δοκιμάσεις κοκτέιλ, το οφείλεις στον εαυτό σου.

Ευφράνορος 35, Παγκράτι

Ο Γίγαντας

Ένα μεζεδοπωλείο που θα κάνει να παραμιλάς με το πόσο νόστιμα μπορεί να γίνουν φαινομενικά απλά πιάτα. Είναι η γνώση που κάνει τη διαφορά, που κάνει το εν λόγω μαγαζί ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα στέκια για ωραίο, σπιτικό φαγητό στην Αθήνα.

Υπάρχει μελέτη στο κάθε πιάτο, θαρρείς και έχουν φτιαχτεί όλα για να ταιριάζουν τέλεια με την μπίρα σου, το κρασί σου, το τσιπουράκι ή το ούζο σου. Ναι όλα αυτά τα παρεΐστικα που τόσο αγαπάμε, που τόσο ομορφαίνουν τη ζωή μας.

Κεραμεικού 101, Κεραμεικός

Η Κλακέτα

Είμαστε για τα καλά σε φάση μεζεδοπωλείο σήμερα, είναι και επειδή το σηκώνει το θέρος ως φάση, το ότι θες να βγεις έξω και να επικοινωνήσεις με τους γύρω σου. Αυτό το spot είναι ακόμα μια επιλογή για φαγητό στην Αθήνα που θα σε ικανοποιήσει απόλυτα.

Ένα ρακάδικο που μιλάει απευθείας στην καρδιά σου, γιατί δεν είναι δήθεν, γιατί το μόνο που θέλει από σένα είναι να φορέσεις την καλή σου διάθεση και να αφεθείς, μακριά από το στρες της καθημερινότητας.

Κυψέλης 25, Κυψέλη

Psyche Wine Bar

Και κάνουμε… αποφώνηση με ένα wine bar στην καρδιά της πρωτεύουσας που είναι συνυφασμένο με το καλό φαγητό στην Αθήνα, συνοδεία εκλεκτής ποιότητας οίνου. Φτιαγμένο για χαλαρές βραδιές, ο ορισμός του «ο οίνος ευφραίνει καρδίαν».

Ένα σύγχρονο μπιστρό που είναι τόσο feelgood, τόσο ιδιαίτερο και με προσωπικότητα, ώστε γρήγορα παρασέρνεσαι στη γοητεία του, στο ύφος του. Πιάτα ελαφρά και νόστιμα, με φρέσκιες πρώτες ύλες, για να κάνεις το τελειότερο pairing με το κρασί της αρεσκείας σου.

Κορνάρου 4, Σύνταγμα